Reklama

Reklama

Duch ve stroji

  • Česko Ghost in the Shell (více)
Trailer 4

Major (Scarlett Johansson) je velitelkou Sekce 9, speciální policejní jednotky, která bojuje proti těm nejhorším kyberzločinům. Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je svět závislý na moderních technologiích ještě víc než dnes a každé narušení technologického řádu může mít nedozírné následky. Koneckonců i hrdinka filmu je hi-tech produktem, dokonale vyváženou kombinací robota a člověka. S lidským mozkem a vyspělou robotickou schránkou se Major snaží dopadnout zločince, jehož cílem je zničení společnosti Hanka Robotics, lídra ve vývoji umělé inteligence. Major se však nepotýká pouze se zlem, ale také s vlastními pochybnostmi, když ji začíná zrazovat jediná nedokonalá část jejího jinak dokonalého těla – mozek. Čím dál častěji se jí v hlavě vynořují nesrozumitelné vjemy, které se zpočátku snaží potlačovat, ale posléze podněcují její zvědavost a přirozenou touhu přicházet záhadám na kloub. Tyto vjemy by mohly být otisky její předchozí existence, mohly by být klíčem ke vzpomínkám na její lidské Já, mohly by být klíčem k otevření její osobní Pandořiny skříňky, po němž se už na svět nebude dívat stejnýma očima. Protože všechno je jinak... (Cinemart)

(více)

Diskuze

CCCPrincess

CCCPrincess (hodnocení, recenze)

GigaPudding

Přesně tak, asiatka by byla úplně nejlepší verze, přeci jen se to odehrává v Japonsku a kybertělo který Motoko využívala mělo být podle standardního modelu aby splynulo co nejvíc s okolím.   

GitS se odehrává v určitým prostředí, má atmosféru a filozofii. Mám strach že tohle tomu amici nedovedou dát a natočí jen prachsprostý akčňák který využije jména k tomu aby nalákali lidi do kina. Proto si vybrali Scarlett Johansson, lidi jí masově znají z Marvelovek. Tohle se nikdy Hollywoodu nemělo dostat do ruky, protože GitS si zaslouží něco lepšího  než režiséra Sněhurky a herečky kterou puberťáci znají díky rozeplý kombinéze ve filmu se superhrdinama.

Nevím ráda bych se pletla ale zatím z toho mám spíš špatný pocit.

na příspěvěk reagoval Insegrim

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

sniper18

Ktoré sú Proyasove menej komerčné filmy? Podľa mňa on točil iba čistú komerciu. Po svojom, ale komerciu. A jediné plus na Sandersovi je, že natočil iba Snow White, ktorá bola úplne nalinkovaná a ako mladý režisér nemal žiadne tvorivé možnosti. Takže jeho potenciál zatiaľ nikto netuší. Extra optimistický som ale neni.

na příspěvěk reagoval sniper18

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Nepotrebujem v hlavnej úlohe nutne nejakú aziatku, ale nezaobíde sa bez charizmatickej hlavnej hrdinky, inteligentného scenára a hlavne takého temnejšieho, atmosférického prevedenia, čo pri pohľade na meno režiséra a Scarlett Johansson dosť pochybujem, aj keď uznávam, že aspoň v Under the skin mala niečo do seba. Keby to bolo napríklad v štýle Proyasových menej komerčných filmov, mohlo by to byť zaujímavé, ale takto tomu veľko šance nedávam. 

na příspěvěk reagoval ywo666

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

CCCPrincess

Japonskú verziu som už videl. Viac ma zaujíma ako to spraví Holywood lebo to bude odlišné. Nechcel by som aby to bola iba prerábka kresleného na hraný film.

CCCPrincess

CCCPrincess (hodnocení, recenze)

ywo666

No nějak si jí nemůžu představit jako Motoko ať se snažím jak se snažím, přijde mi jako špatná volba. Lepší volba by už byla Charlize Theron :D :D

Byla bych mnohem radši kdyby to natáčeli Japonci a ne Hollywood který z toho z toho udělá Bůh ví co.

na příspěvěk reagoval ywo666, GigaPudding

CCCPrincess

CCCPrincess (hodnocení, recenze)

No nevím Scarlett Johansson mi přijde jako špatná volba, filmy i seriál má v mým srdci svoje místo ale tohle nemůže dopadnout dobře.

na příspěvěk reagoval ywo666

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

k tej videoeseji - pathetic, ide predsa o peniaze, dokonca filmy môžu byť ľahko stratové, producenti preto v tomto majú naprosto jasno a nemá zmysel nad tým fňukať, najmä nie bez spomenutia tohto 

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Hakurei

Ťažko vyčítať čo konkrétne to znamená, ale výkonným producentom filmu je Mitsuhisa Ishikawa (a teda aj jeho tím) z I.G. Studios, čo znamená tých istých ľudí, ktorí stáli za filmami aj seriálom.

