Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 3
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (1 497)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tento skvělý seriál opomíjel, až jsem si ho dal komplet pět řad za sebou. A možná jsem dokoukal jeden z kompletně božích a vůbec nejlepších seriálů! Breaking Bad mě ohromilo ihned v první sérii a nepustilo. Bezmezně obdivuji, s jakou bravurou se scénáristům vedlo psát tak fantastické scénáře a všechno to pospojovat do sebe. Castingu samozřejmě vévodí bezkonkurenční Bryan Cranston a Aaron Paul, v celém seriálu je však mnoho a mnoho výborně napsaných a zahraných postav, že jsem až nevěřil, že se to může dařit každým rokem přibližně na stejné úrovni. Například takový neohrožený pravník Bob Odenkirk byl mojí neojoblíbenější vedlejší postavou. Jenže, kam se všichni hrdinové z jiných seriálů hrabou na Waltera Whitea, který se z postaršího ňoumy, nakaženého rakovinou plic, postupem seriálu propracoval až v ku*evsky badass antihrdinu Heisenberga! Prostě miluju tuhle TV show a za pár let si jí velice rád zopakuji. Nejlepší momenty : 1) Walter White hází fazolí. 2 ) Přestřelka na parkovišti. 3) Hector a Gus. 4) Závěr týhle awesome TV Show. 5) Prostě všecko zde. PS : Víte, proč je Breaking Bad lepší než Dexter? Protože věděli, kdy skončit...100% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Teprve, když vás polije horko z diagnózy a Smrtka začne klepat na dveře, uvědomíte si, jakou cenu lidský život má a začnete dělat věci jiné, nestandardní, až ilegální, začnete si "užívat" zbytku života. A o tom je Breaking Bad, nijak zvláštní námět, přesto výjimečné zpracování s vynikajícími hereckými výkony, především Bryana Cranstona v hlavní roli. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby som mal tento seriál pozerať s polročnými prestávkami medzi sériami. Asi by som najskôr zošedivel a potom oplešatel. Dokonalá súhra príbehu, postáv, znamenitých hereckých výkonov a bezkonkurenčného napätia. Niekto vyčíta seriálu pomalé tempo, ale musím prinajmenšom oponovať. Súhlasil by som v prípade tohto seriálu, no v tomto prípade si treba nájsť čas a od prvej časti si treba všímať každý detail, s ktorým tvorcovia pracujú, je až neuveriteľné ako šialene, no realisticky tento seriál pôsobí. Mám vo zvyku komentovať každú sériu zvlášť, no v tomto prípade to nejde, pretože všetky časti tvoria jeden stmelený, komplexný celok, ktorému naozaj nemám čo vytknúť. Každá časť ma donútila pozrieť si aspoň ešte jednu, niektoré sa možno vyznačujú pomätenými scénami, no mne to prišlo ako punc originálnosti, ktorým sa tento seriál môže pýšiť. O deji nebudem rozprávať veľa, dozvedieť sa to môžte z každej strany, ale nápad úpadku morálky a prerod z cnostného na beštiálny charakter nikdy nemal lepšieho predstaviteľa ako tento seriál. Spomedzi všetkých skvelých hercov, od hlavných rolí až po bezvýznamné vedľajšie roličky chcem uprednostniť výstredný výkon Bryana Cranstona, na ktorého je radosť (niekedy aj strach) pozerať sa. Takže urobte službu sami sebe a pozrite si prvých pár častí. Po dopozeraní poslednej mi určite dáte za pravdu. 100%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Vše již bylo řečeno a ano, je to jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděla. Jediný jsem měla problém - za celou dobu mi Walt nepřirostl k srdci - ani jako kladná ani jako záporná postava - ačkoliv ho Cranston zahrál skvěle. Všechny ostatní postavy jsou ale DOKONALÝ. Fakt nevím, koho vyzdvihnout. Snad Deana Norrise nebo RJ Mitte? Čtveřice mých nejoblíbenějších je ale určitě famózní Aaron Paul, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito (Salud!!!) a naprosto největší boss celé série - Jonathan Banks. Po dokoukání páté série se dostavil BB absťák, takže okamižitě na Better Call Saul. Jo a souhlas s El-Barto - já chci vlastní sérii Guse Fringa!!! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Slibná premisa a její úžasné rozvinutí v intenzivní a "realisticky" působící drogový příběh Walta - člověka, skrz obrazovku dýchajícího, jehož charakterový vývoj by mohl být příkladem učebnicového filmového vyprávění. Od nesmělého učitele až po charismatického bosse podsvětí ("Say my name!")... Nemohu přestat žasnout nad tím, jak věrohodně a osobitě Waltovy "patálie" působí a jak se díky nim jeho charakter mění, aniž by cokoliv vypadalo jako vycucané z prstu a aniž by seriál sklouzával k zbytečné megalomanii - i když obrazovkou protékají miliony dolarů, zaměření seriálu nepřekračuje "skromný" rodinný kruh a prožívání jednotlivců. Moje zvláštní pochvala a uctivá poklona pak náleží páté sérii za Sopranovské vykreslení mafiánského prostředí. PS: Předposlední epizoda je umělecké dílo! 9/10 ()

Galerie (941)

Zajímavosti (296)

  • Metamfetamin (jinými názvy pervitin, crystal meth apod.) není v USA zcela nelegální. Podle amerického zákona o kontrolovaných látkách (Controlled Substances Act) patří do takzvaného druhého seznamu (schedule 2), kam se řadí látky s vysokým rizikem zneužití a psychické či fyzické závislosti, ale s uznávaným lékařským využitím. Metamfetamin je v USA předepisován pod obchodním názvem Desoxyn a využívá se k léčbě ADHD (zlepšuje soustředění) a exogenní obezity (potlačuje chuť k jídlu). (vojtaruzek)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama