Reklama

Reklama

Whitechapel

(seriál)
TV spot
Thriller / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2009–2013), 13 h 37 min (Minutáž: 44–48 min)

Hrají:

Rupert Penry-Jones, Phil Davis, Steve Pemberton, Sam Stockman, Claire Rushbrook, Ben Bishop, Hannah Walters, Angela Pleasence, Alex Jennings (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Detektiv Chandler dostává svůj první případ vraždy. Roku 2008, přesně sto let po sérii vražd, které spáchal Jack Rozparovač, je v londýnském okrsku Whitechapel nalezena mrtvá žena. Způsob vraždy přesně odpovídá sto let starým zločinům - přesto nikdo nechce věřit tomu, že vrah kopíruje zločiny Jacka Rozparovače. Zanedlouho je ale nalezena další oběť. (mahler)

(více)

Diskuze

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

elizabeth_ba

Mě rozsekal ten konec. Sice se to dalo čekat, ale stejně jsem byla k monitoru přilepená jako ten blbec. A scéna v kostele byla naprosto parádní. Vůbec ta kombinace bůh-ďábel ve 4. řadě měla grády.

elizabeth_ba

elizabeth_ba (hodnocení, recenze)

Allien.9

Taky jsem ho už zařadila. Je sice pravda, že vzorec pro vyřešení vražd jsem našla velice rychle :-)) Ale jak píšeš, důležitá byla spíše ta atmosféra, která mě o tom mnohdy nenechala ani přemýšlet, zvláště teda v té čtvrté řadě...

na příspěvěk reagoval Allien.9

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

elizabeth_ba

Nj, já to mám jak v Topce britských, tak celosvětových seriálů. :-) Pro mě jeden z nejatmosféričtějších seriálů (a nejstrašidelnější vůbec). Když mě strašně štve, že se to nedovysvětlilo, ale zase asi lepší otevřený konec plný otázek, než případná nedomyšlená wtf pointa.;-)

na příspěvěk reagoval elizabeth_ba

elizabeth_ba

elizabeth_ba (hodnocení, recenze)

Allien.9

Právě, že ve třetí a čtvrté řada už nikdo nic nekopíroval, jen hledali inspiraci a dost správně, protože pro téměř všechno lze nějakou paralelu v historii nalézt, ač se říká, že všechno je jednou poprvé. Přesné kopie byly právě jen první a druhá řada. Druhá byla poslabší, možná tam je ten zakopaný pes (nebo nějaká jiná mrtvolka). :-) Uvažuji o zařazení do seriálové topky, mě to nadchlo. Pro ty, kdo neviděli, nebudou dále číst, neboť SPOILER Zase nám nechali prostor úvah o té babče - představuje vlastní strach, osud, nebo něco temnějšího?

na příspěvěk reagoval Allien.9, Kolyas

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

elizabeth_ba

Někomu to mohlo přijít pořád na jedno brdo, někomu nesmyslné (když někdo přesně skopíruje něco, co se stane před x-lety, je to OK, když to někdo udělá podruhé, je to sakra velká náhoda, když potřetí, počtvrté, popáté, je to už vážně spíš nesmysl...), některým zase nemusela sednou třetí série a s ní spojené nahrazení jednoho příběhu několika kratšími. Bůh ví.

 

Za mě S1 (nejlepší) - S3 / S4 (hodně dobré, nemůžu se rozhodnout) - S2 (nejslabší, nesedlo mi téma).

na příspěvěk reagoval elizabeth_ba

elizabeth_ba

elizabeth_ba (hodnocení, recenze)

Moc mě mrzí (jako mnohé přispěvatele níže v této diskusi), že seriál nebude pokračovat, protože je přesně podle mého gusta. A dokonce se mi líbila i ta čtvrtá série, která se některým nezamlouvala. Co myslíte, že bylo důvodem oné malé sledovanosti? A byla malá od počátku nebo až během čtvrté série?

na příspěvěk reagoval Allien.9

Kotuc

Kotuc (hodnocení, recenze)

Super serial, postavy, hudba, akurat citam, ze 5. seria  nebude, to je pekne na h*vno. 

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

"Whitechapel" byl pro mě jeden z nejlepších seriálů (v tajemné atmosféře číslo 1), takže jsem z ukončení taktéž velmi smutná, ale na druhou stranu musím říct, že je závěr 4. série velmi dobrým koncem seriálu. Skončilo to hutně a depresivně (takový byl ostatně celý "Whitechapel"), potvrdilo se Chandlerovo prokletí a co se tajemné ženy týče... Všechno v tomhle světě vysvětlení nemá - a zlo už vůbec ne.:-)
Spolu s první a druhou řadou "Sherlocka" (třetí zakopat hluboko pod zem) absolutní britský top.

Uživatel Allien.9 smazal svůj příspěvek.

hrona

hrona (hodnocení, recenze)

Hmm tak to je veliká škoda, že se nedočkáme páté série. Mohli to zkusit, alespoň filmově nějak ukončit.

Lucinek

Lucinek (hodnocení, recenze)

Páté série se bohužel nedočkáme. Rupert Penry-Jones to oficiálně v listopadu  potvrdil na twitteru. Televize pro malý divácký zájem seriál ukončila. Kdybych mohla hodnotit jednotlivé série, tak jednoznačně vede první řada. Krayové mě tak neupoutali, třetí řada začala celkem rozpačitě, ale skončila dle mého názoru nejlepší epizodou "Bogey-Man". No a ve čtvrté řadě se rozjel takový zamotaný kolotoč. Tak jsem doufala, že vše se v pětce vystvětlí, ale bohužel :/

na příspěvěk reagoval Asenath

mahler

mahler (hodnocení, recenze)

Původně jsem čekal že to bude historicý seriál :-)), naštěstí ani tohle nezklamalo ...

Reklama

Reklama