Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hoffman (Costas Mandylor) pokračuje v krvavém odkazu svého mentora Jigsawa (Tobin Bell), jenž před léty celou zvrácenou hru odstartoval. Kdo si pro tentokrát zaslouží bojovat o svůj život? Jaké hračky čekají na ne zcela nevinné oběti? A hlavně, řekl už mrtvý Jigsaw své poslední slovo? Jednu z rolí v šestém dílu slavné krvavé série získala vítězka soutěže Scream Queen hudební stanice VH 1 Tanedra Howard. Název soutěže odkazuje na titul scream queen, který kdysi nosila herečka Jamie Lee Curtis za účinkování v hororech jako Mlha nebo série Halloween. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (534)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tleskám, povedlo se! Už jen ten excelentní začátek! Jsem divný, když mi přišel obrovsky vtipný? Ale on přece vtipný byl! Ta černá holka to zahrála výborně - jak se nejdřív podívala na toho špekouna a pak rozčarovaně na svoje štíhlé bříško, jak potom přidávala centimetry podle tlusťochových odřezků... a ten výraz při sekání... roztomilé. Snad jen málo chápavý jedinec mohl nepostřehnout, že toto je opravdu míněno s žertem a nadsázkou. A já miluju černý humor. Nicméně pár minut nato už jsme opět ve staré známé smrtelně vážné atmosféře. Chvílemi se mi sice zdálo, že tempo oproti ostatním dílům zpomaluje, ale o to lepší bylo potom dlouhé grandiózní finále. A kromě začátku musím vyzdvihnout ještě aspoň scénu s kolotočem pojišťováků. A s Lady Jigsaw aka Vengeance na konci. Nemám co vytknout, další prvotřídní večerníček pro trochu ujeté dospěláky. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Šestý díl ze série, která měla tak bravurní start, mi připomněl jeden starý vtip: "Můj děda měl ten pytlík s čajem celý život, já ho mám už 40 let a pánovi se zdá být vyvařený!!!" Bohužel, Saw VI je špatný vtip. Nejméně stokrát vyvařený a vylouhovaný, že už z něj necítím onu genialitu prvního dílu. A proč že jsem se na něj podíval? Jednak ze setrvačnosti a jednak proto, že někteří tady v komentářích uvádějí, že tohle je mnohem lepší, než předchozí díly. Z toho plyne ponaučení, že ne vše, co je psáno na CSFD, je pravdivé. Za jednu pointu, kterou jsem neodhadl, dávám 20 %, ale více ani ťuk. A už teď se bojím sedmičky ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je to furt dokola a tady šla navíc dolů kvalita i kvantita gore-scén ... Každopádně jedno se musí této sérii nechat, ten vygradovaný konec ... Možná už jen kvůli němu vždy hned koukám na další a další díl, když se kolem posledních 20 minut rozjede ta úúúžasná "saw-melodie", která začne gradovat a scény se začnou vršit na sebe jak skládačka, do toho mluví své proslovy a soudy Jigsaw, a vše se spojí v jeden někdy lepší, jindy slabší celek ... Každopádně to provedení tradičního závěru je od prvního dílu špičkové ... i když stále dokola ... ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Další střípky do příběhové mozaiky Jigsawa a "jeho" lidí, další promyšlené pasti a hry, další porce krve a křupání kostí, další vypointovávání minulých dílů a především důkaz, že i po pěti dílech se dá přijít s pekelně výživným produktem značky Saw, nad kterým většina zlomila hůl už po třetím díle. Pořád to funguje, pojďme hrát dál. 75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Série Saw je pěkná pošahanost nejpozději od třetího dílu. Jigsawovy "nápravné" hry se stále více namáčejí do omáčky samoúčelných brutálních jatek, při kterých nevyhnutelně umírají nevinní (součástí hry titulních jedinců je nezřídkakdy poprava dalších lidí, kteří do story nijak nezasahují). Celá Jigsawova mytologie přestává působit úsměvně a začíná být vyloženě směšná, což platí i pro neustálý přísun stupidního polemizování o hodnotě života a vůli žít. Udivuje mě, jak strašně snadné je nadále unášet oběti, kterých už bylo několik desítek, jak nekomplikované je budovat technologicky složité pasti, shánět pro ně místo i materiál a vodit za nos všechny vyšetřovatele. Logika a smysl mají trvalou dovolenou a kulometný střih je trademarkem především otravným. Jedna hvězdička za to, že je šestka trochu přehlednější než šmodrchance předchozí a druhá za podařenou pointu, která by ale slušela více jinému filmu. V záplavě zvratů, křižovatek a flashbacků této série se totiž poněkud ztrácí... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (20)

  • Tento díl vydělal za první promítací víkend nejméně z celé série. Pouze 14,1 milionu dolarů. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu byl 11 milionů dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama