Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke celkom slušné zlepšenie, konečne som videl to, čo som si celé tie roky predstavoval pod pojmom ružový panter. Niekoľko veľmi vtipných momentov, niekoľko priemerných, častokrát však dosť rádoby komediálnej vaty. Možno je problém v chatrnej zápletke, ktorá je sama o sebe paródiou, bohužiaľ však iba prvoplánovou. Edwards so Sellerom zbytočne naťahujú niektoré gagy, namiesto toho, aby poriadne rozvinuli zápletku. Po slušnej a vtipnej prvej polovici sa akoby obaja vyčerpali a nevedeli, ako ďalej. Nasledujú tak všemožné prevleky, ktoré samé o sebe príliš vtipné nie sú. Ale vďaka nim sa stal Clouseau nesmrteľným, takže hádať sa nebudem. Ďalší prevlekový mág, Fantomas, u mňa o jeden bod vedie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky (respektive 'z hlediska humornosti') o poznání slabší, než druhý a třetí díl, příliš groteskní a o to méně komediální, konkrétně Dreyfusův přerod do comicsového superpadoucha mi úplně nesedl. A občas došlo i na nudou zavánějící hluchá místa, hlavně ve druhé třetině. Nicméně je v tom několik dobrých gagů, které pobaví i po létech. Třeba začátek se znovupropuknuvší Dreyfusovou recidivou, demolice Clouseauova bytu při řežbě s Keitem, nebo Dreyfus a přestrojený Clouseau sjetí rajčákem. ()

Reklama

mahler 

všechny recenze uživatele

Film se podobá spíše bondovce (,,Můj bože, taková strašná zbraň v rukou šíleného Francouze!") obsahuje několik takřka geniálních scén (návštěva sanatoria, bradla, zdolávání hradeb, trhání zubu a zejména devastující výslech personálu) které neomrzí. Komisař Closeau, který ,,vždycky prohrával když ostatní vítězili" je jedním z nejlépe napsaných a zahraných detektivů filmového plátna - a naštěstí má v tomto filmu konečně zajímavého a nebezpečného protivníka, kterým je ,,bývalý šéfinspektor" Dreyfuss. Jeden z mála filmů u kterých je pro mě dabing nezbytný (ovšem ten starý původní z ČT, ne ten NOVÝ, který dokanale pohřbí slovní kreace mista Clouseaua.) A také je to bohužel poslední film ze série, který za něco stál :-( ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl skvělé série. Osobně si myslím, že tento díl si to nejlepší odbyl už na začátku, a sice úžasnou scénu v blázinci u jezírka. Ale i zbytek filmu je ukrutně vtipný a tentokrát i dost akční. Sellers i Lom podávají další skvělý výkon, Dreyffus je velice dobrá postava a v tomto díle má i krásné sídlo. Na druhou stranu bohužel - tato série si to nejlepší už odbila ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má 84%, mi to zas tak úžasné nepřišlo. Dokonce horší, než předchozí dva díly. Sice jenom o kousek, ale s hvězdičkou už jsem musel jít dolů. Pořád je to ale skvělá zábava a bohužel je to poslední díl Pantera, který opravdu stojí za to. Další pokračování už měla výrazně sestupnou tendenci. 85% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)

Reklama

Reklama