Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ani prvni dil nebyla zadna velka pecka, takze jsem od druhyho nic moc necekal a skutecne jsem nic moc nedostal. Nechapu, na co si Zombie hraje, misto aby nam predlozil pekne krvavou beckovou vyrubavacku se znamou postavou, snazi se o nejaky umeni nebo co, a i kdyz nejsme ochuzeny o nejaky to zabijeni a to navic docela pekne brutalni, zaroven do toho mota spoustu zbytecnejch snovejch sekvenci, zbytecnou linii s doktorem a proste cely se to snazi tvarit jako neco vic. No a to bohuzel nefunguje. Ale zaroven to nefunguje ani jako beckovej horor, protoze to proste neni strasidelny a co si budem povidat, rozsekany a rozparany mrtvoly jsou dneska v kazdy druhy vyvrazdovacce a tady to neni natoceny nejak extra super, aby to nejak sokovalo. Navic celej ten pribeh je takovej o nicem, sice je fajn, ze primo navazuje na prvni dil, ale co je to platny, kdyz je to cely desne zmateny a sceny tam Zombie seka jednu pres druhou bez nejakyho smyslu. Navic hlavni hrdinove mi byly u prdele a pulku filmu sem cekal, kdy uz konecne Myers to urvanou kravu rozmazne o stenu. No a co se tyce samotnyho Myerse, masakruje sice furt pekne, jenze pulku filmu se mota nekde po loukach a lesich jak vandrak a druhou pulku filmu tohle dvoumetrovy tupy hovado strasne nenapadne vsude vyskakuje a jednotlivy vrazdy jsou za chvily lehce predvidatelny. Navic zaverecny odmaskovani, wtf? Proste solidne natoceny a pekne krvavy, ale zaroven nezabavny, plny nesympatickejch postav a naprosto zbytecne dlouhy hororovy becko, ktery si hraje na neco vic a me to proste nebavilo. Slabsi 3*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak může vypadat, když si Rob Zombie dá něco ostřejšího do žil. Psychedelie nezná hranic. Ve filmu spolehlivě funguje asi prvních 20 minut, ale jak se později ukáže jedná se stejně o sen, takže smůla pro diváka. Poté se dozvídáme že z hlavní představitelky je naprosto vyřízená bytost, která musí chodit na terapie a pořád kolem sebe jen nadává. Postava doktora Lomise je příběh sám o sobě, tohle snad McDowell nemohl myslet ani vážně. Vraždy jsou zbytečně brutální až to přestává bavit. Celým filmem se jako pojítko vznáší duch paní Myersové a bílý kůň.? Nebudu to raději komentovat. Zhodnocení je takové: jestliže se mi Rob Zombie celkem líbil se svým prvním dílem, tak tentokrát mě totálně nasral. Ve filmu vlastně nic nefunguje. Konec filmu může kandidovat na největší filmový průser všech dob. Vlastně Rob Zombie ukončil dohady o tom zda-li by šel natočit ještě 3 díl. Věřím že k Halloweenu se teďka žádný režisér nepřiblíží minimálně na 20 let. PS: Po skončení této tragédie se začínám upínat už pouze na Scream 4, který snad pozvedne letošní shozenou a polámanou laťku Slasher hororů. PS2: Není to sice důležité ale viděl jsem delší verzi filmu. ()

