Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 2

(série)
USA, 2009, 10 h 11 min (Minutáž: 46–48 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Kamera:

Michael Slovis

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Krysten Ritter, Steven Michael Quezada, David House, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Bývalý učitel Walter se šplhá ve světě drog stále výš a přitahuje pozornost kartelů i švagra pracujícího v protidrogovém oddělení. (Netflix)

Recenze (52)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po druhej sérii si kladiem otázku, ako je možné že je tento seriál "iba" šiestym najlepším na tejto databáze. Peekaboo a Phoenix boli tak vynikajúce epizódy, že sa ťažko hľadajú lepšie (našiel by som ich v Hre o Tróny, Gangs of London, Peaky Blinders, The Bates Motel, samozrejme v Dark), v kontexte celého príbehu je najmä kvôli Skyler seriál možno práve preto nižšie hodnotenie ale Hon na Vecnu mal v úvode 96%, niektoré z epizód z La Prasa a šrapnel aj 100% a padli na povedzme 90%, kým Phoenix na 96% zotrval...13 rokov, nie 13 dní... ()

janesX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jeden krok dopredu, dva kroky späť" - poznamenal Walt niekde v strede série v súvislosti s jeho doterajším postupom. A mne napadlo, že presne tak vidím aj ja - túto sériu. Tá ale začala naberať v 10 a 11 dieli druhý dych a až v posledných dieloch sa vrátila hustá atmosféra z prvej série. Tiež sa takmer celkom vytratila nepredvídatelnosť, zato ale všetko čo sa na obrazovke deje má svoj veľký dôvod a dá sa tušiť, že dej bude stále hustejší a aj vážnejší. 75% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cink! Pokud jsem měl s druhou sérií potíž, tak hlavně v tom, že neustále přešlapujeme okolo toho, že Skyler pokládá otázky, ale nedostává na ně smysluplné odpovědi a celé manželství je vlastně založené na (milosrdných) lžích. Ta Waltova průhlednost musí vadit i divákovi. Místy milující táta od rodiny, místy sobec, místy absolutní idiot (tak to cítím a tuším, že to bude sílit). Tenká hranice mezi oběma Waltovými světy se holt poměrně rychle stírá. Nicméně psychopat Tuco, který nesnáší chilli, je ze hry venku, je tudíž potřeba modrou dobrotu distribuovat výhradně po své linii. Druhá řada má řadu vrcholů: kupříkladu „nehodu“ s bankomatem, kdykoliv Jesse „přemýšlí“, Danny Trejo a želví polévka, nástup pochybného právníka Saula, klíčky od karavanu, růžový méďa, sličná a manipulativní brunetka Jane a její noční „nehoda“, taťka leteckým dispečerem... Mimochodem právě na fantastické předfinále (epizoda 12) navázalo velmi solidní finále. Rozehrané je to pořád solidně, uvidíme, co nabídne třetí série. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to úplně šálek mýho čaje, chvílema už je mi to dlouhý, pokládal jsem si otázku, kterou dostala Waltova žena od Waltova onkologa: “Narodí se vůbec někdy to dítě?”, Waltův egoismus mě irituje a neimponuje mi, mám k tomu morální výhrady, ale srší to nápady a všechno tady dokonale sedí, proti tomu nemůžu říct ani popel, naopak opět po čase obdivuju vysokou úroveň americké seriálové tvorby. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál má své kvalitně vybudované vrcholy v několika dílech rozesetých napříč sériemi, v nichž se spádově shromažďuje všechna mizérie světa křivd a bezpráví, a ty stojí za to prožít, ač mezi nimi má scénář spíše stabilně slabší rysy, jako třeba nemotivované twisty v chování postav či vztazích mezi nimi, ne vždy plně logické posuny v ději, a mnohokrát příliš jednoduše předvídatelné, až kýčovité sekvence scén. Umí ale pracovat s atmosférou a s hrou předzvěstí, předjímání, očekávání. A ty drsné vrcholové díly jednoznačně stojí za nějaké to utrpení mezi. Zatím se tedy dívám dál. *~ ()

Galerie (135)

Zajímavosti (49)

  • Jesse Pinkman (Aaron Paul) řekne při hádce Walteru Whiteovi (Bryan Cranston): „Vítej ve dvacátým století!“ Později říká své přítelkyni Jane Margolis (Krysten Ritter), že se chce podívat na Nový Zéland, protože tam natočili Pána prstenů. První díl Pána prstenů ovšem pochází z roku 2001, tedy z počátku století jednadvacátého. (dibow)
  • V scéne na konci dvanástej minúty podáva Walter (Bryan Cranston) svojej manželke Skyler (Anna Gunn) na tanier pečené kura. V nasledujúcom prestrihu má však Skyler prázdny tanier, pričom v ďalšom prestrihu Walter opäť Skyler podáva pečené kura. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama