Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koprodukční drama režisérky Sandry Nettelbeckové divákům představí šarmantní a půvabnou profesorku hudby, která je podruhé vdaná, má třináctiletou dceru a zdánlivě jí nic neschází ke štěstí. Přesto se utápí v depresích a bipolární porucha ji posléze přivede až ke zhroucení a k úvahám o tom, zda nemá skoncovat se životem. V léčebně se pak setkává s podobně postiženou Mathildou, jíž se snaží pomoci…V hlavní roli exceluje Ashley Juddová, jejího manžela ztělesnil Goran Visnjic. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Khalesi

všechny recenze uživatele

Je to prvý film, ktorý nebudem hodnotiť, len krátko komentovať. Pojednáva o vážnej poruche, ako je depresia a keďže nemám osobné skúsenosti, netuším na koľko je presný a realistický. S istotou však môžem tvrdiť, že je to jeden z najsmutnejších filmov plných tiesnivej atmosféry, čo som kedy videla. Ak mal za úlohu priblížiť život človeka trpiaceho depresiami ostatným, myslím, že sa mu to podarilo. Budem rada, ak už nič podobného neuvidím a tak isto aj za to, že týmto ochorením netrpím. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Síla nezávislých filmů je především v tom, že syrově nabídnou vážný příběh vážnou formou. Nedělaj si z toho legraci a popíšou to přesně tak, jak to skutečně je. Proto je Helen tak zajímavý a dobře hodnocený film. Dokáže zaujmout. Ještě aby ne, když vypráví o jedné ženě, u které se zničehonic objeví nemoc známá jako těžká deprese. A s tím jsem se ještě v žádném filmu nesetkal. Film pak ubíhá naprosto plynule. Ze začátku divák nic neví, pak ho to trkne a pak se veze spolu s Helenou. Jak to dopadne už je jenom na tom, jak moc nezávislý tvůrci ten film budou chtít udělat. Podle mě se s tím ale poprali hezky. Člověk alespoň o trochu pochopí něco, s čím se jen tak nesetká, i když...člověk nikdy neví. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Hodnocení zde sice možná není příliš vysoké, avšak já před zhlédnutím od filmu díky jeho tématu čekal hodně a moje očekávání se z velké části naplnila. Helen je velmi silné drama, které stojí na beznadějné, smutné atmosféře (dobarvené výbornou hudbou a neméně působivou kamerou), která diváka zaplní spoustou pocitů, ale hlavně na Ashley Judd, která zde předvádí maximum, co může vůbec herečka v takové roli předvést. Je však potřeba podotknout, že i ve vedlejší postavy Mathildy nebo Davida tu nejsou jenom do počtu a jejich osudy je třeba brát v potaz. Jediný problém filmu vidím v tom, že ne všechno mi přišlo úplně reálné (hlavně chování manžela v některých chvílích), mírný konec paradoxně vyznívá relativně přirozeně. "Neptá se mě, jak se cítím...ona to ví." ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Riadne depresívny film, len škoda, že v podstate stále dokola o tom istom - o pádoch, sebaklame a neustálej dileme, kto má pre koho aký zmysel. Aj keď všetko sa skôr odohrávalo pod povrchom, takže skôr bolo dobré sledovať reakcie ako slová. Nuž, depresia je sviňa a riadne s človekom zamáva. Aj keď Helen mala aspoň to šťastie, že mala okolo seba pár ľudí, ktorým na nej záležalo a snažili sa ju naviesť na správnu cestu, ale to by musela pochopiť a ona samotná. Nebolo to zlé, no mne osobne prekážala tá neuveriteľná strnulosť, hoci depresívna atmosféra bola vystihnutá úctyhodne. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že se tento film snaží alespoň částečně zprostředkovat "normálním" lidem svět pacientů s klinickou depresí. Takže ty fyzické projevy nemoci si několikrát vynásobte (spíše i umocněte) a pak dostanete obraz toho, co se mohlo hlavní hrdince odehrávat v hlavě. Ve filmu je hodně přínosná pasáž - rozhovor Ashley Judd s Lauren Lee Smith na téma pěti rad od přátel jak se z deprese "vyléčit". Konec filmu považuji trochu za nešťastný, ale budiž. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Při natáčení v nemocnici měla Ashley Judd záchvat slepého střeva a podstoupila neodkladný chirurgický zákrok. (Verka13)
  • Původně měla Helen ztvárnit Gillian Anderson, ale odstoupila z natáčení kvůli nevyhovujícímu termínu. (Verka13)

Reklama

Reklama