Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangster Doc McCoy doplatil na špatného kamaráda a skončil ve vězení. Je mu jasné, že se ven jen tak nedostane a pošle svou ženu Carol za vlivným obchodníkem Jackem Benyonem, který shání spolehlivého člověka. Benyon pomůže Docovi na svobodu, ale žádá protislužbu. Doc má spolu s dvěma jeho lidmi - Frankem a Rudym - vyloupit trezor na závodišti. Loupež, na níž se podílí i Carol, se podaří, ale v jejím průběhu ztratí Frank nervy a zastřelí policistu. Na útěku pak Rudy Franka zlikviduje a vzápětí se pokusí zabít i Doca. Ten je ale rychlejší. Doc přiváží Benyonovi peníze, ale předání kořisti končí neočekávanou tragédií. Benyon mu prozradí, že se vyspal s jeho ženou, která mu dala přednost před uvězněným manželem a chce jak peníze, tak Carol. Ta se ale postaví na Docovu stranu a Benyona zastřelí. Dvojice se dává na útěk a s uloupenými penězi míří do El Pasa, odkud se chce dostat do Mexika. po jejich stopách se ale vydává Rudy, který si poprvé v životě oblékl neprůstřelnou vestu a proto střetnutí s Docem přežil. Mimo něj míří do El Pasa i zbytek Benyonovy bandy a nakonec i policie. V malém hotelu v El Pasu dojde ke konečnému střetnutí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

sud 

všechny recenze uživatele

Rozdíl originálu a tohoto remakeu je skutečně propastný. Roger Donaldson je sice celkem slušný režisér, ale nedokáže vykouzlit takovou podívanou jak to dokázal Sam Peckinpah. Pomalý a nevýrazný Alec Baldwin nesahá ani po kotníky mužnému a charismatickému Stevu McQueenovi, Kim Basingerová by se mohla rovnat Ali McGrawové jedině krásou, ale nemá zdaleka takové charisma. Zkrátka Sam Peckinpah dal svým postavám duši a zobrazil je bez příkras, kdežto Roger Donaldson stvořil hrdiny jako z nějakého komiksu. Ale i tak přesto se na to koukat dá a ten kdo neviděl originál, bude i spokojen. ()

Marator 

všechny recenze uživatele

Docela pohledná krimi hlavně díky Kim Basinger, ale jinak nic navíc. Nejvíc mě štvala až az hanici únosnosti naivní manželka veterináře. Její hláška při dobrovolném milostném aktu s Rudym, kdy je zahlídne její svázaný manžel "Rudy on nás viděl", který celou dobu vše slyšel od vedle, mě až vytočilo. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Před policií i gangstery musí prchat zamilovaný manželský pár profesionálních zločinců. Manželům McCoyovým poslední akce nevyšla. Doc skončil ve vězení a Carol požádá o pomoc byznysmena Benyona. Ten jí vyhoví, ale pouze, když bude povolná. Také Doc musí za svobodu zaplatit a provést pro Benyona loupež při chrtím závodě. Při dokonale připravené akci s McCoyovými spolupracuje také jejich bývalý parťák Rudy. Při předávání peněz však dojde k roztržce a Carol Benyona zastřelí. Od té chvíle mají v patách nejen policii, ale také Benyonovy muže a pomstychtivého Rudyho. Akční thriller s Alecem Baldwinem z dob, kdy byl ještě štíhlý a idolem žen, a Kim Basinger byla kráska. A nesmím opomenout také libově odvedeného záporáka Michaela Madsena. Má to spád, zvraty i odvážnější erotickou scénu. Thriller, co nenudí. 80% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl a ani ho snad vidět nechci. Tato verze mi plně vystačila. Ústřední dvojici nemohl vystihnout nikdo lépe než novopečení manželé Kim Basinger a Alec Baldwin. Spolu jim to sluší, herecky se k sobě hodí a dobře so doplňují, že si říkate, že jim to asi dobře dopadne. Ale jak je vidět, zdání klamalo... Ostaní herci hrají docela slušně. Atmosféra napínavá a svižná. Kamera i hudba na úrovni. Vcelku dobrá zábava. No problema... ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Áno, tomu sa hovorí starý dobrý film. Zase James Woods, zase záporák :) No proste to mu pristane, inak to nejde. V obsahu filmu je napísané, že „gangster McCoy“ – nemôžem si pomôcť, derú sa mi slzy do očí od smiechu - Alec mi isto odpustí, ale keď on je tak sladký chlap, jeho „face“ môže platiť jedine na ženy.. Na mafiánskych gangstrov ako je James Woods a jeho partia asi ťažko :) Ale netreba to brať ako kritiku, to rozhodne nie. Alec si svoju úlohu v tomto filme odohral ukážkovo, skvelo a mám pocit, že ozajstnejšie ani nehral a veľký podiel má na tom určite jeho Kim. Vášnivé milenecké, pardon – vlastne manželské hádky uprostred púšte Nového Mexika a potom milovanie v zaprášenom starom hoteli kdesi na konci sveta, pod posteľou pomaly armádny arzenál. Jednoducho skvelý film natočený pred 17 rokmi, o to je lepší, že ani po rokoch nestratil na šarme, typickom pre filmy 90 rokov minulého storočia :) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • V plánu bylo pokračování filmu, ale nebylo zrealizováno. (Cheeker)

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama