Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

DHDV 

všechny recenze uživatele

Srovnání se seriálem hvězdná brána není na místě. Tento seriál si jde vlastní originální cestou (občas nudnou cestou). Seriál je zajímavě ztvárněný, co se týče kamery a vizuální stránky. Amanda dostala velký prostor ukázat své herecké schopnosti, ukázala že patří do seriálů :D . Průměrný seriál který možná nastartuje další vlnu seriálů jako Buffy apod… ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Zejména pro fanoušky žánru sympatický seriál s docela zajímavými postavami, jak hrdinů, tak anti-hrdinů (bohužel, už ne tak moc záporáků). Zejména, co se obsazení poněkud... vytříbí. Bohužel, jsou tam i slabiny - je cítit, že to vznikalo postupně a živelně, takže příběhové linky neběží vždycky úplně hladce a promyšleně, zejména na efektech - ale i na výpravě - je cítit dost přízemní rozpočet, závěr začne trochu ulítávat žánrově a gradací poněkud jinam atp. Na druhou stranu to je vcelku uspokojivě uzavřené a vlastně ne tak moc dlouhé. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen pilot, ale myslím, žeten bohatě stačí. Samotný nápad není špatný - lovení a zachraňování bájných tvorů, o jejichž existenci se ani doopravdy neví. Dává to prostor k mnoha epizodám a obrovským možnostem, jak fascinovat diváka. Ale taky trochu svádí odbýt to zbývající, což se také stalo. Zpracování je totiž příšerné - od předvídatelného scénáře, který není v ničem originální, přes bídné herce až po odpudivě lacinou vizuální stránku. ()

rodier 

všechny recenze uživatele

Skvely scifi serial. Z amaterskych webpisod preskocil na pomerne dobrou uroven normalniho scifi serialu. aktualne 4 sezony, na imdb 7.4/10. ================== NECTETE SI OSTATNI KOMENTARE POD 2 HVEZDICKY, KOMENTUJI JINY SERIAL - KOMENTUJI AMATERSKE WEBEPIZODY KTERE S TIMTO NEMAJI UZ NIC SPOLECNEHO !!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Možná by to byl zajímavý nápad, ale stahovat z internetu párminutové epizody v HD kvalitě co mají 700 mega taky není extra nic příjemného. Sanctuary se nezapře, že na něm pracovali tvůrci Hvězdné brány, kterou já osobně hodně mám rád, ale ačkoliv je vše točeno na modrém plátně, mě to zabavit nijak nedokázalo. Jediné co je na tom dobré je onen nápad, který ale dál podle mě nikam rapidně nepovede. (2/10) ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • V lednu 2007 byl natočen původní webový seriál o osmi dílech a celkovém rozsahu dvou hodin. (woylin)
  • Ve 12. epizodě 4. série s názvem "Sanctuary for None Part 1" se postava Tesly (Jonathon Young) zmiňuje o tom, že ho v roce 1943 v New Yorku všichni opustili. Fráze je odkazem na smrt skutečného Tesly, který v New Yorku zemřel právě v roce 1943. (StarPlate)
  • Tvůrci seriálu jsou rovněž tvůrci kultovní Hvězdné brány, což se projeví jak na hereckém obsazení (Amanda Tapping (Dr. Helena Magnusová); sporadicky Kavan Smith (Joe Kavanaugh), ve web-epizodách i David Hewlett (Larry Tolson)), tak i na výstroji, kterou tvůrci z Hvězdné brány převzali - Emilie Ullerup (Ashley Magnusová) nosí občas boty Magnum Hi-Tech či LC2 opasek. U záporáku se rovněž vyskytují prvky výstroje z SG - např. vesta BlackHawk Omega Vest Medic. (O´Neill)

Reklama

Reklama