Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (764)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení, traileru a animací to nevypadalo úplně marně, ale přece jen to bylo infantilnější a trhlejší víc než jsem čekal. Nemálo vtipů padlo na úrodnou půdu, zasmál jsem se, ale zároveň jsem si nejednou říkal: aha, tohle mělo být vtipný, ale skutek utek. Ale potenciál tam byl! Když to vezmu kolem a kolem, postavičky byly sympatické a hudba v pohodě. Snímek se jen drží strašně při zemi a je snad cílen výhradně na malé nebo hloupé děti, protože děj by pochopil i dement s půlkou mozku (vždyť i ParaNorman byl víc k zamyšlení!). Ale dát 2* mi připadá moc krutý. # viděno: monitor, 5.1 # příběh 5 | hudba 7 | humor 3 | akce 5 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Neskutečně legrační animovaný příběh o jednom zvláštním hotelu, který je lidským očím zapovězen.. až do jedné osudové noci. Opravdu vtipný a veselý animák, který mi hodně zvedl náladu a nejednou jsem se opravdu hluboce zasmál. Skvělé gagy a spousta rozmanitých příšer výborně pobavily. Poněkud ohraný příběh, který dělával klasickou pohádku pohádkou, mi moc nevadil. Po dlouhé době mohu s naprosto klidným srdcem dát plný počet, anžto tohle bylo naprosto fajn a myslím, že si jej zase někdy pustím. 95% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek častému frflaniu tento animák nezatracujem. V prvom rade si treba uvedomiť, že ide o rozprávku pre deti. A pravdou je, že sa tu vyskytuje celá paleta uletených situácií, bláznivých stvorení, milučkých netopierov a samozrejme je tu aj slušná grafika, čo má potenciál deti aspoň ako-tak zabaviť. Ja som spokojný, ani baby sa nesťažovali, naopak, tešia sa na dvojku. 70/100 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých lepších animákov za rok 2012, ale niečo mi tam chýbalo. Ten príbeh nie je zlý a je fajn, že je tam monštier až po strop Drakulovho hotelu, ale chcelo by to viac vtipnejších momentov. Na to kolko je tam postáv mi to príde trošku nevyužité. Každopádne sa jedná o fajn animák s dobrou animáciou a fajn postavami, ktorý viac zabaví ako nudí. Slovenský dabing tiež stojí za to. 80% - 4* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $148,313,048Tržby Celosvetovo $353,943,630Tržby za predaj Blu-ray v USA $29,650,550 //počet predaných kusov 1,102,894Tržby za predaj DVD v USA $53,468,561 //počet predaných kusov 3,182,148║ Rok 2012 je akosi precpaní tématicky s horrorovou témou(+Frankenweenie) ale nevadí, po otrasnom ParaNorman, prišlo s týmto filmom milé prekvapenie, absolútna jazda na hrade Transylvánia nemala konca kraja, dokonca aj pubertálne keci, frky, hip-hop či iné hudobné vychytávky tu mali svoje miesto a neotravovali. Animačne pútavé, monštrá zábavné, ponúknutý koncept využitý. /videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Alternatívny názov snímky bol "Monster Hotel". (MikaelSVK)
  • Severoamerické tržby byly 148,3 milionu amerických dolarů, celosvětové 358,4 mil. (NIRO)
  • Film vydělal za první víkend 43 milionů amerických dolarů, což z něj činilo do té doby nejúspěšnější start filmu z produkční dílny Sony Animation. (PSJR)

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama