Reklama

Reklama

Ulovit miliardáře

  • angličtina Catch the Billionaire (více)
Trailer
Česko, 2009, 90 min

Předloha:

Martin Nezval (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Matonoha, Ester Janečková, Jiří Mádl, Kateřina Pechová, David Štěpán, Josef Carda, Milan Šteindler, Radomil Uhlíř, Miroslav Etzler, Tomáš Vorel ml. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Miliardáře touží ulovit každý i každá. Policisté, novináři, politici, umělci, dámy i chlápci od náboženství. Na úspěšného podnikatele Patrika Grossmanna je navlečena vykonstruovaná reportáž. Atmosféra zhoustne natolik, že si do něho může každý kopnout, a tím demonstrovat svou morálnost. I jeho přítelkyně, televizní rosnička, cítí, že by její kariéra mohla být ohrožena. Zdálo by se, že musí přijít nezastavitelný pád, když se v marihuanovém opojení dostaví spásný nápad… Podstatnější než příběh je odhalování vztahů a mechanismů, na nichž funguje informační společnost. Diktatury nepoužívaly Public Relations, ale propagandu. O propagandě věděl každý, ale nikdo ji nevěřil. O Public Relations neví nikdo, ale věří mu každý. Zkrátka být dnes miliardářem, není nic záviděníhodného… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Malo to pár vtipných momentov (Pár berte doslova.. 2) Napríklad nastraženie pasce malým cigáňom, no ináč je to hrôza akú dokáže uzrieť svetlo sveta iba u našich susedov (mi na tom nie sme o nič lepšie) No, oproti babovřeskom a kameňákom to bolo podstatne menej trápne, takže prihodím jednu hviezdu aby sa nepovedalo. ()

Nathalie odpad!

všechny recenze uživatele

První český film ve 4K - Kravina, Katastrofa, Kalamita, Kalvárie. Nikdy bych neveřila, že mi bude hodnocení odpad připadat jako nemístná pochvala, ale větší plýtvání lidskou energií a megabajty jsem na plátně ještě neviděla. Troska plus Troška = nový Vorel. Děsivě hloupé, bulvárně povrchní, extrémně trapné, dalo by se pokračovat dlouho, ale je mi fyzicky špatně i při vzpomínce. P.S. Abych demonstrovala, jak to bylo šílené: spasitelské choutky nemívám, ale tentokrát jsem se v kině před pokladnou osmělila, jala se odrazovat potenciální oběti a navigovat je směrem k zdraví neohrožujícím sálům. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film se chtěl zcela očividně svézt na stylové vlně Kouře, ale dopadlo to asi nejhorším možným způsobem. Většina scén byla k nevydržení, tedy s několika výjimkami, které ale nebyly dobré; jen snesitelné. Co je špatně? Chybí příběh. Postavy mají nepochopitelné motivace (což tedy souvisí s příběhem). Já vím, že je to celé bráno jako nadsázka, satira vyjadřující se k naší ubohé společnosti...ale nevyšlo to. Tady snad není nic dobře. Marně vymýšlím nějaký klad...a nic mě nenapadá. Několikrát jsem se zasmál, párkrát dokonce rozesmál, ale bohužel jsem se nesmál s filmem, ale filmu. Smutné na tom je, že podobný film by skutečně zaplnil určitou "díru na trhu" a původní záměr filmařů je naprosto chvályhodný. ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Jednou to přijít muselo. Veledíla Trhala fialky dynamitem, Jak ukrást Dagmaru, či Playgirls mají nového bratříčka! A je to stejnej debil do party! Jen mě trochu mate, že jim ho porodil Vorel. Smradlavej pukavec a určitě jedna z nejotřesnějších věcí, co jsem kdy viděl. A to jsem viděl blít hada, koně zpívat a prase jezdit na kole. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když ti někdo dělá problém, udělej mu problém a nebude ti dělat problém..... Co to tam ty lidi dělaj? Matanoha je matanožnej a ti ostatní…… mluví jako idioti a stejně tak se i chovaj. Ta rosnička (K.Sedláková), to je ale kráva! Tomáš Vorel vynalezl novej styl: natočil parodii na film, který zrovna natáčí…..že to nechápete. Neva. Cikán zůstane cikánem. PŘÍBĚH * HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne Víte že? Film vznikl na motivy stejnojmenného románu Martina Nezvala. Tento pán napsal také knihu Únos zpěvačky. Doufám, že to nikdo nezfilmuje! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Tvůrci filmu v souvislosti s vytvořením hudby stejně jako u snímku Gympl (2007) oslovili DJ Wiche. Opakoval se současně i nápad s bezplatnou publikací soundtracku. (FFilipCZ)
  • Vrtulník, kterým odváží policie Grossmanna (Tomáš Matonoha) od hranic, je Robinson R44. (Cheeker)

Reklama

Reklama