Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příběh rytíře je každopádně příjemnou filmovou podívanou s lehkou zápletkou, který vás lehkým vánkem odvaje do říše humoru. Ano, ač napsal jsem to básnicky, myslím to vážně. Film je lehko stravitelný, nemusí se u něj přemýšlet - vše vám předestele až před nos - a vy můžete jen jíst naservírované porce humoru. Dobrou chuť. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Sexy Shannyn Sossamon, dobrý herecký výkon Heatha Ledgera a šikovne natočený dobrodružno-romantický film, ktorý sa mi tak moc páči, že ani sám nechápem................ Soundtrack Carter Burwell: 1. We Will Rock You - Queen [2:02] ,2. Low Rider - War [3:10] ,3. Takin' Care of Business - Bachman-Turner Overdrive [4:49] ,4. Golden Years - David Bowie [3:27] ,5. Crazy on You - Heart [4:50] ,6. Further On Up the Road - Eric Clapton [4:29] ,7. Get Ready - Rare Earth [2:50] ,8. I Want to Take You Higher - Sly & the Family Stone [5:20] ,9. The Boys Are Back In Town - Thin Lizzy [4:28] ,10. One Of Your Own - Carter Burwell [1:53] ,11. We Are The Champions - Robbie Williams/Queen [3:54] ,12. Pieces - Dan Powell [3:28] ,13. Eye Conqueror - Third Eye Blind [4:07], ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapení...Chytrý a vtipný scénář, povedené zakomponování narážek na moderní dobu, dobrá hudba a několik opravdu kouzelných scének. Herecké výkony jsou správně odlehčené, představitelé hlavních rolí sympatičtí a Shannyn Sossamon navíc neokázale krásná...Tenhle film opravdu stojí za to. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Skvělá pohádka pro kluky, co nikdy nevyrostou. Poutavá, vtipná a skvěle natočená povídačka o chudákovi, který se stal rytířem, nepostrádá navzdory totálně ujetému ztvárnění středověku humor, emoce, napětí... prostě všechno, co člověk chce od rytíře. Herecké obsazení je brilantní – naprosto mě dostal Paul Bettany jako rťuťovitý Chaucer, ale i titulní krasavec Heath Ledger má charisma a do role snílka Williama padne jako dobře vyvážený meč do ruky. Brát tenhle film jako historický dokument o rytířství je skutečně historickým omylem – je to parodie, satira, nadsázka, komedie... prostě napínavá švanda s perfektní hudbou, skvělými kaskadérskými výkony a ano... naprosto ujetými reáliemi a kostýmy, které ale klidně připisuji na vrub nadsázce. Já to snesu bez brblání – když je mi to nabízeno takto lehkou formou. Třeba víckrát. Vy ne? No to je mi vás líto, protože tenhle středověk rocks! ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Asi som staromódny, ale modernistické prvky v tomto filme pôsobili na mňa veľmi rušivo. Hudba by sa ešte dala zniesť, ale ultramoderné róby pani Jocelyn, alebo skandovanie pri zápase, či rôzne pomaľované tváre v štýle anglických rowdies - tak to nie ! Ani neviem ,či to bol film pre teenagerov, alebo akčný, alebo .... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Ve scénách, kdy William (Heath Ledger) trénuje dovednosti na turnaje, jsou použity některé skutečné, dobové metody výcviku, které dokládají iluminace ze 14. století. (Merenre)
  • Keď William (Heath Ledger) prvýkrát uvidí Jocelyn (Shannyn Sossamon) a nasleduje ju na koni do kostola, okolo dverí je lešenie, na ktorom pracuje muž. O chvíľu neskôr, keď duchovenstvo vytlačí Williama z kostola, lešenie je preč. (Arsenal83)

Reklama

Reklama