Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (774)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dean Devlin, Roland Emmerich .. Ani ne tak Godzilla (to jen aby se to dobře prodalo), ale radioaktivitou zmutovaná ještěrka se zde skutečně předvádí a docela efektivně demoluje (jak jinak než) New York a dává zabrat celé slavné US Army:-). Ale když se do hry vloží Jean Reno.. Povedenou akcí a triky našlapaný blockbuster postavený na neobjevným, slaboučkým (pro tuhle kategorii však standardním) příběhu. Co naplat, je to béčko, kde zábava a nadsázka je vidět na každém obřím kroku. Po přečtení několika okolních komentářů musím za sebe konstatovat, že jsem se příjemně bavil a to hlavně proto, že mě jméno Roland Emmerich a jeho tvorba (až na výjimky) nijak neodrazuje a třeba Independence Day mám skutečně rád se vším všudy!! Jak vidím, spousta lidí tohle nechápe a nesnáší.. 65%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ještě před pár lety jsem to dokázal sjíždět na VHSce minimálně třikrát do roka. Teď už to tak žhavé není a chybičky jsou už patrnější, ale přesto zůstává Godzilla dobrou zábavou, při které německý režisér nechá japonskou příšeru poupravit panorama Manhattenu... Kdo by se nebavil? Akčních scén tu není tolik, kolik bych chtěl, ale celkově i na svou dobu je to oddechová zábava se vším všudy. ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Sice je to ptákovina jako hrom, která atmosférou původní Godzille nesahá ani po kotníky, ale koukatelnej film to je. Už je to delší dobu co jsem uvažoval, proč všechny filmy tohoto druhu končej v New Yorku? A že být jeho obyvatel, už bych začal být paranoidní. No a ono se to docela částečně vyplnilo. :-(( ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jediná dobrá věc na tomhle filmu je Jean Reno. To jeho rozdání žvejkaček a následné žvejkání je nezapomenutelný, a tím se taky liší odzbytku filmu. Vlastně tu nejlepší scénu z něj ukázali v tý reklamě na Ford Ka, pamatujete? Jak ta noha dopadne a jediný auto, který vydrží je právě to výše zméněné. Ale tak konečná honička v taxíku s godzillou je fakt nádherná, to mušíte prostě uznat, i kdyby ste nechtěli. Tak hodně jsem se nepousmával už hodně dlouho, protože potvora, která v pohodě obelstí a předežene bojový vrtulník Apache a s obyčejným žlutým taxíkem má co dělat, aby si nezakousla vlastní ocas, to už je odvaha nejen režiséra, ale i scénáristy. Ale vlastně mě tak napadá, že je oba dělal ten samej člověk, tak to nic. To je dobrý. To byl jen Emmerich. Pravda je, že přestože je to patetickej blábol plnej hrozných hovadin a kiksů, kouká se na to lehce. Ale nic víc. Prostě jen další drahá slátanina na vydělání peněz, a to, přiznejme si, umí Emmerich sakra dobře (a i tady se mu to povedlo, vydělal celých šest milionů dollarů oproti 130 milionovýmu rozpočtu). ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ajtakrajta. Godzilla už zdaleka není taková krystalická esence popcornové zábavy jako Den nezávislosti a jde v ní vlastně už jen o ty triky a velkolepé záběry. Zábavnost se jaksi vytrácí, smát se lze už jen té debilitě, která přerůstá i tu atomovou ještěrku. A nejhorším elementem snímku je každopádně Maria Pitillo - uřvaná hloupá husa. Tak moc jsem chtěl aby ji Godzilla sežrala..... ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Teaser nazvaný „Muzeum", promítaný před filmem Muži v černém (1997), stál 600 000 $, což bylo v přepočtu něco přes 20 000 000 Kč. V této krátké upoutávce vidíme obrovské chodidlo Zilly, která prošlápne střechu a zašlápne kostru T-Rexe. (HellFire)
  • Philip Roche (Jean Reno) má ve filmu zbraň Heckler & Koch HK94A3 ráže 9x19mm. (dc125)
  • Tvůrci použili jako návnadu 2 000 umělých ryb. A k vytvoření konstantního deště bylo třeba 2 400 000 galonů vody. (Karlos80)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama