Reklama

Reklama

VOD (1)

Valerie (Naomi Watts) pracuje jako vysoký důstojník CIA v oddělení proti šíření jaderných zbraní. Během vyšetřování irácké zbrojní strategie zjišťuje, že navzdory přesvědčení vlády USA nemá Irák program na výrobu jaderných zbraní. Valeriin manžel Joe (Sean Penn) je mezitím vyslán do Afriky, aby ověřil pravdivost dohadů o prodeji obohaceného uranu do Iráku. Žádné podezřelé obchodování však neodhalí a o výsledku své mise píše článek do The New York Times. Jeho zjištění však rozpoutá vlnu diskuzí a kontroverze. Brzy nato je důležitými novináři odhalena Valeriina utajovaná identita. Jde o pouhou náhodu, nebo je to dobře promyšlený tah proti jejímu manželovi? Po úniku informací se Valeriina kariéra i manželství začínají hroutit. Rodiče i přátelé jsou pobouřeni, objevují se anonymní výhružné dopisy, firma jejího manžela se dostává do problémů. Valerie - manželka, matka a bezúhonná důstojnice sloužící vládě 18 let - se nyní snaží zachránit svou reputaci, kariéru i manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

choze 

všechny recenze uživatele

"TLAČÍ NA TEBE, DOKUD SE NEZLOMÍŠ. ALE MĚ NEZLOMÍ. NEMÁM BOD ZLOMU." Je zajímavé, že poté, co skončili s Bournem, se oba jeho režiséři rozhodli odhalit, jak to tedy bylo s těmi zbraněmi hromadného ničení v Iráku. Greengrassova akční ZELENÁ ZÓNA i Limanova konverzační FAIR GAME jsou kvalitní politické thrillery, které mi přišly nečekaně k duhu. U FAIR GAME musím speciálně vypíchnout výkon Seana Penna, ze kterého intenzivně sálá charizma a herecká bravura. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Až keď sa ťažisko príbehu presunulo z hliníkových trubiek na samotné odhalenie a celý proces, film nabral na obrátkach. Ide o kvalitný thriller s výbornou ústrednou dvojkou, no chcelo to viac samotnej konfrontácie. Chcelo to detajlnejšie zobrazenie toho tvrdého a nerovného boja. Chcelo to dlhšiu minutáž... V hodnotení to je dobrá trojka, resp. slabá štvorka, hoci by som rád išiel ešte vyššie, perspektíva tu bola. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem šel pouze s vědomostí, že zápletka je okolo zbraní hromadného ničení a že zde hrají Naomi Watts (kterou od doby, co jsem poprvé viděl Mullholand Drive, obdivuju a mám v TOPce) a Sean Penn. Nečetl jsem zdejší názory, jen mi jeden kamarád ve škole řekl, že to je takový průměr. A musím s ním souhlasit. A zrovna u tohohle filmu, s takovýmhle námětem (!) a s takovýmhle obsazením (!!!) opravdu zamrzí. První polovina mi připadala jako Green Zone z pohledu byrokratické CIA. Druhá polovina byla spíše takové rodinné drama, které sice nebylo špatné a už vůbec nebylo špatně rozehrané, ale bylo zde zoufale málo prostoru pro herce. Pro Fair Game jsou právě herci typu Watts a Penn záchranou, protože oni dva utáhnou cokoliv, budete jim role věřit a budete jim přát, ať to vydrží a bojují dál. Ale právě herci takovýchto kvalit, na druhou stranu, zde nemají co hledat/hrát, protože je jich na to (rozuměj - průměrný film) škoda. Přirovnal bych to k zákusku. Uvidíte ho ve výloze a hned se vám na něj sbíhá chuť, tak si ho koupíte. Po konzumaci vám ale na jazyku zůstane hořko-sladká chuť a vy víte, že to šlo udělat mnohem lépe a chutněji. A hlavně, že jste měli mnohem lepší zákusky, které budete mnohem raději a častěji jíst… 60 %. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Chtěl bych se teď věnovat tématu ohrožení světového míru.........GEORGE BUSH. Asi po půl hodině jsem pochopil, že mě to moc nebaví a že je to na mně moc velká politika. Kamera se chová divně, někdy s sebou tak podivně háže až je snímané okolí rozmazané. Dialogy jsou těžké a mnohdy jsem ani nevěděl o čem je řeč. CITÁT - V lidském těle je dvěstě kostí. Chcete je jmenovat Anglicky, Latinsky nebo Arabsky ? Já se nudil. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ten film je těžký paradox... Na jedné straně stojí neuvěřitelně a úmorně utahaný děj, navzdory neustále se pohybující kameře naprosto absentující jakékoliv tempo a film při papírově střídmé stopáži 104 minut působí jako dvou a půl hodinovka. Na druhé straně je tu pak ale špičková režie, zajímavé téma, které mě stále znovu a znovu nakopávalo k tomu, aby se soustředil a neusnul a v neposlední řadě také špičkové herecké výkony. Je to paradoxně asi nejnudnější film, který jsem od Limana viděl, ale zároveň jeho nejzajímavější a filmařsky pravděpodobně vůbec nejvyzrálejší... A já nevím, co s ním... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (12)

  • Snímek je inspirován skutečným příběhem Valerie Plame, která své zážitky líčí i ve stejnojmenné knize z roku 2007. (Coldrex)
  • Doug Liman mal počas natáčania v Jordánsku veľkú podporu tamojšej armády. Scéna preletu vojenskej helikoptéry Black Hawk veľmi nízko popod hlavnú ulicu jordánskej metropoly Ammán bola skutočná a ako režisér uviedol, len vďaka tomu sa podarilo ju natočiť. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie prebiehalo predovšetkým v jordánskej metropole Ammán, na americkej pôde v mestách Washington D.C. a New York City. Filmári tiež pracovali v Káhire. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Na Hromnice o mrtvolu více

Na Hromnice o mrtvolu více

26.08.2010

Akční military sci-fi není nikdy dost. A tahle by mohla být zajímavá – studio Warner Bros. zakoupilo práva na bestsellerový román japonského autora Hiroshiho Sakurazaku All You Need Is Kill. Hrdinou… (více)

Reklama

Reklama