Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (657)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zdejší komentáře pročítal, a že mě dost zaujali, nedokázal jsem vesměs pochopit, proč tomu zdejší uživatelé napálili tak negativní hodnocení. Mrzí mě, že právě tito uživatelé tuhle databázi neskutečně shazují protože právě kvůli těmto idiotům český film v jistých ohledech chátrá. Jim vadí to, že se filmu chopil někdo jinej, že v něm hraje, jindy neoblíbenej Jirka Krampol nebo Jirka Korn, ale také především to, že je to druhý díl, který už předem měl ohlášeno od těchto rádoby chytráků, že jej po premiéře schodí pod úroveň. Tihle ubožáci si pak chodí na novinářské projekce s tím, že jsou zvědaví, jak se s tím tvůrci vypořádali a nakonec tomu napálí odpad nebo jemu podobné hodnocení a vůbec nehledí na to, že obyčejný diváky ten film opět bude bavit. Tak jsem vesměs hrozně rád, že na tuhle stránku plno lidí nechodí, aby si nemuseli zkazit dojem o kdejakých českých patriotech, kteří to s českým filmem "myslí dobře" a jdou do kina na film podle svého uvážení. 2Bobule jsou totiž ve skutečnosti opravdu slabší než první díl, ale pořád se na ně hrozně hezky kouká. Jde z nich pohoda moravské krásy a také opilá nálada, se kterou se táhne celý film. Já jsem se bavil, plno lidí kolem mě se mnou a to zdejším samozvaným hlupákům nikdo nerozmluví. Kecat si můžou co chtěj. Sice tu opět srazili jeden milej českej film, ale ti normální se jim na to vyserou, protože kdo by měl poslouchat člověka, který nikdy s ničím nebude spokojený a pořád jenom bude kritizovat? Já teda rozhodně ne. Taky právě proto jsem se na 2Bobule hrozně těšil, protože jsem věděl, že samotní herci nedokážou zklamat. Dokonce i jindy protivnej Jirka Krampol mě v tomhle případě příjemně překvapil. A nejen on...Jenže to tihle nedodělci nikdy nepochopí. Ještě že statistiky vypadají jinak a tvůrci si můžou mnout kapsi. Zaslouží si to...Do českých a moravských luhů a hájů totiž přivedli, v obou dílech, příjemný vinařský příběh s fantastickými herci, který se tu vyjímá a vyjímat ještě dlouho bude. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Morava v reklamním hávku, s příběhem plným logických děr a v podstatě i s nesympatickými herci. Asi dva skutečně vtipné vtipy (včetně bankomatu). Hezký Mikulov. Ale i na letní komedii spousta otázek - proč Voříšková zůstává s chlapem, který se jen ožírá a barák mu padá na hlavu? Z čeho žijí? Jak to, že zůstali zavření ve sklepě, že hospodskou nenapadlo, že neodešli a nešla to zkontrolovat? (Minimálně večer.) Prostě je to celé postavené na vodě, nedotažené, násilím vedené k happy endu, postavy jsou životnější v Babovřeskách než tady. A Moraváci zas podaní pražským pohledem, hlavně jak všichni chlastaj. Plus spousta reklam až moc do očí bijících. Btw, Voříšková fakt neumí hrát, a nedej Bože, když má zahrát nějaké emoce! ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše. Tvůrci si bohužel nepovšimli, že doba grotesek, kdy stačilo jen někam padat a běhat jako tady je pryč. Čekal jsem, že mi dvojka kromě fajn muziky přinese alespoň nějaký příběh, bohužel se tak nestalo. Spousta věcí zůstala nevysvětlena (co ten tajemný sklípek?) či nakousnuta. Těžko říct, jestli by mi více nedalo hodinu a půl sledovat nějaký atletický závod, kde se mi to neustálé běhání může i líbit. Slabších 40%. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

2Bobule sice nedosahly kvalit sveho predchudce, nicmene nemaji se za co stydet, porci legrace servirovali tak akorat, aby to kazdou chvili vyvazily skvelou jihomoravskou scenerii...urcite doporucuji vsem, kterym se prvni dil libil...je to film, pri kterem si odpocinete, zarelaxujete... Normalne mistni uzivatele nehodnotim, ale opravdu nechapu, jak muze dat nekdo tomtuto filmu hodnoceni Odpad!. Do totalniho zablaceneho skvaru maji 2Bobule hodne daleko... ()

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Jednotka bola príjemná, dvojka je miestami dosť trápna. Zmenil sa režisér, obsadili sa borci typu Krampol, Korn a vznikol tento paskvil. Ústredná trojica prvého filmu zostala, ale akosi sa z nich stali špatne hrajúci a nič podstatné hovoriaci milovníci vína. Radšej si znova pozriem Bobule, aby sa stratila tá pachuť na jazyku od patoku made in 2Bobule. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Producent Adam Dvořák si během natáčení vyzkoušel profesi kaskadéra, když dubloval Langmajera při pádu na kole. Dubloval též za Hádka a Krampola, během jedné jízdy v autě dokonce i Marii v dámských šatech. Protože se do nich nevešel, měl je vzadu přelepené lepicí páskou. (Taninaca)
  • Během natáčení se vypilo 1000 litrů vína, 30 litrů whiskey a 3 litry tuzemského rumu. (zawa)
  • Lubomír Lipský má v tomto filmu svou jubilejní stou filmovou roli. (Taninaca)

Reklama

Reklama