Reklama

Reklama

Romantická komedie vypráví příběh zajímavého mladého muže, který vždy žil tak trochu schován ve své vlastní ulitě. Jednoho dne se setká s krásnou kosmopolitní mladou ženou, která mu ukáže okolní svět v těch nejkrásnějších barvách... Láska může být riskantní, matoucí a plná nedorozumění, tedy pokud nejste Adam (Hugh Dancy), který žije jaksi skrytý před nástrahami okolního světa. Jenže potom potká svou novou sousedku Beth (Rose Byrneová), která ho vytáhne z bezpečí jeho ulity. Každá akce má však nějaké následky, v tomto případě velmi neočekávané, dojemné a veselé. Jejich neuvěřitelný vztah ukazuje, že i lidé ze dvou naprosto odlišných světů mohou být spojeni mimořádným poutem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Kdyby v popisu vynechali výrazy "ulita", "romantická komedie" a "zajímavý mladý muž" a rovnou řekli, že Adam je prostě sociální idiot a má na to papíry, bývala bych si to pustila podstatně dřív a ochotněji. Nehledě na ten drobný detail, že veškeré "komediální" prvky vychází právě ze střetu Adamovy poruchy a debilních "normálních" lidí a příliš legrační mi nepřišly (POV zase trochu jiného sociálního idiota). Asparága osobně neznám, ale s tetkou Wikinou nám zobrazení přišlo odpovídající. Nálepka "romantické drama" by seděla lépe. ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Tak pokud někoho neurazí těžká neoriginalita tématu, zpracování to určitě nebude. Hlavně Rose se mi líbila ještě víc než rozklepaný a nechápavý Hugh Dancy. Taky to je tím, že je dost kost. Každopádně nejenom díky ní těch pár desítek minut příjemně uteklo. Výš ale hodnotit nemůžu hlavně díky škatulkové přecpanosti, a to i dost kultovnějšími kousky. A aspergera máme občas asi všichni.. ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Asi by se z podobného tématu dalo vytěžit více, i když možná je to jen můj subjektivní názor a někdo to zase vidí jinak. Zkrátka pro mě určitě zklamání, i když ztráta času to nebyla. /Myslela jsem, že vztah Adama s Beth se vyvine jinak. Od Beth to neberu jako oběť, když do toho vztahu šla, nikdo ji nenutil. Vadilo mi jaké věci ji na Adamovi vadily a taky to jak je byla schopna-spíše neschopna řešit. Postupem času se mi zdálo, že ten vztah byl pro ni jen jakýsi rozmar, ale možná taky ne, jen nechtěla uvěřit tomu, že by to tak mělo zůstat a tak se probudila a svému snu nedala šanci. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus místy naprosto nevkusná hudba, která z toho všeho dělala přeromantizovaný drámo. To je asi první, co mi v části výtek utkvělo na prvním místě, pak samozřejmě ohranost příběhu, kterému nepomohl ani nevšední syndrom hlavního hrdiny, který sice roli zahrál hodně přesvědčivě, ale s takhle debilně naivně tupým příběhem to stejně moc nehlo dopředu. Konec byl na můj vkus krapet překvapením, vzhledem k oné dějové přeromantizovanosti a nevychytané postavě Beth, a to je možná důvod, proč mi tam taky dost neseděl. To se prostě celý děj někam pomalu posouváte (opravdu nepatrně), když už čekáte, že to skončí tak, jak by ta občasná přecukrovanost skončit měla, tak to tak nakonec vůbec neni, což asi mělo způsobit náhlou nevšednost nebo co, což se ovšem v mém případě naprosto minulo účinkem. Z příběhu to ve finále udělalo něco mimořádně plochého a tuctového, co se tak strašně moc snaží být netuctové, až se z toho stala nekvalitní slátanina, která má sice pár pěkných momentů, to ale film stejně nezachrání, takže bohužel za dva. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Asperger je v posledni dobe vdecne tema mnoha filmu, ale ve skutecnosti, je v techto filmech asperger zcela zbytecny (az na par vyjimek).. Bez adamova aspergera by to byl mnohem vice uvolneny romanticky film, zkratka fenomen je fenomen a tem se dnes da tezko vyhnout, originalitu je velmi tezke objevit. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama