Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku na mne příběh a jeho atmosféra působily poněkud zmateným, či nerozhodným dojmem, avšak postupem času se hlavně zásluhou vynikající Salmy Hayek naplno rozehrál děsivý kolotoč deprese, šílenství, spalující vášně a chladné a nemilosrdné brutality. Jared Leto Salmě zdařile sekundoval a tým policejních vyšetřovatelů v čele se zatvrzelým a rozervaným Johnem Travoltou tvořil šílenému páru ten správný protipól. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Takovej jakoby neonoir, celkem slusne obsazenej...ale presto, jakoby slo o nekolik ruznych filmu zmotanych dohromady. Hlavne tedy myslim provedenim, tempem, naladou...nebo jak to rict. Dokoukat to lze, ale ze bych si to nekdy pustil znova....tezko. Skoda. V podstate to vse vyjadril celkem presne ve svem komentari kolega Shushika... 3- ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti Martha Beck nebola ani zďaleka taká krásna ako Salma. Vojak, ktorý jej pomohol k prvému dieťaťu sa radšej pokúsil o samovraždu, než by si ju mal vziať. Druhé dieťa porodila vodičovi autobusu, ten s ňou v nedobrovoľnom manželstve vydržal až šesť (pre neho dlhých) mesiacov. Martha totiž vážila vyše sto kíl a nepatrila medzi najatraktívnejšie ženy a podľa toho, čo porobila neskôr, ani čistotou ducha asi netrpela. Svojich detí sa zbavila (iba opustila, nezabila) na žiadosť Fernandeza, iba tak mohla s ním ostať po tom, čo ho vysliedila v New Yorku. To bola jeho podmienka. Pôvodne patrila medzi Fernandezove obete, ale zúfalá túžba po živote ako z červenej knižnice ju donútila ho vyhľadať, plniť všetky jeho priania a starať sa o jeho blaho. Fernandez praktikoval voodoo rituály (znalosti z basy) a bol presvedčený, že má mystickú moc nad ženami. Okolo ich prípadu bol veľký poprask v médiách a novinári si dosť výdatne zgustli na Marthinom vzhľade, čo ju poburovalo a urážalo (tiež má city a je ľudská bytosť, vravela). Popravili ich v ten istý deň. Fernandez hystericky vyčíňal, Martha bola pokojná a takmer sa nevošla do elektrického kresla. ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který ve mně žádnou hlubší stopu nezanechal. Jestli měla rodinná dějová linie za úkol připravit si diváka na nějakou tu kapku slzí při pěkném záběru člunu plovoucího po řece před koncem snímku, tak se to v mém případě nepovedlo - a to řvu u lecčeho:) Hlavní linie na tom byla o něco lépe, vraždy jsem jako samozřejmost nebral a k lehkému pohnutí u mě docházelo - asi nejpovedenější byly události na samotě v polích, POZOR, NÁSLEDUJE SPOILER kde byli nakonec Martha a Raymond dopadeni KONEC SPOILERU. Moji oblíbenci Salma a Travoš hráli pěkně... a ačkoliv auto řídím tak jednou za rok, šílenou Marthu bych svezl;) Takže slabší tři - 2,6. ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Perfektní vizuální spracování a docela zajímavý příběh. Poválečné období muselo být v Americe zajímavé. To co předvedla Marta (Salma Hayek) to mě dostalo. Role chladnokrevné vražedkyně, které vraždila z lásky se zhostila na výbornou. Film byl jinak průměrný, ale za nadprůměrnou roli Salmy Hayek dávám hvězdu navíc (jinak by to byly slušné 3*). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Skutočná Martha Beck mala v čase svojej smrti veľmi odlišnú postavu ako herečka Salma Hayek. Tesne pred popravou vážila takmer 100 kilogramov a kvôli úzkej vzdialenosti medzi lakťovými opierkami na elektrickom kresle sa tam takmer nevošla. (MikaelSVK)
  • Příběh film je založen na skutečných událostech z roku 1940, které se udály dvojici detektivů z oddělení vražd, kteří pronásledovali Marthu Beck a Raymonda Fernandeze, vraždící pár známý jako "Vrazi Osamělých Srdcí". (Terva)
  • Dopravné lietadlo, ktorým sa po území USA presúva duo detektívov, je Lockheed Model 10 Electra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama