Reklama

Reklama

Americký špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, vypráví o důstojníku Samiru Hornovi (Don Cheadle), který stojí mezi dvěma tábory. Jeho otec byl muslimský duchovní, on je občan USA a slouží ve speciálních jednotkách…
Když jedno z vyšetřování zavede přímočarého agenta FBI Roye Claytona (Guy Pearce) na stopu nebezpečného mezinárodního spiknutí, zdá se, že všechny nitky vedou k bývalému veliteli amerických speciálních operací, důstojníkovi Samiru Hornovi (Don Cheadle). Horn, který byl jako dvanáctiletý chlapec svědkem násilné smrti svého otce, súdánského muslimského duchovního, a později coby americký občan působil ve speciálních jednotkách a školil afghánské bojovníky, je tajuplný muž se spoustou kontaktů na teroristické organizace. A má také zvláštní dar objevit se na místě činu vždy, když se zhroutí nějaká velká operace. Jednotka, která celou záležitost vyšetřuje, se spojí s Carterem (Jeff Daniels), dlouholetým spolupracovníkem CIA, jenž, jak se zdá, neříká tak docela vše, a s dalším agentem FBI Maxem Archerem (Neal McDonough). Podaří se jim najít spojitost mezi Hornem, útěkem z vězení v Jemenu, bombovým útokem v Nice a loupeží v Londýně, ale současně se vynořuje i řada protichůdných důkazů, které nutí Claytona zamyslet se nad tím, zda je Horn skutečně tím, za koho ho považuje. Špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, je dílem scenáristy a debutujícího režiséra Jeffreyho Nachmanoffa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (212)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Svižný teroristický thriller, ktorý sa ale tvári možno o niečo ambicióznejšie, ako sa nakoniec ukáže. Rozhodne nejde o nejakú čierno-bielo podanú blbosť, scenár aj spracovanie je inteligentné. Čo Zradcu "zrádza", je napríklad už samotný názov, ktorý odhaľuje dôležitý zvrat v polovici filmu. Ďalej tu sú prítomné syndrómy celej vlny podobne ladených snímok. Musíme počúvať rozhovory vnútri teroristickej organizácie o tom, že si to Amerika zaslúži, proste ako keby sa dotyční videli po prvýkrát a museli si neustále opakovať, o čo im ide. Podobne je to aj na tej "správnej" strane, pretože tam si dotyční, podľa vizáže desiatky rokov v teréne, tiež podobné klišé frázy opakujú. Viac sa dalo očakávať aj od finále, viac mi v pamäti utkvie divácky vďačné striedanie kontinentov, ako nejaká interiérová strielačka. Don Cheadle ale parádny. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když muž nenajde něco, pro co by zemřel, nezaslouží si žít.... Svět islámu. Cílem každodenní práce členů teroristické buňky je dovést k osvobození svůj lid. FBI, agenti snažící se odhalit ty, co si myslí, že půjdou hned do ráje. A Samír? To je muž víry. TERORISMUS JE DIVADLO. O SMRTI NEROZHODUJE BŮH. Obě strany jsou pro úspěch ochotny udělat cokoliv. Jenže se jim to trochu vymyká z rukou... Solidní provedení a lákavý pohled do zákulisí světa sebevražedných atentátů a praktik FBI. Don Cheadle je uvěřitelnej hrdina, film má dobrou atmosféru a celkem zajímavé rozuzlení. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Kvality tohoto nekřiklavého thrilleru vyniknou při srovnání s "Labyrintem lží" Ridleyho Scotta. Klíčový je zde posun pohledu na válku proti terorismu, především pak na muslimský svět. Oba filmy si jsou dějově a ve vztazích postav velmi podobné, ale liší se v hloubce a vážnosti. Příznačně ekvivalentem (a to jak z hlediska profilace postavy, ale také fyzického vzezření) Leova správného amerického hrdiny, který s čistým štítem prochází labyrintem lží není ve "Zrádci" hlavní postava, nýbrž její protihráč z řad FBI. Při tom film zůstává žánrovkou středního proudu a právě z této pozice může oslovovat široké publikum. Je velmi dobře, že i takovéto filmy v USA vznikají. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Relatívne iný pohľad na terorizmus ako obyčajne, avšak slabá réžia zabezpečila slabé prevedenie... film je nepresvedčivý a prvých 60 minút nudí. Niekto sa tuna snaží o nového Bourna... Traitor ani nesklamal, ani veľmi nepotešil. Padlo pár myšlienok, pár dobrých scén, pár nápadov, potešili známe tváre, to je asi tak všetko... 6/10 ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Mam rad kvalitne politicke dramy, hlavne, ked sa v nich viac hovori, ako striela. Traitor je dobrym politickym filmom, ktory sa dotyka niekolkych problemov dnesneho sveta a nie len terorizmu. Tazko povedat, cim to je, ale konstatovanie, ze ide pre mna o dobry film v zmysle lahkej nadpriemernosti, je v mojich ociach najvystiznejsie. Herci su dobri, dialogy su dobre, rezia je dobra...proste vsetko je take ake ma byt, avsak chyba tomu dusa a dotyk, ktory by mal takyto film zanechat. Skoda. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený počas 48 dní, v 17 mestách na 3 kontinentoch, a to všetko za relatívne nízky rozpočet 22 miliónov amerických dolárov. (sWONDER)
  • Režisér a scenárista Jeffrey Nachmanoff sa stretol s niekoľkými spravodajskými profesionálmi, politickými pozorovateľmi a ďalšími odborníkmi, aby bol jeho film čo najrealistickejší. (sWONDER)

Reklama

Reklama