Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (452)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si říkal, proč je tu tak kritické hodnocení a při sledování filmu mi to ke konci pomalu začínalo docházet. Je to všechno tak kýčovité a vy už víte druhou půlku filmu, co se bude dít. Tím se sami ochudíte váháte, zda má cenu tedy dál koukat nebo ne. Co když to přeci jen dopadne jinak? Nedopadne. Tenhle případ to není. Pár krásných dopisů bylo, ale v té hromadě se vytratily. A proto se mi z pěti hvězd ztratila trojice. The end. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Většinu času nudná a dosti kýčovitá romance. Lasse Hallström chtěl evidentně útočit na emoce, takže sem fláká jednu dojemnou scénu za druhou. Bohužel to ale vůbec nefunguje a film mě po této stránce vůbec nezasáhnul. Je to celé až moc ploché a povrchní a je vám vlastně celkem jasný jak to skončí. Mezi hlavní dvojicí to taky moc nefunguje. Amanda Seyfried je sice okouzlující a začínám ji mít dost rád, ale Channing Tatum prostě hrát neumí a do podobný role se vůbec nehodí. Nakonec odřené 3*, protože z řemeslného hlediska je to celkem fajn a na holku vedle vás to bude fungovat vždycky. 50% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na pomezí faktu, že chlapy většinou nevědí, co chtějí a skutečnosti, že když se jednou dostanou do války, špatně se z ní pak dostávaj, se odehrává tenhle romantickej příběh, kterej nezasahuje do jednoho léta, ale prakticky do celého života dvou lidí. Milý Johne je po romantické stránce pěkný film. Vezme to všecko hezky globálně. Ale co se týče romantiky, nic zajímavýho nepřinese. Taková Hollywoodská jistotka. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, že tenhle nesmyslný, prostoduchý brak má na svědomí můj oblíbenec Hallström. Nudná, nelogická blbost, jejíž přesládlou pachuť dovršila ještě shnilá třešnička v podobě příšerné finálovky. Mé emoce zůstaly naprosto netknuté, což je u romance zásadní prohra. Půl hvězdy ze sentimentu k Hallströmovým filmům a půl za sexy sixpack Channinga Tatuma. Jinak sorry milý Lasse, ale tohle byl pro mě odpad. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi, že tenhle film snad točili dva různí lidi, protože tak propastný rozdíl mezi první a druhou půlkou jsem už dlouho neviděl. Ta první se mi moc líbila. Po dlouhé době konečně opravdu pěkná romantika, která se obešla bez zbytečných komediálních prvků. Channing Tatum i Amanda Seyfried se k sobě výborně hodí, vztah mezi nima vypadá uvěřitelně a oba dva zkrátka ukazují, že hrát umí. Je to celé takové krásně idylické a příjemné, zkrátka takový balzám na duši. A i když se pak jejich cesty rozejdou, tak ve filmu zůstává ten moc příjemný romantický náboj. Hrozně se mi taky líbila hudba a písničky, které to moc hezky dotvářely. Po hodně dlouhé době jsem koukal na romantický film, který nepůsobil trapně, lacině ani hloupě, ale opravdu příjemně a uvěřitelně. Během té první hodinky filmu jsem byl tak někde mezi 4mi a 5ti hvězdičkami. Ale všechno pěkné jednou končí, a tak to bylo i u Milého Johna. Po výborné první hodince jde kvalita a celkový dojem z filmu rapidně dolů. Přichází spousta neskutečně blbě působících zvratů, veškeré kouzlo filmu jde do kytek. Chápu že je to asi problém knižní předlohy, ale i tak by za to scénárista zasloužil facku. Takhle důkladně zničit celý film, to jsem už dlouho neviděl. A co hůř, začalo mě to i nudit. Čas jsem kontroloval snad každých pět minut a ve skrytu duše doufal, že to konec zachrání. A bohužel se tak nestalo. Na závěr sice přijde ono "znovu spolu", ale ta scéna trvá asi dvacet vteřin a nedokáže smýt hořkou pachuť z 40ti minut scénáristického hnoje. Po všem tom, co se v druhé půlce stalo už jejich vztah prostě nepůsobí uvěřitelně. Nezbývá než si smutně povzdechnout nad dalším zmařeným potenciálem. /viděno na PC (BRrip 720p): 55% a 3*/ ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Prakticky celý film se natáčel v okolí historického města Charleston v Jižní Karolíně. (Rosaviva)
  • Postava Alana (R. Braeden Reed) je inšpirovaná synom autora predlohy Nicholasa Sparksa, ktorý trpí Aspergerovým syndrómom, formou autizmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama