Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování psychologického hororu Škodná. Kdo je skutečným pachatelem rafinovaného zločinu, v jehož středu stojí sériový vrah? ... S volným cyklickým pokračováním psychologického hororu Škodná má detektivní scénář Hrobník společné některé hrdiny. Jsou to především vyšetřovatelé postarší major Políčko (Oldřich Vlach), pro něhož je tento případ i odchodem do důchodu, a dále mladší detektivové nadporučík Linda Krocová (Lucie Zedníčková) a kapitán Marek Zikán (Petr Štěpán), mezi nimž se utužuje přátelský a milostný vztah. Jako šéfka přichází do mordparty z ekonomického úseku plukovník Ličková (Veronika Freimanová), která problematice vražd zatím příliš nerozumí. Ve středu příběhu stojí sériový vrah, zabíjející bohaté podnikatele, které předtím vyláká pod záminkou prodeje svého luxusního statku. Jedna z vražd však do této série nezapadá, i když se jí do jisté míry podobá. V silném podezření je vdova po jednom podnikateli Sojková (Vilma Cibulková), jež ovšem současně vystupuje v roli detektiva - amatéra, pátrající na vlastní pěst po vrahovi svého manžela, když ho - podle ní - neschopná policie nemůže dopadnout. Kdo je tedy skutečným pachatelem tohoto rafinovaně koncipovaného zločinu? Hrobník není pouze obvyklou detektivní hříčkou s otazníkem, ale napínavým chandlerovským příběhem, kritizujícím současnou honbu za penězi, hmotnými statky a dalšími neduhy dnešního reálného světa. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (89)

Nonna 

všechny recenze uživatele

Bravurní, naprosto bravurní Vilma Cibulková. To je prostě koncert, kterým převyšuje všechny ostatní zúčastněné skvělé herce. Když oplakávala manžela, zabrečela jsem s ní - ne kvůli ději, ale ona mě prostě rozbrečela svou opravdovostí, prožívanou bolestí. Děj, ač od počátku s Colombovsky jasným vrahem, mě vtáhl a udržel. Když porovnám s prvním dílem, zdá se mi zde o třídu kvalitnější a zkušenější režie. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film se tváří naprosto vážně a velmi dramaticky, nicméně děj je spíše k pousmání. Pointa sice není úplně marná, ale motivy a jednání postav marností, toporností a potácivostí zavání v téměř každém okamžiku. Závěr už je úplně k smíchu. Jediným skutečně velkým kladem je důstojná postava Oldřicha Vlacha, i když jako detektiv před důchodem už také s tasenou pistolí zrovna respekt nenahání. ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Tahle kriminálka mohla být sebelepší, ovšem v mých očích ji naprosto zabila jedna jediná věc - kamera. Řeknu vám, ten člověk, co ji držel, asi poprvé v životě viděl funkci "zoom". Protože aby se kamera zcela náhodně a hlavně zcela amatérsky (tím chci říct, že to vypadalo jako když vidíte rychlý zoom na amatérském videu) neustále přibližovala a oddalovala, to jsem ještě neviděl. A upřímně řečeno mi to naprosto pokazilo celý film, protože místo toho, abych se soustředil na zápletku a její rozuzlení, jsem neustále čekal, kdy kameraman zase zazoomuje a já mohl dostat další záchvat smíchu. Škoda! :( ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Na Hrobařovi je zajímavé především to, že se jedná o dva typy vražd a u jedné pachatele známe od začátku, u druhé ne. Tím se tedy film stává ještě zajímavějším. Můžeme tak paralelně sledovat dvě vyšetřování. Jedno jako honbu za odhalením sériového vraha, další jako překvapivé odhalení podobné vraždy. Hrobník přesto dle mého spadá trochu do průměru. Především díky nestálé kameře, kterou jako by ovládal rastamanský šaman. Naopak scénář a napětí do konce funguje. Ovšem samotné dramatické scény jsou vyšperkované necitlivým střihem, takže v závěru zase tak dramatické nejsou. Jinak ale docela dobrá kriminálka na letní vlahý večer na chatě. Určitě bych však film nezařadil mezi horory. ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Na české televizní poměry nadprůměrné dílo. Dost mě zaujala ta plejáda dobrých herců v naprosto netypických rolích, zejména trojlístek Töpfer, Freimanová a Vlach hráli diametrálně odlišné postavy než ty z jejich obvyklé škatulky (a poslední dva jmenovaní byli docela mimo). Poněkud zavádějící je popisek filmu "Psychologický/Horor", protože se jedná o čistokrevnou kriminálku, ale to není až tak podstatné.Za vcelku komický fakt považuji tu skutečnost, že Miroslav Etzler hrál v tomto TV filmu pro ČESKOU TELEVIZI postavu redaktora jako vystřiženou z NOVÁCKÉHO Na vlastní oči. Celý snímek však sráží dolů zejména tradiční bolesti českých televizních filmů, tedy pochybný hudební doprovod, ultradebilní kamera a herecké výkony vedlejších postav, které bych označil jako amatérismus na druhou. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení tohoto filmu se setkalo i s nelibostí okolí. Na břevnovském hřbitově se totiž rozléhal křik režiséra Kleina a jeho realizačního týmu, což návštěvníci hřbitova velmi nelibě nesli. [Zdroj: iDnes.cz] (majky19)
  • Tento TV snímek je mj. volně inspirován skutečným příběhem sériového vraha Ivana Roubala. [Zdroj: iDnes.cz] (majky19)
  • Tento TV snímek se natáčel v Praze a jejím okolí. [Zdroj: iDnes.cz] (majky19)

Reklama

Reklama