Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (288)

Hafran 

všechny recenze uživatele

Vrchol mezi minisériemi. Výborně natočené i zahrané, navíc se solidním příběhem. Nečekejte žádnou zběsilou akci, o tom taky Irák nebyl, ale spíše pomalé kousavé drama, ubíjení času a morální rozklad všech zúčastněných. I když se navenek ani zdaleka netváří jako dokument a formálním zpracováním se mu nepřibližuje, tak jde podle mě o první podání Irácké války, které se nejvíce přibližuje realitě. Možná sice rozebírá jenom pohnutky a myšlenky obyčejného vojáka, nikoliv důvody a záměry USA či jiných zemí, ale i tak (a možná právě proto) se jedná o vynikající, hodnotý a zábavný zdroj nekonspiračních informací. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Naprosto epesní minisérie HBO Generation kill je vymazlená dobrůtka o mariňácích během začátku války v Iráku. Nesnaží se oslňovat akční podívanou a nudit řečmi plnými patosu - ba naopak - podává tento uzavřený svět kolem jednotky 1st Recon Marines očima reportéra časopisu Rolling stone, Evana Wrighta. Je to pohled nenadsazený, nebezpečně přirozený až mrazivý. Herecké výkony celé jednotky, motivační přístup Godfathera (s jeho neodepsatelným hlasem), každodenní problémy s nespánkem, sraním a honěním, chuť po smrti jako důkaz strachu z ní, absurdita celého konfliktu a válčení obecně a v neposlední řadě jednotka jako celek, ve kterém se veškeré popichování skládá z neskutečných asociací, vás při sledování nenechá v klidu, a co teprve, když si začnou zpívat. To vše je Generation kill. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nuda. Díval jsem se jenom proto, že je to další mini-seriál z produkce HBO s nějakou akční válečnou tématikou a to i přesto, že moderní konflikty mě nezajímají (čti neberou) a tak jsem si říkal, nakolik jiné to bude od skvělých Band of Brothers. ~~~ A výsledek? Nuda. Připadalo mi to jako nudné převedení BoB do moderního konfliktu. Plno věcí mi tam přišlo takřka na chlup z BoB zkopírovaných a plno dalších věcí jako by z BoB vystřihli a sem to nedali. ~~~ Tenhle miniseriál má 7 hodinových dílů a všechny dohromady strčí do kapsy i takový Mariňák (Jarhead). Takže pokud si chcete pustit něco s "osvobozující iráckou" tématikou, pusťte si Mariňáka a tohle obejděte, nebo se unudíte. ()

Necron 

všechny recenze uživatele

I slyšel jsem hlas z prostředku těch čtyř zvířat, a on praví: "Pojď, a viz." I pohleděl jsem, a aj, kůň plavý, a toho, kterýž seděl na něm, jméno bylo Smrt, a peklo šlo za ním. Narodil jsem se 10.11. 1775 v kráteru po bombě. Moje máma byla M-16 a táta byl ďábel. Každá chvíle mého života je hrozbou při život váš. Žeru ostnatej drát, chčiju napalm a na 300 metrů ustřelím mouše prdel. Jezdím po světě a hledám antiamerikanismus a všude s sebou nesu lásku k mámě, chevroletu, baseballu a koláči s jabkama. Jsem pěšák. Jsem špinavej, hnusnej, smradlavej, zpocenej, zavšivenej, překrásnej synáček děvky, co zahání vlky od dveří už 225 let. Jsem námořní pěšák Spojených států. Vypadáme jako vojáci, mluvíme jako námořníci a z obou máme to nejhorší. Ukradli jsme orla letectvu, lano armádě a kotvu námořnictvu a v sedmý den, kdy bůh odpočíval, jsme prorazili jeho perimetr a od tý doby šéfujeme všemu. Ve dne válečník, v noci milenec, občas taky kořala. Mariňák od boha. Semper fidelis. ()

Loki81 

všechny recenze uživatele

Absurdita na entou! Necekejte masakralni sceny a la Band Of Brothers, tady se hlavne mluvi... a ne zrovna spisovne. Luxusne podany syrovy pohled na stav 'nejsilnejsi' armady sveta stejne tak jako na celkovy interni system, ktery v ni panuje. Tezko soudit autenticitu serie, ovsem ikdyby se pravdivost pohybovala okolo minima, bylo by to hodne tristni. Opet precizni prace BBC... ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • Během celého seriálu je reportér z Rolling Stones Evan Wright nazýván buď jako písař, Rolling Stone, nebo Reportér. (Nedhelborn)
  • Natáčení probíhalo přes šest měsíců v Jihoafrické republice, Mozambiku a Namibii. (Dzegr)
  • V epizodě se přižene silný pouštní vítr a vojáci musí ven zajistit stany. I když stěny stanů vlají ve větru, na žádném z vojáků se nepohne ani vlas. Dobře je to vidět na záběru na Brada Colberta (Alexander Skarsgård). (DeziDiCzorka)

Reklama

Reklama