Útěk do Mexika

Akční / Krimi / Drama / Thriller

USA / Japonsko, 1994, 109 min

Roger Donaldson

Mark Isham

Macho Baldwin, sexy Basinger, trochu erotiky, trochu akcie a drsní a hnusní záporáci v ľahko amorálnom a ľahko napínavom dobrodružstve, ktoré ani nenudí, ani nenadchýňa.(16.6.2003)

• Radyo

Oproti originálu je to znatelně slabší, hlavně po herecké stránce. Baldwin a Basingerová se svým předchůdcům ani náhodou nedokážou vyrovnat.(10.8.2002)

Kupodivu o nic horší než slavnější originál.(23.5.2002)

• Pohrobek

V dětství jsem to docela mohl, takže nebudu film úplně zatracovat. Jediné, co je zde však zajímavé, je Madsonova variace na Rubyho Ala Lattieriho - ale i ten byl v originálu stylovější.(25.3.2006)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $16,094,974Tržby Celosvetovo $30,057,974║ Slušný remake, ktorý samozrejme nedosahuje kvalít pôvodného The Getaway/ Úteku, ktorý je pre mňa dokonale spracovaní. Určite v tomto prípade aspoň zaujme obsadenie, dobrý spád, akcia, zručná réžia. /60%/(14.5.2009)

• DaViD´82

Doufám, že je to myšleno jako hodně špatný vtip. Protože snad nikdo trochu soudný si nemohl myslet, že by snad byl Donaldson roven Peckinpahovi. O hercích raději ani nemluvě. I když... Aleca z rodu Baldwinů mám docela rád, ale „nahradit“ Steva McQueena sice nemohl, ale on se o to ani nepokusil. Postavit proti sobě původního a zremakového Doca, tak se ten Alecův, prosím o prominutí, vysere z podoby při prvním pohledu, který by na něj Steve vrhl. Je na tom krásně vidět rozdíl nekorektnosti sedmdesátých let a nudná uhlazenost devadesátek. Další z nikdy nekončící řady naprosto zbytečných remaků. V tomto případě navíc hodně špatný i bez porovnání s originálem. Natož pak po něm.(12.2.2008)

Rutinne sprásknutý akčný triler príliš málo horúci na to, kde sa odohráva. Kim Basingerová zasa nahá a k tomu scenár, ktorý neprekvapí. Ale vďaka zručnej réžii akceptovateľná rutina.(23.12.2004)

V porovnání se slavným "Getaway" s božským Stevem jde o nepovedený a jen zcela průměrný remake..Skutečně. Na těch pár akčních scénách, napětí, násilí a sexy půvabech v té době už čtyřicetileté (přesto stále krásné) krasavice Kim Basingerové i při obsazení pěti vynikajícími hlavními herci, nejde více než jen dobrý snímek stavět(29.12.2007)

Já tenhle film viděl dřív, než originální verzi a docela se mi to tenkrát líbilo. Po shlédnutí originálu musim uznat, že tohle je trochu slabší, ale pořád to docela ujde. Prostě takovej průměr.(15.3.2007)

Brutální Peckinpahův thriller uhlazený do příjemného akčňáku.(10.4.2006)

Konecne som si po 14 rokoch opät pozrel tento z mojho pohladu zabavny akcny film, kde sa mi najviac pacila uloha arogantneho zlocinca Michaela Madsena. Nie nadarmo si ho reziser Roger Donaldson oblubil a o rok neskor v roku 1995 obsadil do jednej z hlavnych uloh sci-fi hororu MUTANT. Zatial som nevidel originalny film THE GETAWAY z roku 1972 zo Steveom McQueenom, takze ho nemozem porovnat s tymto filmom. Prekvapeniami pre mna boli aj male ulohy vtedy este nie moc znamych hercov Philipa Seymoura Hoffmana a Davida Morsa. Chvilkami sa sice dej zadrhaval a tym padom bol film mozno trosku nudny, ale akcne sceny a celkovy "utek do Mexika" ako napoveda nazov filmu, alebo zaverecna prestrelka v starom hoteli mi to pekne vynahradili, takze zostavam u styroch hviezdickach... 08.08.2008 _______ Alec Baldwin - (Carter ´Doc´ McCoy) +++ Kim Basinger - (Carol McCoy) +++ Michael Madsen - (Rudy Travis) +++ James Woods - (Jack Benyon) +++ David Morse - (Jim Deer Jackson) +++ Jennifer Tilly - (Fran Carvey) +++ Richard Farnsworth - (Slim) +++ Philip Seymour Hofman - (Frank Hansen) +++ Hudba: Mark Isham +++(2.4.2007)

