Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (282)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ohromné překvapení. Asi nejlepší film, který jsem letos viděl a s tím jsem při stahování rozhodně nepočítal. Tento film zaujme hlavní tím, že je ->> zábavný <<- a absolutně všechny scény v něm mají koule, mají šťávu a mají smysl. Žádná nudná nastavovaná vata, žádné ředění chlastu vodou, žádná mouka v uzenině. Tohle je prostě opravdový žánrový film, který se povedl! Celých 112 minut se něco děje a když už si scénáristé nevěděli rady, přidali do mlýnku morální apely a dilemata, nebo si pomohli drsnými odbočkami, které do děje nijak nezasahují, ale přikrášlují ho (lady minisukně a jejich nožíková party u bankomatu). Právě tyto "doplňky" skvěle ladí s celým filmem i když jsou v podstatě nesmyslné. Tento film je jednoduše tak prostý a přímočarý, až je dokonalý a přesně tohodle by se měli tvůrci držet, protože právě o tomhle filmy jsou a měly by být! 90% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No tak já myslím, že hodně kvalitní psychárna. Opravdu výborný snímek. Všichni herci jsou skvělí, ale nejlepší je "matka" alias Rebecca De Mornay, jelikož ta předvedla špičkový výkon. Takový obvyklý americký podtext, sklep, velký dům a magoři. Trochu mi to připomíná Funnny Games USA, řekla bych že je to na stejný motiv. I když já sem tam pár chyb našla, něco málo nebylo domyšlené a kvůli tomu strhávám jednu hvězdu. Jinak výborná napínavá a akční podívaná, můžu jenom doporučit, já se bavila každou minutou. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak netuším, jestli to byl nejlepší nápad. Natočit totiž remake tromáckého Dne matek tak, aby vyhovoval dnešnímu hollywoodskému standardu a zároveň neměl s originálem nic společnýho, už z trailerů zavánělo průšvihem. Vedle nově zpracovaných The Last House on the Left a I Spit on your Grave působí tenhle snímek jako nedomrle, jež by potřebovalo ještě trochu péče a lásky. Buď to přidat na intenzitě a brutalitě, kterou zde představují pouze dvě rozstřelené hlavy, nebo film uchopit mnohem syrověji a dravějším rukopisem do něj vtisknout svůj osobitý styl. Věřím, že jím Bousman disponuje, možná stačilo přidat pár hudebních čísel a spoustu nahotinek :) Takhle působí Den matek jako promarněná šance. A to i skrz úvodní nášlap, pěknou hudbu a slušného obsazení. Objeví se tu například Shawn Ashmore z Frozen nebo kočička Briana Evigan z Burning Bright, ale největším tahounem je bezesporu Rebecca De Mornay jako psychopatická, ale milující matinka. Pro Darrena, tvůrce vymazleného muzikálu Repo! Genetická opera, je tohle určitě krok zpátky. Uvidíme, jestli si napraví reputaci s blížícím se projektem 11-11-11. EDIT: Nenapravil. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto mišmaše mé sympatie neochvějně patří nadále originálu. A irituje mě, že se opět po provalení Bousman uchýlil do defenzívy s prohlášením, že jeho Den matek není spojen s tromáckým entertainmentem žádnou pupeční šňůrou, ale má s jeho slavným osmdesátkovým trashem „pouze a jenom“ totožný název. Hm, tvůrce je sobecký direktor s hovnooriginální produkcí založenou na parazitování na úspěšných snímcích a hamouní nad výdělky. Chvíli byl klid. Byl permanentně vyvalen na otomanu, rád zíval a dlouho chtěl spát, jenže prachy došly a tak musel z gauče vstát. Udělal to asi takhle: před první klapkou sezval své kumpány do archiválií béčkových dřistů, uspořádal jim bujarou pitku a přesvědčil je, že další kousek bude myšlen opravdu "smrtelně" vážně. Výsledek je, světe div se, opět mizerný. V první čtvrtce (do příchodu mámy) jsem sledoval otravné přehrávání herců utlačovatelů (vraj terror, hovno!), ba co hůř; ihned po matčiným vstupu na ekran začalo hrozné inferno trapáren. Tohle že mělo být sociopatické psycho s matkou u kormidla? Ale dejte pokoj. Nechce se mi věřit, že tohle spolklo i místní hororové osazenstvo československé filmové databáze .. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nie, toto ma teda nedostalo. Keď to ale porovnám s minulotýždňovým Schumacherovým fiaskom, tak je to predsa len o malý kúsok lepšie. Ale ako tu niekto môže niekto vyzdvihovať herecké výkony, tak to nechápem. Psychotická matka a jej teatrálne prepísknuté výkony ma len tak-tak nepriviedli k zúfalstvu, ostatní herci sa síce snažili, ale profesorské herectvo to nebolo. Čo sa týka príbehu, tak klasika, na malom priestore sa ale odohralo viac než dosť a tvorcovia si zaslúžia pochvalu za celkom premyslený scenár, ktorý zaškrípal len miestami a logických chýb som až toľko nenapočítal. Na Bousmanov rukopis celkom slušné, škoda, že tentokrát ostal tak pri zemi, práve sem by sa zišlo trošku zvrhlosti a ešte viac krvi. 60%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu padne několikrát zmínka o Queeny / Queenie, což je v původním filmu Den matek (1980) postižená sestra "matky", která žije v lesích a pokouší se ji zabít. Matka tak vychová své dva postižené syny aby ji chránili a poslouchali na slovo. V remaku je Queeny zredukována pouze na strašidelnou historku. (merlinovic)
  • Režisér Bousman uviedol, že film ešte zahŕňal 20-minútovú scénu, ktorú z filmu vystrihol, pretože mu nesadla do celého toku filmu. Ako však tvrdí, bola to najlepšia a jeho obľúbená scéna. (Arsenal83)

Reklama

Reklama