Reklama

Reklama

Svatyně

(seriál)
  • Kanada Sanctuary
Z natáčení
Krimi / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada / USA, (2008–2011), 44 h 8 min (Minutáž: 43–48 min)

Tvůrci:

Damian Kindler

Hrají:

Amanda Tapping, Robin Dunne, Christopher Heyerdahl, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Agam Darshi, Jonathon Young, Pascale Hutton, Ian Tracey, Panou (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(59)

Dr. Helen Magnus (A. Tapping) je vědkyní, která se zabývá sbíráním tvorů, kteří jsou nějakým způsobem zvláštní, ať už proto, že se snaží je zachránit před člověkem, který by je svým jednáním mohl zahubit, nebo proto, aby naopak lidstvo ochránila před těmito tvory. Za tímto účelem, provozuje tzv. Útočiště, místo, kde tito tvorové mohou žít, bez obav z toho, že budou pronásledováni a zabíjeni. V její práci jí pomáhá Dr. Will Zimmerman (R. Dunne), vynikající psycholog a její dcera Ashley (Emilie Ullerup), která je velmi zdatnou bojovnicí. Společně pak objevují tvory, o kterých se vypráví pouze v pověstech a bájích. (Jenda.SG-1)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (98)

C.lementine 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem nesledovala Hvězdnou bránu, ale chtě nechtě mám Svatyni ráda. Trvalo mi téměř celou sezónu nuceného dívání, než jsem si zvykla a začala hledat pozitivní věci na tomhle seriálu. Především bych chtěla ocenit nápaditost dílů. Každý má trochu jinou strukturu. Člověk by dopředu nemohl říct o čem epizoda bude a všechny se navzájem trochu liší. Na seriálu jde hodně poznat, že nepatří mezi ty nejvíce dotované a počítačová grafika někdy přímo bije do očí, tu ale podle mě naprosto kompenzuje bryskní humor a až nečekaně realistické reakce vzhledem k celé fantaskní situaci. Doporučuji tedy hlavně těm, kteří mají dost času nechat se pomalu unášet do světa abnormálů... ()

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Od designu, přes nápad až po obsazení velice zajímavý projekt. Akce "speciální jednotky pro zacházení s mutanty" se staroanglickým feelem a Amandou Tapping v čele fungovala dobře. Jenže pak se do toho tvůrci začali čím dál tím víc zamotávat až podle mě sami nevěděli kudy kam a tak se tam lze dočkat až zbytečně ostrých zvratů bez lepšího vysvětlení dosavadní zápletky. Trochu škoda, protože to mělo na víc. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný seriál, zajímavý nejen svým zpracováním, ale i tématem. Jistě obdoba Dívky od jinud, Grimma a podobných, přesto nemůžu říci, že bych se nudila. Pochopitelně byly díly velmi dobré, průměrné i úplně odpadové, ale to tak je u všech komerčních seriálů. Za mne nejlepší postava, která táhla seriál díky hláškám dost nahoru je Nikol Tesla. Jako celek dávám dvě a čtvrt hvězdy, tedy 50%. Ps: navzdory nedotaženosti jsem ráda, že seriál nepokračoval, neboť měl sestupnou tendenci. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Srovnání se seriálem hvězdná brána není na místě. Tento seriál si jde vlastní originální cestou (občas nudnou cestou). Seriál je zajímavě ztvárněný, co se týče kamery a vizuální stránky. Amanda dostala velký prostor ukázat své herecké schopnosti, ukázala že patří do seriálů :D . Průměrný seriál který možná nastartuje další vlnu seriálů jako Buffy apod… ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Veřejné webepizody seriálu, který má jistě svůj nápad, ale jehož zpracování působí opravdu zvláštně. Kompletně počítačové pozadí a prostředí obecně ve spojení s právě ne moc dobrými triky nejsou ty pravá lákadla. V Druhé sezoně, na kterou má být více peněz by se to mělo změnit, přesto se jedná o zkoušku, co divák takového seriálu dokáže překousnout. Naneštěstí se to ke konci první sezony začalo slušně rozjíždět a pokud divák zapomene na pár zvyků z TV produkce může být i celkem spokojený. Atmosféra není špatná a herci taky nejsou zrovna největší odpad. Amanda Tapping potěší jistě nejvíc. Tohle není doporučení, protože tohle nesedne opravdu mnoha lidem, ale přesto si to zaslouží šanci. ()

Galerie (286)

Zajímavosti (9)

  • V 3. díle 2. série se Will (Robin Dunne) ptá Big Guye (Christopher Heyerdahl), jaký má názor na ságu Stmívání, na což mu odpoví, že se mu nejvíce líbila postava Marcuse. Postavu Marcuse ztvárnil právě Christopher Heyerdahl. (MakinaB)
  • Ve 12. epizodě 4. série s názvem "Sanctuary for None Part 1" se postava Tesly (Jonathon Young) zmiňuje o tom, že ho v roce 1943 v New Yorku všichni opustili. Fráze je odkazem na smrt skutečného Tesly, který v New Yorku zemřel právě v roce 1943. (StarPlate)
  • Celý seriál je natáčen před zeleným pozadím, veškeré pozadí a okolí (kromě některého nábytku) je doděláno počítačovými efekty v postprodukci. (woylin)

Reklama

Reklama