Reklama

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutný flusanec do ksichtu Michaela Myerse, jeho fanoušků a všech milovníků dobrých filmů. Zombie naprosto rezignoval na cokoliv, co by mělo něco společného s Carpenterem, a předkládá neatmosférickou šlichtu s desítkami no-name mrtvol, tunami odhalených ňader a hrstkou naprosto zmatených herců, kteří museli mít už při čtení scénáře ze Zombieho představ hlavu v kýblu. Z Laurie je ukřičená kravka, Loomise sobecký idiot a zjevování "bílé paní" bych okamžitě zařadil do kategorie největší WTF roku! A za ten závěr by si Zombie zasloužil postavit ke stěně a vykuchat od skutečného Michaela. Ne od té vlasaté kreatury, kterou si vysnil a která nemá s chladnokrevným a zlem prolezlým likvidátorem společného vůbec nic. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mám rád originální Halloween, jsem fanouškem Roba Zombieho, takže jsem na rozdíl od většiny i spokojený. Jistě tahle Zambieho dvojka není ani zdaleka dokonalá, ale já jsem tam spoustu pozitivního našel. Naprosto chápu odmítnutí od těch, kterým obecně Zombieho styl nesedí, ale rozhodně bych to kategoricky neodsuzoval za úplně odlišný přístup k MM. Stačí se podívat na 2010kovou NoES, která má pouze o procento míň, ale s tímhle (nebo lepší přirovnání by bylo k jedničce) se ten brak v podobě trapně pitomýho slasheru vůbec nedá srovnat, to byla ostuda! Já tady nemám problém dát 3,5*, tedy 70%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

I. Líbilo, nelíbilo, líbilo. Fandy obávané snové výjevy tak úplně nezapadaly, nakonec ale zapadly. Jimi hnaný toulající se vágus Michael Myers je zpočátku zásadní nezvyk, na 'shaky' kameře se mohlo trochu ubrat. Dostalo se mi minimum překvapení (mám teď na mysli v ději, ne ve filmu jako celku), minimum napětí (vraždící přízrak se zjeví snad pokaždé, když ho čekáte, případně ještě než ho vůbec čekat začnete), minimum emocí. Během první poloviny jsem párkrát znejistěl, nakonec všechno tak hezky dalo smysl a dobrý pocit, i když chvilku trvalo než mi ta spokojenost došla. Výtečný závěr k tomu přispěl hrozně moc. II. Spíš než horor potažmo slasher, působí H2 jako zvláštní a místy brutální (syrové násilí je zpět, bez toho by nebyl Zombie) psychologický film, dopad jedničky, ze které jsem měl úplně jiný dojem. Diametrálně odlišné je to samozřejmě i od všech původních HALLOWEENů, od ducha celé série, tak to ale podle mě s remaky má a většinou i musí být. Dostal jsem, co jsem nečekal, nejsem zklamaný, moje obavy se naštěstí nepotvrdily, oceňuju Robův vlastní přístup a nesere mě tím, jak ohledně režie dvojky nečekaně změnil názor, měl ještě co nabídnout. Netvrdím, že se do Myerse nikdy neměl pouštět. Mnohem radši bych ho viděl dělat své věci než předělávky, ale doba je asi už holt taková, že mu nic jiného nezbývá. III. Na základě fotek a reportů z natáčení a momentálně namlsaný z TRICK 'r TREAT jsem doufal, že do toho Rob vloží víc z atmosféry Halloweenu, svátku samotného. No a dopadlo to celkem dobře, film obsahuje pořádnou halloweenovskou párty vložku, s účastí Captain Clegg & The Night Creatures a Uncle Seymour Coffinse, charakterů známých z propagace filmu. X. Na závěr slova jedné zahraniční kritiky: 'H2 is for Zombie fans - slasher fans - but not Halloween fans.' Ta se celkem potvrdila, i když k běžnému slasheru to má hodně daleko a Zombieho dosavadní filmografii se také něčím vymyká. (viděno v kině a s Ruutem, na několika místech mě štvaly CZ titulky) A celkové hodnocení Zombieho dvou Halloweenů po letech: 3*. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • První film ze série Halloween, kde Michael chodí bez masky. Také první díl, v němž Michaelovou (Tyler Mane) primární zbraní není kuchyňský nůž. (Chatterer)
  • Severoamerické tržby byly 33,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 39,4 mil. (NIRO)
  • Rozpočet činil 15 000 000 amerických dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama