Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (765)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Flippped je dokonalý film v telke na nedeľné popoludnie. Napriek tomu ma napadá, prečo sa niektoré výborné americké filmy nedostanú do distribúcie a sú alternované napríklad kvantom hororov. Ale dobre, k filmu. Ten je natočený veľmi vkusne a to je vzhľaom na fakt, že sa tu riešia teen vzťahy pomaly zázrakom. Aha, asi preto tu nebol v kinách. Zaujme netradičnou stavbou scenára (vzhľadom na žáner) a zdvojené zobrazenie jednej situácie oboma hlavnými postavami dodáva filmu kúzlo a v podstate aj zmysel a srdce. K Juli budeme mať vzťah ako v školei k dievčatám. Najskôr sa vám nemusí vôbec páčiť, ale časom z nej nespustíte oči. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zrkadlový obraz zbližovania sa dvoch nerovnakých pováh mladej dvojice má v sebe veľa odpozorovaného z okolia. K výhradám: Možno je pre Američanov typické dialógové rodinné zhrozenie pri spoločnom stole z možnej nákazy salmonely z vajíčok od suseda, pre mňa je to čistý bullshit. Podobne následné zisťovanie dvora zo sliepkami, v zmysle, že či je tam aj kohút a ako ho zistiť. Typicky neprirodzená scéna do filmu, pridaná len pre efekt a zároveň dôvod, prečo s hodnotením nejdem do absolutória. Pretože takýchto scén bolo vo filme viac. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už od prvních minut jsem začínal tušit, že tohle by se mi mohlo líbit. Mé tušení nezklamalo. "Má mě rád, nemá mě rád" je jako precizně namíchaný koktejlík, který je naservírovaný v krásném pohárku, sám o sobě chutně vypadá, ještě lépe chutná a po jeho požití je vám neskutečně příjemně a dobře po těle i po duši. Zkrátka chuťovka a sladká odměna spojená s neopakovatelnými a jedinečnými pocity při její konzumaci. Že přeháním? Ani trochu. Snímek je opravdu skvěle zpracován, moc se mi líbila forma, v níž je podáván, takže chvíli je onen oddechový, romantický, komediální i lehce dramatický děj líčen z pohledu jednoho hrdiny a poté se vrací, aby nám vše ukázal i z druhé strany. Vskutku znamenitý tah. Nebylo by fér, kdybych nezmínil výborný soundtrack a obdivuhodné herecké výkony ústřední dvojice. Rád bych ještě vyzdvihl velmi sympatickou postavu dědečka, jenž zde představuje moudrost, tolerantnost a takt v jinak velmi zvláštní rodině, jež si o sobě myslí, že je víc, než "póvl" odnaproti. Jedna společná návštěva však může ukázat, jak se věci opravdu mají. Otec idiot, dcera "ťopka", syn srab, matka vcelku normální a děda pobral kladné vlastnosti za všechny. Rob Reiner mi připravil velmi příjemné překvapení, které si zaslouží diváckou pozornost a ode mě i plný počet hvězdiček. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to moc vyumělkovaný. Holčička do něj byla zamilovaná nějak podezřele dlouho a já nevim proč. Hlavní hrdina mi totiž nesednul, vyhazoval jí vajíčka, vypadal přihřátě a v sedmý třídě nepozná kohouta od slepice, prostě to byl celkem debil. Uznávám, že ta vyprávěcí struktura, kdy je událost líčena z pohledu jednoho a pak zase trochu flashbackoidně z pohledu toho druhého, je fakt dobrá a i třeba společná večeře rodin se mi líbila. Jen to na mě celkově zas až tak nezapůsobilo, jako např. Reneirův starší majstrštyk Stůj při mě. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nádherné!!!!! Najlepší romantický film od uf... ani neviem. Asi od Love Actually. Kombinácia úvodu Forresta Gumpa a My Girl + originálne rozprávanie príbehu. Fakt pecka. P.S. je to aj pre chalanov :)Malý nenápadný kvalitatívny comeback Roba Reinera, tvorcu hollywoodskych klasík ako napr. Stoj pri mne, Keď Harry stretol Sally, Misery alebo Zopár správnych chlapov. Keď už nie najlepší, tak určite najkrajší film o prvej láske za posledných mnoho rokov. Bryce je sympatický mladý chlalan, ktorý práve končí základnú školu a zamiluje sa do svojej susedky a spolužiačky Juli. Z dvoch vzájomne sa prelínajúcich sa perspektív vyrozprávaný príbeh, ktorý dokáže očariť diváka v každom veku. Povedomé situácie, ktoré sme všetci zažili sa striedajú z chlapčenského aj dievčenského pohľadu a tvoria roztomilú mozaiku o rozdielnych chápaniach rovnakých situácií odlišným pohlavím. Snímka, ktorá sa nedá nezamilovať už len kvôli skvelému ústrednému páru a hlavne vyriešeniu odvekého tajomstva, ktoré nás ako deti počas prvej lásky trápilo najviac. Čo si o nás ten druhý myslí? Veľká škoda, že americký distribútor film potopil a nedostal sa do širokej distribúcie. U nás vyšiel aspoň na DVD pod názvom Má ma rád, nemá ma rád. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se od července do srpna 2009 v americkém státě Michigan, konkrétně ve městech Manchester a Saline. (BMW12)
  • Ve scéně po dražbě, kdy je oběd s košíkáři, tak Bryce (Callan McAuliffe) zvedne Juli (Madeline Carroll) ze židle a chce ji políbit. Při jeho vyprávění stojí Juli čelem ke dveřím a Bryce zády, při vyprávění Juli je to naopak. (gegina31)

Reklama

Reklama