Reklama

Reklama

VOD (1)

John Ottway je zaměstnán v táboře u naftařského vrtu na Aljašce jako ochránce tábora a lovec vlků. Stále vzpomíná na svou přítelkyni, která ho opustila, a nevidí smysl života mezi bývalými kriminálníky, lidmi na útěku a vandráky, kteří tam stejně jako on pracují. Se skupinou dělníků odlétá do Anchorage. Letadlo se dostane do bouřky a havaruje v pustině. Pád letadla přežije sedm mužů – Ottway, Díaz, Talget, Hendrick, Flannery, Burke a Hernandez. Ottway se jako lovec ujímá vedení. V troskách letadla najdou oblečení a jídlo a zapálí oheň. Ottway spatří vlka ožírajícího mrtvolu. Ten na ně zaútočí a muži ho zabijí. Ottway ví, že vlci cítí krev a jestli mají ještě k tomu někde v okolí doupě, určitě se vrátí. Muži jsou pro ně hrozbou, nepatří do jejich teritoria. Proto musejí držet noční hlídky u ohně… Při své službě se Hernandez vzdálí od ohně a vlk ho zakousne. Ottway rozhodne, že se vydají do lesa na obzoru, kde se můžou lépe bránit. Před odchodem od trosek muži seberou zahynuvším peněženky s fotografiemi, aby je pak mohli předat příbuzným. Během cesty přes pláň zabijí vlci Flanneryho. Ottway prohlásí, že buď vlky zabijí, nebo vlci dostanou je… Muži si vyrobí oštěpy s nábojem a roznětkou. Později Díaz zabije vlka, který se u nich objeví. Muži už nemají jídlo, tak si ho upečou. Večer si povídají a Ottway zjistí, že i ti, které považoval za otrlé a za ztracené existence, někoho tam daleko milují a vzpomínají na něj. Ráno se vydají na cestu lesem a v patách mají vlky… (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (898)

Zeck 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je nabitá atmosférou, plná drsného a nekompromisního trosečnického dobrodružství, strachu z klimatických podmínek, hladu a především vlčí smečky. Druhá polovina je už čisté sci-fi, ve kterém se objeví takové perly jako slaňování ze skály na protější stromy v téměř vodorovném úhlu, i když je les vzdálený půl kilometru a o půl kilometru menší než skála. Čím později jednotlivé postavy odpadávají, tím trapnější jsou jejich smrti. Pronásledující vlci jsou opět inteligentní zabijáci, kteří by mohli z fleku dělat parťáky Zodiacovi a Neeson se celou dobu snaží předvést co největší psychologickou rovinu své postavy = nudí jako prase. Konec jen podtrhuje naprostou zhovadilost druhé poloviny filmu a pochcává vlastní identitu, kdy se nám celou dobu snaží říct, že je akčním survival thrillerem a závěr chce podat tak, aby vyzněl co nejvíce umělecky. Tak brutální nuda, že jsem to i zapomněl ohodnotit a okomentovat a činím tak zpětně po čtyřech měsících. 57% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s filmovým rokem 2012 asi nemohlo být lepší. Překvapivě syrový survival z nehostinné Aljašské divočiny má nečekaně blíže spíše k dílům od Terrence Malicka nebo Wernera Herzoga, než k jiným subžánrově blízkým kouskům jako Přežít či Na ostří nože. Liam Neeson jako alfa samec smečky přeživších působí díky svému charisma i jako alfa samec celého hereckého ansámblu a The Grey potom působí, jako by mu byla role Johna Ottwaye napsána přímo na tělo (SPOILER: navíc, když si připomenu vzpomínkové sekvence s manželkou, tak jsem si tím skoro jist). Marc Streitenfeld mě pak ke konci svým melancholickým, poklidným, nepřítomným a emocemi nabitým hudebním podkresem donutil tu slzu ukápnout. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je jasným důkazem, že lze seriál o šesti sezonách přežívání na ostrově, přičemž v každé je cirka 24 epizod o čtyřiceti minutách, sfrcnout do dvou hodin. Lost přenesený na Aljašku. Nebo, Lovci lvů přepsaní na Lovci vlků. Vdechnuté drama do epizody s Bearem Gryllsem. Halloweenský slasher jako bajka. Může to být vlastně cokoliv. Ten film ale neví, kam kráčí a otevřený konec to jen podtrhuje. Digitální vlci? A tak lacině? Na druhou stranu musím říct, že jsem se nějak významně nenudil. Celkově se mi celý ten večer ve společnosti morijských vrrků docela líbil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Neboj sa.“ Niektoré pasáže na 4*, iné na 2*, napriek nevyváženosti veľká šupa (z produkcie Ridleyho a Tonyho Scottovcov). Na prvý raz sa to nezdá, ale pri opakovaných pozretiach to získava na sile. Veľmi veľa tomu dáva tvrdý snajper Liam Neeson, fajn ksichty vo vedľajších úlohách, vo svorke brutálne útočiace vlky a panovačná príroda rovnako majestátna a krásna, ako beštiálna, vražedná a neodpúšťajúca chyby. Zároveň Medzi vlkmi patrí medzi moje TOP filmy s obľúbenými koncami. Posledná pasáž s citovaním básne a následnou „zrážkou“, to je fakt neuveriteľné. Mimochodom, niečo je síce ukryté aj v titulkoch, ale nedá sa z toho veľa vydedukovať, ja by som to tam osobne nedával. Film občas nudí a stagnuje a Aljaška bola v mnohých iných filmov po vizuálnej stránke predaná presvedčivejšie (občas Medzi vlkmi vyzerá televízne). Ale inak poriadne drsný film pre drsných mužov a ženy, ktoré majú rady poriadne drsné filmy. Hrozne veľa tomu dávajú pôsobivé flashbacky do hrdinovho detstva, „báseň“ a mrazivé scény s manželkou. Mnohí v komentoch spomínajú nelogické chyby a fyzikálne/vlčie blbosti, ale mne tieto veci prekvapivo vôbec nevadilo a túto studenú jazdu som si riadne užil. Chvíľu som síce rozmýšľal, z akého oblečenia uviazali lano a prečo nikto v priebehu celého filmu ani raz nevylezie na strom, ale potom som to vzdal a radšej som sa nechal unášať strmhlavým prúdom rieky. Extra chladnej rieky. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Od Joe Carnahana som videl všetky filmy a zdá sa mi, že čím je starší, tím má čoraz lepší cit pre prostredie. Veľmi sa mi páči, že The Grey nieje vôbec uponáhľaný film a predsa má tak krátku stopáž. Plus atmosféra tak kvalitná, dej tak dramatický a herecká paráda Liama Neesnona tak uveriteľná, že jednoducho nemôžem dať menej ako 85%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Film byl natočen podle krátké povídky Ghost Walker, kterou napsal Ian Mackenzie Jeffers, jenž se podílel i na scénáři filmu. [Zdroj: Bontonfilm] (Krouťák)
  • V závěrečné scéně se zranění hlavní postavy na jeden záběr přesune z levé tváře na pravou. (Petroff)
  • Poté, co Diaze (Frank Grillo) u ohně napadne vlk, Diazovi Ottway (Liam Neeson) vrací nůž a pronese frázi "no mas", což je slang pro "no more", v češtině "nikdy víc". Stejné slovní spojení má Diaz vytetované na krku. (Jifo)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama