Reklama

Reklama

Film je natočen podle bestselleru o lásce, která přesahuje hranice času. Clare (Rachel McAdams) je zamilovaná do Henryho (Eric Bana) celý svůj život. Věří, že si jsou souzeni, ačkoli ví i to, že budou odloučeni, jen neví kdy: Henry je cestovatel časem – prokletí velmi vzácné genetické anomálie, která způsobuje, že se Henry skoro celý svůj život přesouvá v čase do budoucnosti a minulosti bez jakékoli kontroly. I navzdory tomu, že Henryho nedobrovolné cestování v čase je od sebe dělí, Clare se za každou cenu snaží vybudovat normální život se svou jedinou životní láskou. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (639)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Zakletý v čase v sobě mísí romantický žánr se sci-fi, přičemž jako romance se dá s odhlédnutím od ozvláštňujícího prvku v podobě cestování časem označit za tuctovou záležitost a jako sci-fi zase funguje jen okrajově. On totiž ten nápad o manželovi, který díky genetické poruše, jejímž prostřednictvím cestuje v čase, se už v první polovině vyčerpá a pak už jen následují variace na různá shledání a opouštění propojené v tuctovou milostnou linku, kterou drží nad vodou hlavně sympatická ústřední dvojice – Eric Bana a Rachel McAdams. Samotný námět je velmi atraktivní, bohužel originální nápad zkřížit romanci s cestováním časem doplácí na to, že ta romance čistě spotřební záležitostí. Pánům nebude dělat problém ten film dodívat a dámy zaručeně dojme. Jako film na večer ve dvou funguje celkem dobře (ověřeno), ale nic extra to také není.65% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Slušné romantické sci fi drama, avšak kdyby byl potenciál filmu rozvinut lépe bylo by to o mnoho lepší. Přijde mi, že většina scén byla natočena pouze do počtu a proděj byly zcela nepodstatné. Dalé se také v první polovině filmu zcela nic nedělo. Rozhodl jsem se tedy film podhodnotit jelikož odpovídá zhruba 50% a 71% v současné době je příliš ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál. Mohlo to byť celkom zaujímavé, spojenie romantickej drámy s mojim obľúbeným sci-fi prvkom cestovania v čase ma riadne navnadilo. Ale už po pár minútach som sa nestačil diviť pomerne vysokému hodnoteniu tu na čsfd. Samotné cestovanie v čase bolo zmätočné, nelogické, neúčelové a halabala odbité. Dej plytký a nudný, zaľúbenci sa po rokoch stretnú len aby potom žienka mohla pokorne vyplakávať a čakať na muža, ktorý si zatiaľ poletuje niekde v červej diere. Jeho jedinou starosťou je po každom "cestovaní" nájsť, ale častejšie ukradnúť šaty a zmiznúť späť ku žienke. Na konci prišlo niečo málo emócií, ale to už film nezachránilo. Jediné hodné uznania je Eric Bana, ktorý podal dobrý herecký výkon. Ale čudujem sa mu, že súhlasil s účinkovaním vo filme s tak hlúpym scenárom. Film ako taký patrí do smetného koša. 35/100 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem přemýšlela a ptala se sama sebe: "Co mi ten film dal?" Příjemný filmový zážitek? Neřekla bych. Mohla jsem si ulevit a vyrotit kýble slz? Ne, nepodařilo se. Pobavila jsem se? Nevzpomínám si, že bych... Byla jsem napjatá? Žrala jsem to? Uchvátilo mě to po vizuální stránce? Ne, ne, ne. Nemůžu tvrdit, že je to špatný film, ale nic jsem si z něj neodnesla - žádný dojem, pocit, ani chuť se o něm bavit s přáteli. Nezaujaly mě ani herecké výkony. Jistě, film má zajímavý námět, ale prostě to provedení je tak suchopádné... nesedlo mi. Nebudu říkat, že je to ztráta času, když vím, že pro někoho to určitě bude silný filmový zážitek a pobyt v slzavém údolí. Pro mě to prostě bylo jen zkrácení čekání a to občas takové, že jsem koukala z okna. Lepší 2*. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byl letos můj zřejmě jeden z prvních sci-fi filmů, které jsem měla možnost vidět. Myslím si, že by vůbec nebylo na škodu nejdřív si přečíst knihu. Jinak se vám totiž může stát, tak jako mně, že se budete pohybovat v čase oproti Henrymu značně nepřehledně a nejistě. Film splnil má očekávání a navíc jsem byla spokojená, že té sladké romantiky tam až tolik nebylo a smutku a určité hořkosti přiměřeně k dané zápletce. Rachel Mc Adams byla jak jinak nejen krásná a Clare zahrála opravdu rozkošně. Eric Bana se ale nedal zahanbit a v závěru filmu ukázal, že v něm přece jenom něco charismatického dříme. Suma sumárum : Clare přece jen ti tak přelétavého manžela (i když nedobrovolně) vůbec nezávidím. Takže lepší trojka. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Film se natáčel v Kanadě, konkrétně v Torontu a v Hamiltonu (provincie Ontario). (curfew77)
  • Do kin byl film poslán pod krycím jménem "The Meadow". (FilmFan24)

Reklama

Reklama