Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ne tak docela fiktivní příběh člověka, který ve skutečnosti dostal označení „heparinový vrah“. Co bylo příčinou a co se odehrává v mysli mladíka, který se rozhodne vykonat a vykonávat ty nejtěžší zločiny a mít přitom často pocit, že vlastně dělá dobrou věc? Co nutí nadějného a inteligentního adepta studia medicíny z podstaty se změnit a páchat na lidech zlo? Je hrozná představa, že vraždí člověk, kterého dobře znáte, které-ho denně vídáte, máte ho vlastně rádi a který je všem nápomocný, ochotný a obětavý, i na úkor vlastního pohodlí a svých věcí.
Sledujeme příběh, který se mohl stát a bohužel kdykoliv stát může. Ano, takhle se to i ve skutečnosti stát mohlo. A první, co nás napadne, když zjistíte, jakou lidskou bestii jste znali, kolik chybělo, aby se obětí stal kdokoli z našich blízkých a známých, nebo dokonce vy samotní. A právě nedávno medializovaný příběh „heparinového vraha“ nás zasáhl na citlivém místě. Ano, tohle se opravdu mohlo stát komukoliv z nás. Tohle už nebylo „někde ve světě“. Tohle bylo opravdu blízko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Co u tohohle filmu oceňuju, je atmosféra (první půlku byla téměř špičková) a ojedinělou kameru. Ale tohle bude bohužel vše, co mi zůstane v paměti. Příběh je dost zvláštní, stejně jako konec. Jiráček je sice ok, ale zbytek ne. Jakoby režisér nevěděl, o čem chce točit. Takhle zůstává potenciál příběhu opravdu zabitý a jsem zvědavý, jestli se za pár let tohoto tématu neujme někdo jiný a nepřepracuje ho. 50 %. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film je inspirován nechvalně známou kauzou heparinových vražd, které otřásly českým zdravotnictvím a celou Českou Republikou. Inspirace je to opravdu jen velmi volná. Spíše jde o to, že psychicky narušený mladý muž využije svých možností a špatného zdravotnického systému k tomu, aby zabijel lidi, kteří se nemohou žádným způsobem bránit. Vpíchnout injekci někomu do žíly je pro něho velmi jednoduché a fascinující. Hodně zvláštní film, jednou stačilo a dost. ()

Reklama

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Po delší době opět na československé filmové scéně film,který vybočuje z řady.Thriller z nemocničního prostředí/mimochodem vynikajíchího,zajímalo ve které nemocnici to bylo točeno/občas připomínajícího asi díky kameře a především hudbě Spalovače mrtvol ovšem nedosahující tolik kvalit jako právě spalovač i když tyto dva filmy nechci vůbec se sebou spojovat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy o masových (sériových) vrazích mám docela rád, ale jen málo z nich stojí za pozornost. Ani zde tomu není jinak, protože po jeho shlédnutí jsem měl hodně rozporuplné pocity. Přišlo mi, že režisér vlastně ani moc neměl představy, jak by měl film jako celek vypadat a rozhodoval se až za pochodu. Chvíli jsem měl totiž pocit, že sleduji psychologické drama o zhrzeném mladíkovi, kterému se štěstí vyhýbá obloukem a on je ze všech stran jen šikanován. Tyto pasáže měli zřejmě diváky obměkčit a nějakým způsobem jim dopomoci k tomu, aby hlavní postavě snad i začali fandit. Potom se z toho začala stávat taková polo detektivka a jen sem tam se objevil jakýsi náznak děsivé atmosféry. No a když přišel na řadu závěr filmu, tak jsem se začal chytat za hlavu už úplně. Jediné slovo „trapnost“ snad všechno vystihuje. Snímek má i několik světlejších momentů, ale těch je zde opravdu docela málo. Vraždy jsou většinou docela odfláknuté, téměř stereotypní a hlavně únavné. Některé oběti sice dostanou ony očekávané záchvaty, ale jinak je vždy všechno důležité přerušeno otravným střihem. Hlavní hrdina ač na první pohled hodně emotivní chlapec je však v těchto chvílích skutečně hodně dobrý. Herec Jiráček patřil asi k tomu nejlepšímu co nám zde tvůrci nabídli. Proměna charakteru jeho postavy je místy i uvěřitelná a v určitých momentech dokáže vzbudit i strach. 50% ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Snáď si nikto nenamýšľal, že by kauzu heparínového vraha niekto nechcel zneužiť, akokoľvek z nej nevyťažiť. Média prahnú po senzáciach, bulvárnych či tragických, kŕmia nimi masy a tie ich na oplátku podporujú svojou pozornosťou. V rovine č.1 u mňa narušený mladík so striekačkou pána Svátka body nezískava a len zapadá pomedzi ďalšie, na nešťastí parazitujúce projekty. Rovina č.2 dáva na zreteľ, že aj keď "Hodina" obnáša kopu nedotiahnutých/tápavých partií, tak sa jedná o slušný príspevok v rámci exploatácie. Dá sa teda prepáčiť naivnosť, ktorá priam zapácha ako nemocničný puch, dá sa odhliadnuť od pomotaných časových periód, ktoré pripomínajú teleportačné cvičenia, dá sa neviazane brať prvoplánovosť, ktorou na seba jednotlivé scénky veselo upozorňujú. Má to mnoho realizačných múch a iba jednu nadržanú sestričku, ale ako "česká exploatácia" mi to robí celkom radosť. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (12)

  • Herec Václav Jiráček se kvůli natáčení musel naučit píchat injekce. (DorianGreene)
  • Natáčení začalo pár měsíců po odsouzení Petra Zelenky. (M.B)

Související novinky

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

16.06.2012

V sobotních ranních hodinách zemřela v Praze ve věku 87 let herečka Jaroslava Adamová. Začínala jako statistka v Národním divadle a divadle Větrník už za studií na konzervatoři, kde absolvovala v… (více)

Reklama

Reklama