Reklama

Reklama

Machete (Danny Trejo) je bývalý federální agent z Mexika, který hraje podle vlastních pravidel a nikomu se ze svých činů nezodpovídá. Po střetu s drogovým bossem Torrezem (Steven Seagal) se Machete ocitne v Texasu, kde mu tajemný Booth (Jeff Fahey) nabídne možnost vydělat si rychlé peníze za vraždu bezohledného senátora McLaughlina (Robert De Niro). Plán se však příšerně zvrtne a Machete se ocitne v pasti. Naštěstí má několik přátel, kteří mu pomohou – nelítostnou Luz (Michelle Rodriguezová), těžce ozbrojeného svatého otce Padreho (Cheech Marin) a impulzivní April (Lindsay Lohanová). Machete hodlá Boothovi dokázat, že si pro své špinavé intriky vybral špatného Mexičana. V cestě jim ale stojí zvláštní agentka Sartana (Jessica Alba)... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 635)

castor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Rodriguez Machete zprasil stejně jako Planetu Terror. Tolik luxusních herců, tolik vyhořelých béčkařů.. tolik možností. A Rodriguez se vydal poměrně prošlapanou cestou, které chybí větší drive a je tak trochu sterilní. Je to sice nesmírně stylové, ale chybí tomu děj, který by víc vtáhnul. Některé postavy jsou neuvěřitelně špatně napsané, a tak nějak zbytečné. Přestávám se domnívat, že by Robert Rodriguez byl dobrý režisér. Sic do filmového světa přivedl několik děl, ve kterých uchvátil slušnou řádkou poctivých scén (Fakulta, Od soumraku do úsvitu i třeba Desperado jsou fajn, ale fajn neznamená, že bych si je chtěl pouštět pravidelně), ale taky otravných a dost zprzněných podivností (všechny dětské filmy, Tenkrát v Mexiku a snad i Sin City). I Machete je tak trochu prázdný obal. Film se dost vleče a režisér zrovna nepřetéká nápady. Chybělo mi napětí, gradace a hlavně zpětná vazba na diváka. Na slušné scény si musíme dlouho čekat (využití střev protivníka), stejně tak na pořádnou akci. Navíc ta poslední je totálně přeplácaná, působí chaoticky a brání tak svým způsobem divákovi, aby si ji pořádně užil. Nevím, jestli to byl úmysl, tak pak netuším, komu Rodriguez tenhle mexickej guláš točil. Sám pro sebe? Tak to je potom pěkně sobeckej bastard.. Naštěstí není tím útlocitným režisérem, leccos divákovi dopřál, ale bylo toho málo. Určitě chtěl zároveň upozornit na problém mexických imigrantů, jenže dělá to natolik vážným způsobem, že diváka lačného po násilné akci jenom naštve. Samostatnou kapitolou jsou i herci. Chápu, že chtěl třeba ústředního Dannyho Treja za ten nespočet vedlejších kousků potěšit, ale přiznejme si, že Trejo nikdy nebyl slušný herec. Na to, aby utáhl celý film, jednoduše nemá. A ani scénář mu zrovna nepomáhá. Stejně jako dalším. DeNiro mi nepřišel, že by věděl, co chce/má hrát a podivný Seagal (nepřišel mi, že by si roli užíval) s ještě podivnější smrtí by se měl vrátit ke svým podivným produkcím. Michelle Rodriguez je v pohodě, Jessica Alba sic (stále) lahodí oku diváka patří mezi další, jejíž postava je dost šíleně napsaná, jeptišce Lindsay Lohan bych naopak dal víc prostoru.. a tak bych mohl pokračovat, ale už teď je z toho slušnej guláš. Prostě Machetu jsem si neužil/neprožil.. a to mě sere!! *** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takže z toho menšího grindhousového béčka, které vznikalo ve stínu Stalloneho Postradatelných, se nakonec vyklubal naprosto nehoráznej nářez, kterej zná míru. Brakovost a sebereflexe jsou dávkovány úplně přesně. Trejo! Seagal! Alba! De Niro! Fahey! Lohan! Rodriguez! Rodriguez! Kam se Expendables hrabou ... ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kdyby všichni vstupovali do důchodu ve formě jako Danny Trejo, tak by byly nákupy v Kauflandu příjemnější. Machete střídá zábavné pasáže, které nestačí vidět jednou, s hluchými místy, kde je míra demence už lehce překročena. Naštěstí se Alba i Rodriguez celou dobu předhání v soutěži o největší sexuální magnet. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Expendables my ass," křičí El Roberto a já křičím opatrně s ním. Rodriguez si - na rozdíl od často ubuleného a rádoby seriózního Stallona - na nic nehraje a přesně ví, kde postávají žánrové mantinely. Stopáž je sice přepálená, slovní vata občas nekonečná, ale pokaždé, když Machete vytáhne náčiní (od mačety přes strunovou sekačku a křovinořez až po otvírák na víno), anebo je v obraze (stačí i hlava) nadsázkou prošpikovaný Stevie, zábava nebere konce, neboť Rodriguez má trash v malíku a s materiálem se doslova mazlí, uctívá ho a zároveň si z něj i utahuje. Když už nic jiného, Machete je důkaz, že Planeta Teror nebyla náhoda, Bobby De Niro není žádný páprda a Lindsay patří do bordelu. A Cheech Marin je... Ježíš! Tak se nechte zbavit hříchů a táhněte do kina. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mačeta SMS neposiela.“ Pre mňa najlepší Rodriguezov film od Desperada z deväťdesiateho piateho. Schválne brakový scenár s neuveriteľnými hereckými kreáciami (kebyže mi pred dvoma rokmi niekto povie, že sa v jednom filme budú šermovať Danny Trejo a Steven Seagal, pomyslel by som si, že to nebol najlepší vtip v živote) mu umožnil konečne sa uvoľniť a tak, ako v začiatku svojej kariéry, netrápiť sa tým, čo si o ňom kto pomyslí. Naplno sa odviazal a len tak si zablbol. Chechtal som sa. A bol spokojný. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (48)

  • Ve chvíli, kdy si Machete prohlíží na lavičce fotky své ženy s dcerou těsně před tím, než vstane a odnese peníze Luz, má v puse cigaretu, ale jakmile se zvedne, má ji najednou v ruce. (KangKun)
  • Sartana (Jessica Alba) naloží Macheteho (Danny Trejo) do svého auta před zdemolovaným domem Luz. Její BMW má v každém záběru jinou SPZ – jednou Texas P34 MYW, později Texas BF4 X252. (heavy66)
  • Poté, co je Machete (Danny Trejo) na začátku filmu postřelen, zanechá na zdi dlouhou krvavou šmouhu. Scéna je odkazem na Rodriguezův film Desperado (1995), ve kterém zanechá Antonio Banderas (El Mariachi) na zdi podobnou šmouhu poté, co je vrhacím nožem zraněn právě postavou Dannyho Treja (Navajas). (Sabiana)

Související novinky

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Machete vás opět vykuchá

Machete vás opět vykuchá

08.02.2012

První Machete potěšil. Přímočará řezničina si určitě našla víc fanoušků než infantilní výplachy typu Spy Kids 4D: Stroj času, takže Robert Rodriguez dělá dobře, že pokračuje v načaté trilogii.… (více)

Sin City a Machete pokračují

Sin City a Machete pokračují

10.08.2011

Alespoň podle Roberta Rodrigueze, který se v kategorii „slibotechna“ očividně pokouší trumfnout kámoše Quentina. Na Sin City 2 se čeká už hodně dlouho. Rodriguez pořád tvrdí něco jako „už to bude, už… (více)

Reklama

Reklama