• sud

Rozdíl originálu a tohoto remakeu je skutečně propastný. Roger Donaldson je sice celkem slušný režisér, ale nedokáže vykouzlit takovou podívanou jak to dokázal Sam Peckinpah. Pomalý a nevýrazný Alec Baldwin nesahá ani po kotníky mužnému a charismatickému Stevu McQueenovi, Kim Basingerová by se mohla rovnat Ali McGrawové jedině krásou, ale nemá zdaleka takové charisma. Zkrátka Sam Peckinpah dal svým postavám duši a zobrazil je bez příkras, kdežto Roger Donaldson stvořil hrdiny jako z nějakého komiksu. Ale i tak přesto se na to koukat dá a ten kdo neviděl originál, bude i spokojen.(10.4.2006)

originál jsem neviděl, ale tohle byl nářez!(16.7.2006)

• Hunt

HUDBA: Mark Isham(27.12.2007)

Z hereckými kreacemi obou hlavních představitelů mám dlouhodobě problémy, s Kim Basinger, pravda, výrazně větší, ale musím přiznat, že v tomhle filmu hráli slušně a dokonce mezi nimi fungovala určitá chemie. Jako remake je to plně funkční, dobrý snímek, který svému předchůdci ostudu neudělal, a obsazení některých vedlejších rolí je dokonce nápaditější než v originále. Slušná kriminálka na pozdní večer. Celkový dojem: 60 %.(28.12.2007)

Tak akurát erotické, poriadne akčné, zábavné a rozhodne nenudiace. Útek do Mexika je podľa mňa z tých akčňákov, ktoré sa dajú pozrieť aj viackrát. Má dobré postavy: drsňák Alec Baldwin, neuveriteľne sexy Kim Basinger, už len kvôli nej si to pozriem zase a slušný záporák Michael Madsen. Pekné ****.(30.5.2007)

Nie najhorší remake. Dosť akčné, akurát erotické, ale chýba tam ten krôčik na prekročenie rutiny. Obsadenie celkom fajn, len Baldwin je občas príliš "antiMcQueenovský". Kim s pištoľou v ruke je božská...(16.7.2006)

Poměrně slušný remake Peckinpahova Útěku. Jen zde chybí syrovější atmosféra, kterou právě Peckinpah dokázal navodit dokonale. Ale závěrečná přestřelka v motelu je na stejné úrovni jako v originále což je určitě dobře.(26.8.2007)

• nash.

Průměrná akční zábava, svižně odsýpající i když možná až příliš korektní a ve všech ohledech nenáročná. Zejména pak při vzpomínce na Peckinpahův originál a Steva McQuenna, do něho má švihák lázeňský Baldwin hodně daleko.(18.1.2012)

Originál jsem neviděl a ani ho snad vidět nechci. Tato verze mi plně vystačila. Ústřední dvojici nemohl vystihnout nikdo lépe než novopečení manželé Kim Basinger a Alec Baldwin. Spolu jim to sluší, herecky se k sobě hodí a dobře so doplňují, že si říkate, že jim to asi dobře dopadne. Ale jak je vidět, zdání klamalo... Ostaní herci hrají docela slušně. Atmosféra napínavá a svižná. Kamera i hudba na úrovni. Vcelku dobrá zábava. No problema...(2.3.2008)

<< předchozí 1 2 3