Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fred chtěl jenom udělat dojem na syna své snoubenky a obstarat pro něj basketbalový míč podepsaný Mercuriem Müllerem, hvězdou klubu Alba Berlín. Mercurio však svůj rekordní míč vždycky háže na tribunu s tělesně postiženými. Fred se tedy rozhodne předstírat, s pomocí svého přítele Alexe, že je na vozíčku, čímž se absolutně změní jeho dosavadní život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Ježišmarjáá, kdo by řek, že sehnat basketballový míč podepsaný od hvězdy týmu bude takový problém. Pitomost, která není ve výsledku tak absurdní jen proto, protože předem předhazuje, že absurdní bude ... Til Schweiger a A. M. Lara jsou tahouny filmu, u kterého jsem chvílemi chytal smíchy křeče a chvílemi jsem si říkal, že hloupost postav už daleko překročila meze. Nemůžu si pomoc, byla to skvělá romantická komedie, kam se hrabe kdejaká americká přiblblá romantika. Po profesionální stránce to není žádný zázrak, bodejť, ale všechny ostatní požadavky splňuje film perfektně. 80% = 4/5 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nečekejte žádný fekální humor, kterým je Německo tak proslulé. Z toho už kluci dávno vyrostli. Jedná se o další z hromady komedií natočených stylem ,,pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí", což by spolkl i s navijákem snad pouze před bývalý prezident naší malebné republiky plné nepřizpůsobivého obyvatelstva opáleného zevnějšku, které kdysi jedna hlava státu z Německa neměla moc ráda. S herci to není nikterak slavné. Tohle že má být ta slavná árijská rasa, které není na světě rovno? Hovno. Takových filmů jsou po celém světě kupy. Možná v nich není jedna pěkná scénka na stavbě a společná večeře. Jinak jsou totožné. Film je brutálně předvídatelný a i člověk neárijského původu brzy zjistí přesný směr, kterým se bude ubírat a jak přesně skončí. Lepší 1*. ()

Reklama

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Tak teprve druhý německý film, který se mi opravdu líbil. Můžete hádat, který byl ten první. Celý film samozřejmě stojí na perfektním, charismatickém sypaťákovi Til Schweigerovi. Ačkoliv zápletka je jak z béčkové hollywoodské patlaniny (Fred je zedník zamilovaný do dcery svého šéfa, pro kterou dokáže udělat doslova cokoliv), myslím si, že film dokáže nabídnout mnohem víc. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Dôvod? Alexandra Maria Lara. V tomto smere ani len najmenšie sklamanie, práve naopak. A som vďačný filmu ako takému, že nudil iba v úvode a preháňal len pri epizóde v reštaurácii (nevydarená pocta Mrs. Doubtfire???). Inak je to vcelku inteligentná komédia so síce predvídateľným koncom, ale takým, ktorý než aby naštval, pohladí váš dôvtip (heh, po prvej spoločnej scéne som uhádol aj druhý šťastný pár). ()

Yomega 

všechny recenze uživatele

Když se mě do ruky dostalo DVD s filmem Kde je Fred?, podíval jsem se na šíleně lacině vypadající obal přečetl si titulek „vynikající Německá komedie“ a znechuceně ho odložil s tím, že už to do ruky nikdy nevezmu. Ovšem po naléhání okolí, které film již vidělo jsem se přece jen odhodlal i když týpek s cornflaky na xsichtě ve mně důvěru stále nevzbuzoval. Ovšem jaké bylo mé překvapení, když jsem cca po 20ti minutách filmu s celkem vtipnou zápletkou zjistil, že se skvěle bavím a že odvážný titulek na obalu nebyl tak daleko od pravdy. Po výborné a opravdu vtipné první polovině následuje ta druhá, vážnější, méně vtipná a trošku překombinovaná. Til Schweiger ve vypjatějších scénách lehce herecky nestíhá, ovšem vynahrazuje to svým charismatem a grimasami. Předvídatelný konec a jako vždy krásnou Alexandru Marii Laru ani nemá cenu zmiňovat, protože to každý čeká:-) I přes výše uvedené nedostatky se pro mě jedná o velmi příjemné překvapení, u kterého jsem se skvěle pobavil. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ve Fredově (Til Schweiger) bytě je několikrát v pozadí záběru možné spatřit plakát k filmu Big Lebowski (1998). (nopud)
  • Když Alex (Jürgen Vogel) ukazuje Fredovi (Til Schweiger) své ošetřovatelské osvědčení, na listu je uvedeno datum narození 19.12.1963, Freiburg. Ve skutečnosti se však tento den ve Freiburgu narodil Til Schweiger. (LucMosss)
  • Několikrát je ve filmu zmiňováno, že se sportovní události odehrávají v Max-Schmeling-Halle, tedy v berlínské sportovní hale pojmenované po Maxi Schmelingovi, největším německém sportovci 20. stotetí. V životopisném filmu Souboj o vše (2002) hrál Schmelinga Til Schweiger. (NinadeL)

Reklama

Reklama