Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezvyklá romantická komedie o lásce a osudu přináší příběh mladého reklamního textaře (Joseph Gordon-Levitt), který až dosud zoufale a bezúspěšně hledal dívku svých snů… A teď to vypadá, že by jeho nová kolegyně Summer Finn (Zooey Deschanel) mohla být tou “pravou”. Ale 500 dní jejich nekonvenčního vztahu dokazuje (na přeskáčku), že cesta ke štěstí může být nepředvídatelná, nekontrolovatelná — a neskutečně zábavná! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 688)

movie 

všechny recenze uživatele

90% Náladová, schizofrenní a podivná airheadka trápí zamilovanýho kluka. Tohle mi leccos připomělo. Váhám mezi téměř absolutním a absolutním hodnocením, i když mě to místy iritovalo. Réálnější verze ABSOLVENTA a MILUJ MĚ PROSÍM. I přesto to působí tak nějak "plně" a příjemně a odehrává se to často v krásně navržených interiérech. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Mně neznámý americký režisér Marc Webb natočil skutečně překrásný formálně postmoderně zpracovaný romantický film. Nechronologické rozložení děje, které dovoluje defragmentovat příběh a propojovat jeho metonymické podstaty, nelineární řetězec událostí, popkulturní odkazy (mladý Han Solo v odrazu ve skle auta, parodie na různé ty taneční scény z muzikálů na střední, scény stylizované do němé grotesky...), koncept postmoderního vševědoucího vypravěče (odkazující k tomu z Amélie z Montmartru), fragmentace záběrů (např. nádherná a významově hluboká scéna paralelního zobrazení očekávaného a skutečně probíhajícího děje v reálném čase jednoho záběru), vynikající hudební stránka založená na nostalgicky laděné indie hudbě počátku 90. let (The Smiths, Belle and Sebastian, Regina Spektor...), udivující kamera, barevné filtry, animované sekvence a mezititulky atd. atd. Nádherný film...jehož jedinou vadou na kráse je žánrově motivovaný konec... Podobné filmy: Horší to už nebude, Dedication ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tom pracuje ako textár "pohľadníc". Žije pomerne usporiadaným životom, akurát mu chýba to najvzácnejšie - láska. Je presvedčený, že nemá na vzťahy šťastie, o prejave hlbokých citov niet ani reči. Až príde deň číslo jedna a "náhodné" stretnutie s krásnou Summer. No je to naozaj tá pravá? Veľmi zaujímavo, nápadito a pekne natočený film plný myšlienok, vhodných pre kohokoľvek, kto má problém vyrovnať sa s rúcajúcim sa vzťahom. Láske o ktorej sme boli skalopevne presvedčený, že iná, lepšia, náš už nepostretne. A ponaučenie či pointa záveru? Jedno staré príslovie hovorí: "V mori nepláva iba jedna ryba". "Múdre" hlavy vedcov tvrdia, že človek sa za život dokáže zamilovať 3-4 krát v 5 až 10 ročných intervaloch. Netreba teda zúfať!! Človek naozaj NIKDY nevie či na nás niekde predsa len nečaká niečo lepšie. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Toma Hansena mi bolo fakt luto, pretoze akokolvek sa snazil a mal dlho trpezlivost, Summer nechcela zmenit svoju predstavu o cistom priatelstve, takze z tohto pohladu bolo jej spravanie pre mna nepochopitelne. Avsak romanticky film ma celkom bavil. Dobry napad bol zobrazovat dni, aj ked ma to skakanie s dnami hore dole trosku vyrusovalo, ale reziser zrejme nechcel prilis dlho natahovat divakov, ze ci z toho vztahu nieco bude alebo nebude a skor navodil bud humorny alebo nestastny pohlad alebo iba predstavy hlavneho hrdinu a jeho zelania. Je to celkom prijemny film s peknym soundtrackom, s odkazmi na Bergmanove filmy alebo i jeden pohlad na Harrisona Forda :-) ...31.10.2010 _________ Joseph Gordon-Levitt - (Tom Hansen) +++ Zooey Deschanel - (Summer Finn) +++ Geoffrey Arend - (McKenzie) +++ Chloe Meretz - (Rachel Hansen) +++ Matthew Gray Gubler - (Paul) +++ Clark Gregg - (Vance) +++ Patricia Belcher - (Millie) +++ Hudba: Mychael Danna a Rob Simonsen ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nadherny film o laske, takmer laske, predstave o laske, o hladani lasky, o jej strate a o tom, ze po Lete vzdy pride krajsia a farebnejsia Jesen. "- What happens if you fall in love? - You dont believe in that, do you? - Its love, not Santa Claus. - There is no such thing as love. Its fantasy... - Well, I think you are wrong. " ()

Galerie (98)

Zajímavosti (35)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 7,5 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Summer (Zooey Deschanel) visí v pokoji kopie slavného obrazu Paula Cézanna "Modrá váza", který měl významný vliv na kubismus. (Huntelaar)

Související novinky

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

500 dní se Spider-Manem

500 dní se Spider-Manem

22.01.2010

Studio Sony/Columbia to bere hopem. Je to pár dní, co se z pavučiny vysvobodil Sam Raimi, a už v ní uvázl Marc Webb. Ten po dlouhé a plodné kariéře tvůrce hudebních videoklipů loni celovečerně… (více)

Reklama

Reklama