Hakurei

Hakurei (hodnocení, recenze)

Jako velky fanda Ghostu vlastnim i mangy mam celkem dost desny obavy, jelikoz Motoko je pro mne urcita osoba tak mam celkem cerny bryle kdyz vidim nekoho jinyho kdo bi ji mel hrat. Zatracene bylo by to super kdyby to natocili dobre ale kdyz koukam kdo pise scenar tak pozvedema oci, nevim podle ceho to pise a kdo s  nim spolupracuje zas tak zasveceny nejsem ale na netu jsem nasel jen dve jmena a oba americany. Zatracene ghost je dobry protoze ma vlastni dusi kteri mu vtiskly autori s uplne jinou predstavou sveta, kdo cetl mangu urcite mne pochopi.A serialy zase natocili lidi kteri dokonale vystihly tu atmosferu, coz o danem reziserovi vym jen to ze udelal silenou patlaninu na snehurku.Nekomu se to muz libit a nekomu zase ne ale dost tezce bych nechtel at tohle udelaji s Ghostem a opravdu nevidim zadny dukaz ze to nesmeruje timhle  smere. No nezbyva nez drzet palce a doufat, stopro si tohle nenecham ujit a pevne doufam ze nepujdu s kina nasranej jak prase.

na příspěvěk reagoval Madsbender

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

keď si tak pozerám doterajšiu Sandersovu tvorbu, pochybujem že to dokáže natočiť aspoň na dohľad tak atmosféricky ako je originál. Okej, apoň môžem byť len milo prekvapený a nie sklamaný 

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

ywo666

Aziati masovo netočia ani filmy s belošskými postavami. A naopak. Okrem toho sa tam píše že vôbec nemajú v pláne niečo také vo filme použiť.

na příspěvěk reagoval ywo666

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Zíza

Čo je toto za chujovská doba. To si niekto nemôže dosadiť takých hercov ako chce? Však keď chcem belochov dám tam belochov. Keď chcem aziatov alebo černochov. Použijem ich. Nech si režisér a producenti vyberú kto sa im tam hodí. Neviem o tom, že by Aziati masovo točili filmy s belochmi.

na příspěvěk reagoval Madsbender, GigaPudding

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

ambron

mno, už má aspoň  ten povznesený či hľbavý výraz natrénovaný z Lucy, tak bude ako doma v tej úlohe ((:

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Longin

Isteže, keďže sa v ňom k nadviazaniu na Asimovove zákony o robotike a Dickove dystopické traktáty, kyberterorizmu a problematizácii feminizmu pridávajú témy z okruh týkajúcich sa farmaceutických spoločností, vládnych programov, zahraničnej politiky, globálnych konfliktov, paramilitantných organizácií, ekonomickej krízy, sériových vrahov (a ďalej sa pracuje so sexizmom a inými) atď. atď.

Rom4n

Rom4n (hodnocení, recenze)

Na takýto projekt zase raz najmu nejakého priemerneho režiséra. Ďaľšia rádová hollywoodska fraška. Chcelo by to Blomkampa alebo niekoho jemu podobného. Aj keď Blomkampov posledný film tiež nebol nič moc, ale aspoň má originálny štýl.

Související novinky

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

Scarlett Johansson jako šéfka podsvětí

04.07.2018

Herečka Scarlett Johansson (Vicky Cristina Barcelona, Lucy) a režisér Rupert Sanders (Sněhurka a lovec) za sebou mají čerstvě spolupráci na filmové adaptaci slavné mangy Ghost in the Shell. A zřejmě… (více)

Akira od režiséra Thora?

Akira od režiséra Thora?

21.09.2017

Letošní hraná verze Ghost in the Shell moc velký byznys neudělala. Hollywood se z toho ale nepoučil a studio Warner Bros. momentálně žene do kin Akiru. Šestidílná manga Katsuhira Otomy se v roce 1988… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Reklama

Reklama