Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nálepku rodinný film moc nechápu, protože představa že by se na tohle mohly dívat i rodiče, a něco by jim to dalo, je lehce absurdní. Tohle je určené jen pro ty nejmenší děti, kterým nebude vadit že děj se točí pořád dokola, a je celkově vzato o ničem. Zápletka se dá shrnout jednou větou. Ve městě se objevil modrý tygr, a ten má bůh ví proč potenciál ohrozit výstavbu nové obchodní čtvrti. Scénárista si nedělal žádné potíže, a k děravému příběhu napsal kupu samoúčelných scén s výplňkovými dialogy. Herci je poctivě křečovitě recitují, kamera volí módní pohledy, a film se zdá skoro bez konce. Devadesát minut původně nevypadalo jako moc, ale stopáž má tak tři hodiny subjektivního času. Ovšem, radši bych si to pustil dvakrát za sebou, než se znovu dívat na Saxanu a Lexikon kouzel. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamatuji, kdy naposledy jsem měl pocit, že žiju v totálně jiné dimenzi či alespoň planetě, než tvůrci tohoto rádoby rodinného snímku. Proboha, co na tom mělo být pro děti? Ten modrý tygr, který se objevil snad až v poslední půl hodině filmu? A co ta rádoby nápaditá, ale přitom naprosto psychedelická animace postrádající jakýkoliv smysl? Ano, otázek jsem měl po konci filmu snad více než po ledajakém zahraničním artu či filozofujícím snímku. Někteří lidé by to s těmi drogami vážně neměli přehánět. ()

Reklama

Henry007 

všechny recenze uživatele

"Lucinko, počkej. Až ho chytim, dostanu ödměnu a mužeme třeba jít do Áfriki." - tak běžte. Zábavný dabing německého herce, který nevypadal strašně, ale otřesně. Modrý tygr má netradiční, takovou poetickou atmosféru. Je ekologicky zaměřen a karikaturně vykresluje všechny postavy, které se o ochranu přírody nezajímají. No jo, ale pro koho je určen? Děti se unudí, dospělí se nemají čeho chytnout. Animované pasáže jsou sice krásné, ale je jich příliš málo. Připomíná mi to severské filmy pro děti, které dávali na ČT1 v ranních hodinách o víkendech, když jsem býval malý. Vydržel jsem u nich zhruba půl hodiny, poté jsem musel přepnout na Pokémony, abych neusnul. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Začnu tím pozitivním - animované pasáže s tygrem a ožívající dětské kreslené představy jsou skvělé, mají nápad i zajímavé provedení. Trochu slabší už je to ale s dějem. Film se rozjíždí pomalu a i přes zdánlivě velký problém, který musí hlavní postavy řešit, se tam vlastně nic moc neděje. Kromě toho mi vadily některé postavy. Chápu, že v dětském snímku musí být jasný záporák, ale zdejší starosta je hrozná karikatura. Naopak se mi líbilo nečekané vykreslení města, v němž se příběh odehrával - na dětský film netradičně ošklivé, ale působivé. Suma sumárum solidní tři hvězdy, není to ostuda, ale ani žádný zázrak české kinematografie. ()

Drunk_Queen odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy nebývám tak zlá, abych vstupovala do děje a přála si, aby si postavy vylezly na střechu a skočily šipku dolů. Tady jsem si to říkala každých 5 vteřin. Děj jsem nezpozorovala skoro žádný, nebo byl prostě moc pitomý. Postavy byly úděsné a jejich chování jsem jim ani trochu nevěřila. Ztratila jsem hodinu a půl svého života. V té době jsem mohla koukat třeba na dokument o pletení svetrů! Doufám, že scénárista a režisér pověsí své profese na hřebík a už nás nikdy nebudou zatěžovat svým dílem. Nejlepší věcí na tomto díle byl roztomilý, i když jen asi napůl modrý tygr. Ale to dobrý film bohužel nedělá. Trošku zvýším hodnocení, jen kvůli tygrovi. 10% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Knížka, kterou Johanka (Linda Votrubová) čte, se jmenuje "Trosečníci z vlaštovky" od Arthura Ransoma. Není bez zajímavosti, že jedna z postav zmíněné knihy, Titty Walkerová, se povahově Johance velmi podobá. (dvd-L)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Terezy Horváthové. (AngelusCZ)
  • Modrého tygra ve skutečnosti hráli tygří dvojčata Aron a Tarzan. Jelikož měli stejné zbarvení, mohli se používat paralelně a „na střídačku“. (SimonSomin)

Reklama

Reklama