Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

Legas 

všechny recenze uživatele

Godzillu jsem viděl několikrát a pokaždé mě zamrzí příliš děravý a chabě vykonstruovaný scénář a nicotné charaktery hlavních hrdinů. Musím říct, že největší charakter a herec je zde Godzilla osobně. Její mimika a sténání zde hravě přehraje všechny herecké představitele. Jinak trikově nejlepší podívaná, co znám. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příšerně dlouhé, příšerně naivní, s kašpárkem Matthew Broderickem v hlavní roli. Chtělo by se říct, že je to totéž jako Den Nezávislosti - ten ale necpal všude možně jakési komediální vsuvky, prostě jen valil na diváka tu lavinu akce a patosu a měl k dispozici podstatně vhodnější sestavu herců a hereček. Obrovská výprava prostě neudělá všechno, pokud ji patřičně nedoprovodíte. Ani v rámci žánru "100% fun, 0% logic" není moc o co stát. 40% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastne ani nie je Godzilla. Je to mix 90s (katastrofického) blockbustru a Jurského parku. Práve fakt, že je to úplne dokonalá 90s memorabilia, je najväčšou devízou filmu. Inak to ani nemožno brať vážne, lebo z japonskej ságy to nemá nič, samotná Godzilla je hrozne nadesignovaná a digitálne efekty sú mizerné aj na tú dobu, resp. tvorcovia nevedia nájsť ten magický kompromis medzi využívaním CGI a robotických modelov, čo urobilo z Jurského parku film, ktorý prežil dobu. Godzilla dobu neprežila, navždy ostala zavretá v 90tych rokoch. PS: Maria Pitillo je rozkošne otrasná! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jediná dobrá věc na tomhle filmu je Jean Reno. To jeho rozdání žvejkaček a následné žvejkání je nezapomenutelný, a tím se taky liší odzbytku filmu. Vlastně tu nejlepší scénu z něj ukázali v tý reklamě na Ford Ka, pamatujete? Jak ta noha dopadne a jediný auto, který vydrží je právě to výše zméněné. Ale tak konečná honička v taxíku s godzillou je fakt nádherná, to mušíte prostě uznat, i kdyby ste nechtěli. Tak hodně jsem se nepousmával už hodně dlouho, protože potvora, která v pohodě obelstí a předežene bojový vrtulník Apache a s obyčejným žlutým taxíkem má co dělat, aby si nezakousla vlastní ocas, to už je odvaha nejen režiséra, ale i scénáristy. Ale vlastně mě tak napadá, že je oba dělal ten samej člověk, tak to nic. To je dobrý. To byl jen Emmerich. Pravda je, že přestože je to patetickej blábol plnej hrozných hovadin a kiksů, kouká se na to lehce. Ale nic víc. Prostě jen další drahá slátanina na vydělání peněz, a to, přiznejme si, umí Emmerich sakra dobře (a i tady se mu to povedlo, vydělal celých šest milionů dollarů oproti 130 milionovýmu rozpočtu). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů, který jsem si v dětství pouštěl na VHS a jakmile skončil, přetočil jej a pustil si znovu. Tehdy jsem neměl povědomí o nějakých jiných dílech, pouze jsem vždycky litoval toho, že Emmerichova Godzilla se nikdy sequelu nedočkala. Pro mě to bylo dost zásadní, takovouhle velkou ještěrku nemohl nabídnout ani Jurský park, který jsem také sjížděl stále dokola. K filmu se z nostalgie kdykoliv rád vrátím a stále stejně se bavím, směju se některým až příliš přepáleným akčním scénám a vychutnávám si obsazení. Jestli mít ve filmu nějakého frantíka, tak Jeana Reno...85% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Na zříceniny domů, které zlikviduje Godzilla, padlo tolik suti, že by se z ní dalo postavit 50 nových domů. (Reiniš)
  • Natáčelo se v New Yorku, New Jersey, Los Angeles a na Havaji. (PaTeXx)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama