Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

Rimsy odpad!

všechny recenze uživatele

Jak já jen tydle filmy nesnáším! Hollywoodské kasovní trháky s nulovým dějem, monstrozními efekty (nejlépe velkou ještěrkou), zničeným americkým velkoměstem (nepamatuji jakým, NY nebo LA, jak jinak...) a romantickým příbehem na pozadí celé katastrofy, to aby si na své přišly i telenovelami odchované babičky v zadních řadách. Fuj fuj fuj, ani jinde skvělý Jean Reno z toho nevytluče ani tu jednu hvězdičku:-). ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to naposledy strašně dávno a pamatuju si, že se mi to dost líbilo. Tak teď už se mi líbilo mnohem míň. Ta digitální Godzilla ještě ušla, pár scén taky, ale konec á la "Jurský park" byl dost mimo a stejně mimo byla většina nudných a nudně zahraných postav, z nichž vyniká a) Reno a za b)Godzilla. Ale pozor, pořád je to lepší než Emmerichův Patriot, aspoň to neotravuje mudrováním prezidentů a mám pocit, že se tam ani nikdo hrdinsky neobětoval. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Když tenhle film přišel do kin, bylo mi patnáct a považoval jsem Godzillu (i díky obrovské mediální masáži) za jeden z největších blockbusterů, který jsem tehdy dosud spatřil. Dnes už na filmu vidím spoustu nedostatků, ale i po letech je to pro mě příjemná popcornová oddychovka, se sympatickým Matthew Broderickem a drsňáckým Jeanem Reno. Především to jeho americké žvýkání, mě vždy spolehlivě pobaví. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Emmerich, který mě dokonce i zaskočil "pokračujícím" koncem (tehdy jsem vážně myslel, že už je konec). Není to tak příšerně patetické jako Den nezávislosti ani tak povrchní jako Patriot. Je to skvělý popcorn, který je korunován mou oblíbenou pasáží v Madison Square Garden. A postava Jeana Rena je neskutečně cool. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónovTržby USA $136,314,294Tržby Celosvetovo $379,014,294║ Roland Emmerich to vie vždy v popcornovej zábavke rozbaliť to sa mu musí nechať, aj keď ako je zvykom dohromady nič konštruktívne nepodá ale za to je vidieť že je vo svojom živly macher idúci stále vo svojich zaužívaných šľapajach. Slušný priemer ktorý má miestami niečo do seba, trikovo fajn, herecké obsadenie ujde, akcia mrštnejšia a účelovejšia než v ID4. Neviem prečo ale po každom ďalšom pozretí mám túto preplácanú báchorku o niečo viac rád a to som po kino projekcii v 1998 nebol nejak moc nadšení z toho čo som v kino sále dostal ale časom som si zvykol na tohto Nemca čo točí vlasteneckejšie filmy než ktorýkoľvek Američan a ktorý takmer v každom svojom filme hromadne niečo devastuje, ničí, odpaľuje, potápa,.... /videl v kine: 55%/ ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Ve scéně na začátku filmu je možné vidět kompletní stopu Godzilly i s patou v zemi. Avšak ve scéně, kdy Godzilla prochází městem, je jasně viditelné, že k chůzi používá jen část nohy od prstů po klouby prstů. (Nevka)
  • Teaser nazvaný „Muzeum", promítaný před filmem Muži v černém (1997), stál 600 000 $, což bylo v přepočtu něco přes 20 000 000 Kč. V této krátké upoutávce vidíme obrovské chodidlo Zilly, která prošlápne střechu a zašlápne kostru T-Rexe. (HellFire)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama