Reklama

Reklama

Whitechapel

(seriál)
TV spot
Thriller / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2009–2013), 13 h 37 min (Minutáž: 44–48 min)

Hrají:

Rupert Penry-Jones, Phil Davis, Steve Pemberton, Sam Stockman, Claire Rushbrook, Ben Bishop, Hannah Walters, Angela Pleasence, Alex Jennings (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Detektiv Chandler dostává svůj první případ vraždy. Roku 2008, přesně sto let po sérii vražd, které spáchal Jack Rozparovač, je v londýnském okrsku Whitechapel nalezena mrtvá žena. Způsob vraždy přesně odpovídá sto let starým zločinům - přesto nikdo nechce věřit tomu, že vrah kopíruje zločiny Jacka Rozparovače. Zanedlouho je ale nalezena další oběť. (mahler)

(více)

Recenze uživatele ReneeS k tomuto seriálu (1)

Whitechapel (2009) 

Ponurý a nepřikrášlený Londýn je velkým plusem tohoto seriálu. Zvlášť první série má výbornou atmosféru, přesto ta třetí se mi líbila víc. DI Chandler se svým obsesivně kompulzivním chováním je sice zajímavý, ale chybí mu určité charisma, které by člověka donutilo si toho chlápka na první pohled zamilovat, Ze začátku je prostě nijaký, postupem času mu ale příjdete na chuť. Zato Philip Davis jako DS Miles je už od počátku ta správná postava na správném místě. A mám pocit, že teprve ve třetí sérii to těm dvěma sedne nejvíc. Zato nadšený detektiv amatér se zálibou v historii mi svým teatrálním přístupem vyloženě leze na nervy. On celý ten nápad s kopírováním vražd anebo jen hledáním nápověd ve starých případech je šikovně vymyšlený, občas to ale tvůrci trochu přehánějí. Hned několikrát jsem měla pocit, že z naprosto obecných informací vyvozují příliš konkrétní závěry (a nějakým zázrakem jim to vychází) a detaily jsou až nepochopitelně shodné. Každopádně, pokud se rozhodnete dát Whitechapel šanci, nebude to špatná volba. ()

Reklama

Reklama