Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do zdánlivě opuštěné chaty v horách se uchýlí parta mladých lidí, kteří si chtějí užít chvíle svobody v divočině. Netuší, že je místo pokryté sledovacími zařízeními a technickými vychytávkami. Ve sklepě narazí parta studentů na mnoho bizarních předmětů včetně starého deníku sadistické rodiny Brucknerů. Bohužel jedna ze studentek vysloví latinské zaklínadlo. Brzy se tak prázdninový pobyt v romantické chatě promění v brutální hon sadistických zombií na své kořisti a v boj o život mladých studentů... (TV Barrandov)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (1 581)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento film je určený predovšetkým pre divákov, ktorí majú radi horrorovú tvorbu a majú napozerané klasiky tohto filmového subžánru. Tým sa bude "Chata v horách" určite páčiť. Horror je mojou vášňou už pekných pár rokov, takže ja som sa pri tomto titule dosť dobre zabavil. Spoznal som všetky odkazy a narážky na kultové diela, vychutnával som si žánrové klišé a miestami sa pousmial na dobre zakomponovanej hláške. "Chata v horách" ma príjemne prekvapila. Avšak ako som už napísal v úvode komentára, odporučil by som ju jedine horrorovým fajnšmekrom. **** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Horror dreams come true ... Upřímně - strachy u toho neumřete. Pokud ovšem nesdílíte poměrně rozšířené nesmyslné přesvědčení, že horor se musí brát smrtelně vážně, čeká vás zábava přímo královská. Ono to míchání hororu s humorem je dost ošemetná věc. Filmy, které se označují jako "hororové komedie" (Dead Snow, Beetlejuice), taky nemám zrovna dvakrát v lásce, neboť v nich většinou funguje jen ten humor - a používání hororových propriet mi pak přijde jen jako zbytečná provokace typu "mohli jsme pro vás natočit super horor, ale radši se s námi pojďte zasmát". The Cabin in the Woods je jiný případ. Nejedná se přímo o hororovou komedii, ale o horor, jehož tvůrci se nebojí film okořenit špetkou (či dvěma špetkami) humoru a nadhledu. Projevuje se to neustálým pohráváním si s nejrůznějšími klišé, náhledy "za oponu" (až uvidíte, pochopíte) a totálně ujetým a nesmírně zábavným vyvrcholením, které je naprosto masakrózní, trvá asi dvacet minut a představuje něco jako splněný sen hororového fanouška. Těžko říct, jak ho docení lidé, kteří nemají žánr příliš nakoukán, ale já u toho finále slastí vrněl a bezprostředně po zhlédnutí jsem si jej pustil znova... Že The Cabin in the Woods nebude obyčejná variace na pokažený výlet do hor, to tušili všichni, ale že nakonec není ani tím, co jsem čekal po traileru (který jsem považoval za zbytečně spoileroidní), to mě příjemně šokovalo. Fakt paráda. Prozatím nejlepší, nejoriginálnější a nejzábavnější horor roku - a nejde ho doporučit dostatečně důrazně. Více by se dalo napsat jen se spoilery... Hanba české kinodistribuci. - "The evil is defeated. Now Kiko's soul will live in the happy frog!" - "Fuuuuuck you! Fuck you! Fuck you! Fuck you! Fuck you! Fuck you!" :-D :-D :-D Horror movie of the year ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Divoká hororová jízda která po celou stopáž stojí na originálních nápadech, mající svůj původ už v prehistorických atributech hororového žánru. Ta inovativní konstrukce vyprávění tohoto filmu je až nečekaně prostoduchá. Dřív než řeknete Sam Raimi, spolknete to tvůrcům i s navijákem. Nejde o to Co ale Jak. A když už by se vám chtělo brblat nad logikou či uvěřitelností, snímek se ubrání velkou dávkou nadhledu a sebe-parodickým podtónem. Zřejmě nejzajímavější a nejzábavnější (nejen) hororová událost poslední dekády. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nádherně arogantní jízda pro hororového fajnšmejkra a škodolibý plivanec do ksichtu kdejaké trubky, která přišla na horor. Zesměšňování žánrových schémátek, absurdně banalizované komentáře pozorovatelů a těžce ustřelený závěr. Yep! Whedon s Goddardem zaslouží jako správní pašáci poplácání po zádech. Cabin in the Woods na diváka útočí na několika frontách, ať už ironickým rýpáním do tradiční žánrové tuposti, znehodnocováním motivace záporáků, výsměšným provedením obvyklých zvratů, absurditou finálního rozuzlení či falešným pomrkáváním nad logikou. Poslední vteřiny jsou až morbidní kombinací několika tradičních filmových závěrů. Príma bonbónek. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trocha ma to nudilo. Humor sa do hororov nehodí. Scenár sa tvári šikovne a originálne, ale inak je to klišé. Áno, je pravdou, že po prevalení twistu získava film nový, svieži rozmer (a v podstate aj žáner?), ale že by sa úroveň zábavy nejako extra zvýšila, to sa povedať nedá. Po vizuálnej stránke je to relatívne vypiplané, sem-tam to poteší hrou s klišé (tupý svalovec ako hlavný hrdina) a finále je veľkolepé. Ale inak to prešumelo okolo mňa bez výraznejšieho záujmu. ()

Galerie (369)

Zajímavosti (27)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Kdo natočí nového Spider-Mana?

Kdo natočí nového Spider-Mana?

03.03.2015

Studia Sony a Marvel se budou podílet na vzniku zbrusu nového Spider-Mana. Andrew Garfield se odebral za Tobeym Maguirem do pavoučího důchodu a na jeho místo nastoupí nová tvář, která ztvární buď… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Thor se akce neleká

Thor se akce neleká

01.07.2011

Chris Hemsworth nás jako komiksový Thor přesvědčil. Není důvod nevyhlížet urostlého sympaťáka i v jeho dalších rolích. Už má dotočený horor Cabin in the Woods (scénář Joss Whedon), remake… (více)

Reklama

Reklama