Reklama

Reklama

Prezidentka Sally Sheridan je zastrelená behom slávnostného prehlásenia v Deň nezávislosti. Toho pred voľbami využíva k nárastu vlastných preferencií jej brat senátor. O tri mesiace neskôr objaví postarší pár na strome zraneného muža s padákom. Mladík si ale vôbec nič nepamätá a jedinou stopou je tak tetovanie na jeho krku - "XIII". Postupne sa rozpamätáva na tajnú operáciu, ktorej úlohou malo byť zvrhnutie vlády v USA. Objavujú sa aj ďalší agenti s vytetovanými číslami. Kto má záujem zvrhnúť vládu a kto má na krku vytetovanou rímsku jednotku? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Saxos 

všechny recenze uživatele

Televizní brácha slavného Jasona Bourneho, trpí stejnou Alzheimer chorobou, ale vše ostatní má na jedničku. Když se střílí, trefí se jen on, ve rvačkách a využívání inteligence podobně. Prostě jedině XIII, ostatní jsou odpad. Kladem je, že otevřený konec zůstal opravdu jen otevřený a někoho doteď nenapadlo pustit se do třídílného "Návrat třináctky". ()

Quendi 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdná vykrádačka Bournovy trilogie, dokonce i s neopakovatelným hudebním motivem v pozadí některých akčních scén. Stephen Dorff na tu roli nestačí a Val Kilmer si u mě definitivně potvrdil místo opravdu obohého herce. Až začínám přemýšlet, na kterých filmech si to vlastně vydobyl holywoodskou slávou. Snad i tohle všechno bych překousla, kdyby to nebylo tak nudné. Je to opravdu poměrně hutný snímek, který se velice ztěžka táhne přes dvě a půl hodiny. Čas od času se zamotá sám v sobě a balancuje na samé hranici jakési zábavnosti. P.S.: Souboj se střepy je ale za všechny prachy:) ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

A opět zde máme dalšího zmateného agenta, který o sobě vůbec nic neví, a který se snaží osvěžit paměť. Narozdíl od svého zapomětlivého kolegy Jasona Bourna, nemá až zase takovou vyřídilku a řeší přeci jen zamotanější případ, který je hodně propleten s politickým děním milované Ameriky a volbou prazidenta. Příběh je to ovšem svižný, pravdou trošku delší, než je zbytečně nutné, ale nenudil jsem se. Příjemné odreagování, s několika novými skutečnostmi v ději, které vnáší do příběhu nové a nečekané události. Stephen Dorff a Val Kilmer z kamarádů v kriminále (film Zločinec), rovnou do otevřeného boje proti sobě. Škoda jen, že Kilmer ve filmu nedostal více prostoru. Jinak velmi dobrý televizní zážitek. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Stephen Dorf opět na scéně (nemohu si pomoct,ale jeho role v prvním "Blejdovi"je doposud nepřekonaná),tentokrát jako skoro Bourne. Pak Val Kilmer jako jméno-tahák (jeho pár,nic neznamenajících, minut není to,co by přitáhlo),něco akce,hodně dialogů (čili vysvětlování typu kdo jsem a je to pravda?).Prostě skrz naskrz průměr,na který by se lépe dívalo,nebýt delší stopáže. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zastřelením presidentky USA začne adaptace komiksu XIII z politického prostředí, který natočil režisér Duane Clark. Ve filmu jsou použity "přívětivé barvy" a pěkný hudební doprovod. Ponořte se do příběhu muže, který nemá ani zdání co udělal a jak se jmenuje. Film je o dvě hvězdy lepší než celá trilogie o Bourneovi. Tedy alespoň mně tento snímek vtáhnul do děje rychleji a lehčeji. Bůh stvořil bolest a ta slouží jako varování, že něco není v pořádku. a ještě jedna moudrost z filmu: Jediné na co lidé zareagují je teror, dáte jim do srdcí strach a nechají vás dělat všechno, cokoli, aby je to ochránilo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné komiksové knižní série od Vana Hamma. (Terva)
  • V počítačové hře XIII je prezident Sheridan muž. (awful)

Reklama

Reklama