Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (851)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Omleté přirovnání, ale i Sandler se pokusil o své ‚Expendables‘ a výsledkem je solidní sbírka komiků na metr čtvereční filmového placu, přičemž je jasné, že natáčení si užili všichni bezezbytku. Rodinné hodnoty neprudí, naopak, pánové už nato mají věk, aby mohli mentorovat malé caparty, ale všechny prdící a gerontofilní vtípky bolestně mučí. A navíc vám dojde, že na tuhle sebranku je to i do vtipnosti nakonec relativně chudé. Přesto dobrá ‚trojka‘, jelikož vyjma Schneidera všichni hrají a duo Salma & Maria jsou absolutně dokonalé… mammas! :-) ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Nevtipnost jen podtrhuje fakt, že téměř za každou hláškou se zbytek hereckého osazenstva zasměje. Ve stylu koukejte, jak se bavíme, jak nám to přijde legrační – zasmějte se taky! Tohle všechno musíte protrpět, až přijde konec, kde dostanete od filmu facku ve formě morálního ponaučení. Všichni se sejdou, začnou vyjmenovávat své chyby a jejich možná řešení. A pokradmu na vás mrkají, že byste se v některé z postav měli najít i vy, jakožto divák, který od nich určitě očekává radu do života. Fuj. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tímhle si u mě Dennis Dugan napravil po Zohanovi reputaci. Vlastně jsem se na tenhle film téměř bála jít. Sandlera mi totiž v Zohanovi znechutil dostatečně! Naštěstí mě Machři dost pobavili. Vlastně ani nevím proč... vždyť udělali jedinou věc... vyhodili skupinu (docela) úspěšných herců a jezera a řekli. "něco vtipného tam zahrajte". Možná pan Dugan dokonce nebyl přítomen. a tak to dopadlo nad očekávání dobře. 3,5* ()

oje 

všechny recenze uživatele

Byl by to moc příjemně působící snímek, už kdyby byl celou dobu záběr jen na srub u jezera, kam si na weekend partička zamířila. Jen u prostředí to ale neskončilo. Objevuje se dokonce pětice skvěle se doplňujících komiků, kterým to společně parádně šlape. Hlášky sypou jednu za druhou a rýpou do sebe o stošest. Narážky ale zuby nehty drží na decentní vlně, a film tak spadá spíše do rodinného šuplíku. Není to tak jedna z komedií, u které by se divák umlátil smíchy, zároveň se ale filmu nedá upřít, že fórů se tvůrcům podařilo do 102 minut namontovat znaměnitě mnoho. Podobně příjemnou záležistí o starých puškách je Divočáci. Alternativa: Wild Hogs. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $162,001,186 Tržby Celosvetovo $272,223,430Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,966,225Tržby za predaj DVD v USA $49,596,323║ Tomu Sandlerovi vážne dochádza dych, posledné jeho filmy skôr riadne svojou jednoduchosťou a prvoplánovosťou nudia než zabávajú, rovnako ako tento asi bez poriadného scenára skuchtený zlepenec, kde sa nájde niekoľko fajn scén ale celkovo to ako film nefunguje ale skôr miestami neskutočnou vatovou trápnosťou nudí a ešte k tomu hlavne keď tu nabral hromadu ako že komikov, ktorý sú akoby už vo výslužbe, hlavne taký Chris Rock je dosť mimo. No a Salma Hayek príde skôr otravná než aspoň len na ten pohľad príjemná. A toto bláznenie sa na chate stálo ako že $80miliónov??? to asi maximálne tak padlo na honoráre. /videl v kine: 45%/ ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Adam Sandler (Lenny Feder) ve filmu nosí triko UNH (University of New Hampshire). Sandler se narodil v Brooklynu (New York), ale vyrůstal v Manchesteru (New Hampshire). (Miuri)

Reklama

Reklama