Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

5150 

všechny recenze uživatele

Asi žádné jiné filmy z poslední doby, co jsem viděl, ve mě nevyvolaly takové znechucení, jako právě tento a předchozí RŮŽOVÝ PANTER ZNOVU ZASAHUJE (1976). Peter Sellers zde střídá převleky a sype ze sebe hlášky, čímž možná inspiroval tvůrce amerických krimi komedií FLETCH (1985) a FLETCH ŽIJE (1989), ale i kdyby se stavěl třeba na hlavu, tak na lepší hodnocení to nebude. // Režisér Blake Edwards si mě vzápětí udobřil westernem DIVOCÍ TULÁCI (1971). ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Ano, nápady na gagy začínají pomalu docházet. Ano, dějová linie není nijak přelomová a originální. Ovšem nemohu říci, že bych se nebavil. Dreyfuss je tentokrát téměř bez projevů šílenství, zato Kato tu má více prostoru a Sellers pořád je na 100%, tentokrát díky největšímu množství převleků / jeden film. Podle mě byl tento díl i lepší než Návrat z roku 1975, onen díl byl utahanější a Clouseau často chyběl. Zase se mi líbily parodie, tentokrát si bereme na mušku Kmotra a (možná) asijské akční filmy. Ovšem dumám občas nad tím, jak by se mi líbil Clouseau v originále, přece jen se mi zdá, že sem tam táhne snímek i dokonalý dabing Stanislava Fišera. Tak jako tak, 90%, pět hvězd, bohužel naposledy. Na Stopu bych se časem možná podíval, Kletbu a Syna ignoruji a Martinův remake? Kdoví. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už to prostě není ono. Je znát, že režisér už dost tlačil na pilu. Když totiž na scéně inspektor Clouseau neúřaduje s Katem, tak je to vesměs o ničem a překvapivě i dost zbytečně vážné. Vážnost je koneckonců patrná hned v prvních minutách filmu. Jakmile se ale objeví inspektor, okamžitě uvadne a rozjede se klasická zábava. Těch společných scén už tu ale není tolik, kolik bych si přál. ()

vladi87 

všechny recenze uživatele

Dejovo možno slabší diel, ale čo sa týka vtipu a bláznovstiev, tak niekedy prekonáva aj staršie filmy série. Ja som sa pri tom úžasne zabavil. Peter Sellers je jednoznačne neprekonateľný herec a komik, ale ostatní herci taktiež nehrajú druhé husle (Burt Kwouk, Herbert Lom). "Musím dopadnout toho plombometaře!" ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Můj třetí nejoblíbenější Panter, Clouseau pořád jede jako splašený. Krásná konverzační komika, když se Simona snaží zjistit, kdo je to u ní v bytě a Clouseau, kdo je Filip:-) Slepý Kato na letišti a ve výtahu nemá chybu, kdykoli jedu výtahem, tak si na tu scénu vzpomenu....No a samozřejmě Dreyfuss, který se naštěstí po vymazání hradu Mondschein nerozplynul! To, jak čte smuteční projev, mě vždycky umrtví, směju se i teď, když o tom píšu:-) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Několik hlášek z filmu je použito na začátcích vybraných skladeb z alba "Na eXX" od Tří sester. (puchal)
  • Následující díl Stopa Růžového pantera (1982) Peter Sellers (Clouseau) ani režisér Blake Edwards kvůli osobním sporům natáčet nechtěli. Jelikož však produkční společnost United Artists chtěla v natáčení pokračovat, rozhodla se odvolat režiséra a vyplatit mu 2,5 milionu amerických dolarů. Nakonec se však jako režisér zase vrátil, a to kvůli smutné události, že Peter Sellers nečekaně zemřel. (mar48)
  • Peter Sellers (Clouseau) vydržel v této sérii hrát jen díky neúnavnému režiséru Blakeovi Edwardsovi, který jej od dílu Návrat Růžového pantera (1975) usilovně přemlouval, aby jím nenáviděnou roli znovu přijal. Sám Sellers se negativním vztahem ke svojí známé postavě netajil (údajně mu zničila kariéru dramatického umělce) a Pomsta Růžového pantera byla pro něj ukončením spolupráce. (LiVentura)

Reklama

Reklama