Reklama

Reklama

VOD (1)

Valerie (Naomi Watts) pracuje jako vysoký důstojník CIA v oddělení proti šíření jaderných zbraní. Během vyšetřování irácké zbrojní strategie zjišťuje, že navzdory přesvědčení vlády USA nemá Irák program na výrobu jaderných zbraní. Valeriin manžel Joe (Sean Penn) je mezitím vyslán do Afriky, aby ověřil pravdivost dohadů o prodeji obohaceného uranu do Iráku. Žádné podezřelé obchodování však neodhalí a o výsledku své mise píše článek do The New York Times. Jeho zjištění však rozpoutá vlnu diskuzí a kontroverze. Brzy nato je důležitými novináři odhalena Valeriina utajovaná identita. Jde o pouhou náhodu, nebo je to dobře promyšlený tah proti jejímu manželovi? Po úniku informací se Valeriina kariéra i manželství začínají hroutit. Rodiče i přátelé jsou pobouřeni, objevují se anonymní výhružné dopisy, firma jejího manžela se dostává do problémů. Valerie - manželka, matka a bezúhonná důstojnice sloužící vládě 18 let - se nyní snaží zachránit svou reputaci, kariéru i manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Film bez priorit, který jedno téma zazdívá druhým, vzrušující otázky po podstatě demokracie nenechá naplno vyznít (vždycky je eklekticky přebije další nezáživnou odbočkou) a tak ke své škodě namísto provokativnosti sklouzne k typický frázím o neexistující alternativě k současnému (dozajista problematickému) systému vlády - vinni jsou ti mocní, občan vítězí, protože se svých práv vždycky nějak dovolá. Vlastně by mi ten smířlivý podtón nevadil, kdyby film nebyl svými ustavičnými změnami perspektivy nudný. Liman není Greengrass a i Powellův doprovod působí hodně unaveným a bezkrevným dojmem. S konverzačními thrillery problém nemám, ale tohle je prostě salónní debata, která si těch pár svých provokativních tezí zase rychle omluví nějakým tím přičinlivým patriotismem. Vlastně je to úplně zbytečný film, který se pokouší kritizovat něco, co se snaží jedním dechem hájit a zachovat. Z toho prostě nemůže než vzniknout šeď s náznaky zajímavých míst. Skoro tvůrce podezírám, že to udělali úmyslně, aby téma nevyznělo tak kontroverzně. ()

numi 

všechny recenze uživatele

To neustálé pobíhání od dynamického thrilleru k línému rodinnému dramatu může někomu vadit, ale zase na druhou stranu přesně odráží rozdílnost života obou hlavních postav. A snad i proto, že se mi ta druhá, dramatičtější část filmu líbila více než první, thrillerovější. A hlavně: uchvátil mě (opět) Sean Penn. Zastínit Naomi Watts, pokud má na plátně více minut, je kousek husarský. Obecně ale jde o lehce nadprůměrnou filipiku proti vládním a vojenským zájmům v Iráku. Taková dospělejší Zelená zóna. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Tajná agentka CIA plná ideálov, zanietenia, morálky, presvedčenia a samozrejme nesmie chýbať obrovská dávka nacionalizmu a myšlienky "pomáhať a chrániť vo svetovom merítku" (zanedlho tu bude vesmírna CIA) dostane od vlastnej krajiny, ktorú doposiaľ vervou chránila cez hubu a to hneď poriadnu sadu. Stáva sa z nej štvaná zver, ale ona nie, veď bola na výcvikovom tábore a nik ju tam nezlomil, takže slečna je nebezpečná, naivná... (všetko vo vyššom záujme). Tak, zhrniem tajná agentka, čo ani za boha nepovie ako sa volá aaa jej otrávny manžel, ktorý by povedal aj číslo topánok deti. Oko diváka odhalí konšpiračnú teóriu blízkeho východu (aj tak to každý už dávno vedel, avšak chápem, že US. oči to potrebujú dostať na tanier a jebnuť pod nos, vládne Obama, takže no problem) no a následne sleduje 104 min. domáceho psychického násilia zo strany Naomi, ktorá sa teda nakoniec rozhodne už v záujme rodiny, že teda niečo povie... opäť však prezradí hovno a tým to končí. No proste úžasneé 4/10 ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Jedná se o nadprůměrný politický thriller odkrývající pozadí machinací nejvýše postavených činovníků bílého domu v souvislosti s přípravou na invazi americké armády do Iráku a to vše očima tajné agentky CIA a jejího manžela. Snímek je názornou ukázkou nerovného boje jednotlivce proti systému a vyšším zájmům tehdejších politických špiček USA , které stály za přípravou celé okupace. Tradičně výborný herecký výkon , který předvádějí obě herecká esa , jak nestárnoucí Sean Penn , tak i stále šarmantní Naomi Watts jsou jednoznačně přidanou hodnotou celého snímku , který z režisérské stoličky velmi dobře ukočíroval Doug Liman. Film: 78% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mně to teda jako fér hra na diváka nepřišlo vůbec. Doug Liman možná točí libivý filmy, ale tenhle se mně nelíbil skoro v ničem. Thriller mě musí v něčem trknout. Ne, abych dostal na milionkrát vypranej nápad s naprosto průměrnou akcí. Možná jsem už rozmazlenej, když ale chci thriller na takové téma, chci aby byl originální. Jinak to nemá smysl sledovat. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (12)

  • Natáčanie prebiehalo predovšetkým v jordánskej metropole Ammán, na americkej pôde v mestách Washington D.C. a New York City. Filmári tiež pracovali v Káhire. (Real Tom Hardy)
  • Závěrečné titulky v sobě skrývají šifrovanou zprávu, kterou se doposud nikomu nepodařilo rozluštit. (Mr.Hudson)

Související novinky

Na Hromnice o mrtvolu více

Na Hromnice o mrtvolu více

26.08.2010

Akční military sci-fi není nikdy dost. A tahle by mohla být zajímavá – studio Warner Bros. zakoupilo práva na bestsellerový román japonského autora Hiroshiho Sakurazaku All You Need Is Kill. Hrdinou… (více)

Reklama

Reklama