Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (282)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že už jsem si dlouho neudělal čas na nějaký krásný film. Nebudu to dělat napínavé. Zvolil jsem si tento snímeček. Docela jsem se nasmál. Trošku mi film svým průběhem připomínal Srandovní hry a Srandovní hry USA. Vážně jenom trošku. Ve Srandovních hrách si totiž nikdo nepůjčoval čerstvě vyrozené děti domů na převýchovu. Terorizátoři jsou vcelku nesympatická banda idiotů a oběti jsou ještě o kapku idiotštější. Docela bych v hororu snesl 1,2,3 i 5 nesmyslných zvratů, ale zde byl počet takových zvratů hodně vysoko nad číslem 5. Celkově mě děj nijak neokouzlil. Zasmát se občas dá, neboť jedno z dětí čas od času někoho nechtěně zabije. Hlavní hrdinka je ošklivá obludka a ostatní herectvo je na tom zhruba stejně mizerně. Ty 2* z toho však rozhodně vykouzlím, protože už dlouho jsem nic neviděl a chybí mi tedy možnost bezprostředního srovnávání. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

skutocne necakane dobre. mnohi samozrejme namietaju, aki by boli oni hrdinovia, bla bla bla, ako by sa zachranili uz za 5 minut, ale je to film a vyvrazdovacky nie su predsa o tom, ci niekto zomrie, ale o tom kto, kedy a akou zabavnou smrtou :D:D Rebecca bola neuveritelna. keby na mna prehovorila z monitoru, ze chod si sadnut do kuta, asi by som sla. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak netuším, jestli to byl nejlepší nápad. Natočit totiž remake tromáckého Dne matek tak, aby vyhovoval dnešnímu hollywoodskému standardu a zároveň neměl s originálem nic společnýho, už z trailerů zavánělo průšvihem. Vedle nově zpracovaných The Last House on the Left a I Spit on your Grave působí tenhle snímek jako nedomrle, jež by potřebovalo ještě trochu péče a lásky. Buď to přidat na intenzitě a brutalitě, kterou zde představují pouze dvě rozstřelené hlavy, nebo film uchopit mnohem syrověji a dravějším rukopisem do něj vtisknout svůj osobitý styl. Věřím, že jím Bousman disponuje, možná stačilo přidat pár hudebních čísel a spoustu nahotinek :) Takhle působí Den matek jako promarněná šance. A to i skrz úvodní nášlap, pěknou hudbu a slušného obsazení. Objeví se tu například Shawn Ashmore z Frozen nebo kočička Briana Evigan z Burning Bright, ale největším tahounem je bezesporu Rebecca De Mornay jako psychopatická, ale milující matinka. Pro Darrena, tvůrce vymazleného muzikálu Repo! Genetická opera, je tohle určitě krok zpátky. Uvidíme, jestli si napraví reputaci s blížícím se projektem 11-11-11. EDIT: Nenapravil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě nic nového pod sluncem. Banda kriminálníků obsadí dům, jehož obyvatelé si vezme coby rukojmí a snaží z nich dostat peníze, pomocí nichž by mohli překročit hranice. Jenže tenhle film má neustálé tempo, pořád se něco děje, psychologické roviny se střídají s těmi brutálními a funguje i napětí. Casting vyšel na výbornou a dominuje psychopatická Rebecca De Mornay v roli Mámy. A konec? Naprosto perfektní a i přes avizovaný začátek naprosto překvapivý. Alespoň pro mě. 90% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horror? Spíše psychothriller. Váhám mezi jednou hvězdou a pěti. Za nálož brutálního sadismu bych nejraději dal téměř odpad, ovšem opravdovost snímku žene hodnocení nahoru. Nejhorší je milující, oddaná a všeho schopná matka! S jakou grácií je zahrána - člověk jí to musí věřit. Mučení, mlácení a ponižování vypadá ve většině případů jako skutečné. Pokud by šlo o plnohodnotný horror, divák by nejspíše nezapojil emoce tak intenzivně. Zapalování hlavy zaživa či lití vroucí vody do uší je ve své zvrácenosti neuvěřitelně působivé. Sladký úsměv a medový hlas matky vysvětlující a ospravedlňující všechnu tu brutalitu...mrazivé. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal vo Winnipegu (Manitoba, Kanada) len 27 dní. (Arsenal83)
  • Keď Ike (Patrick John Flueger) vezme Beth (Jaime King) k bankomatu, je vidieť meno Wichita Bank. Film bol inšpirovaný skutočným zločinom, ktorý sa stal vo Wichite v Kansase: Dvaja bratia sa vlámali do domu, len aby ich prekvapil majiteľ, jeho priateľka a ich priatelia. Bratia obete olúpili, znásilňovali ich a mučili a potom všetkých okrem jedného zavraždili. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno