Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (607)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// But I want to be a scarer!/ Film o tom, že i když něco hrozně moc chcete, nikde není psáno, že se vám to splní. Jak ale my dobře víme, jsou i jiné cestičky, jiné možnosti, jak být nakonci šťastní a Andrew Stanton to ve finále vyřešil moc hezky. Není to nikterak super vyjímečný film, který by redefinoval žánr, ale v rámci animovaných filmů pro celou rodinu to rozhodně stojí hrdě nad průměrem a díky jedničce bylo dopředu jasné, že Příšerky mají skvělý potenciál pro spoustu dalších příběhů, který se zde náležitě využívá. Za mě spokojenost - 4*. Noo a máme tedy originál, máme prequel, chceme sequel! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nebýt nadužívání slova „hustý“, byl bych v mezích Pixaru spokojen. Děti sice narážky na univerzitní zvyklosti (rituály, bratrstva) moc nepoberou, ale mravní ponaučení o nečestnosti podvádění a důvody k nepotlačování vlastní individuality snad ano a možná i tu marnou naději, že když zůstanete bez titulu, přes kantýnu a uklízení to půjde taky. Zdá se mi, že spolu s prvním dílem našly Příšerky tu správnou rovnováhu dětinskosti a úlitby dospělým pro rodinný film. Kudlanka děkanka fakt hustá.. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rutinně zvládnutý kampusový film, kde jediným ozvláštněním je CGI animace. Příšerky s.r.o. jsou možná moje nejoblíbenější pixarovka - tenhle sequel vezoucí se na jejich úspěchu mi rozhodně nestačí. Vlastně, i když ten film rozhodně není špatný, jsem celou dobu především přemýšlel o tom, jak strašné plýtvání prostředky je zaměstnat tolik schopných animátorů něčím tak standardním a nezajímavým. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

No, rehotal som sa v kine viac ako tie malé deti. A nehanbím sa za to. Mosnters mám rád a prvý animák bol veľmi, veľmi dobrý a práve preto som sa bál, že tento už nedosiahne kvalitu svojho predchodcu. Ale, opak je pravdou. Monsters University je stále rovnako zábavný, štýlový, nápaditý a navyše ako prequel pekne obohacuje prvý film. 89% - 4* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Lepší pixarovský sequel by člověk pohledal. Jasně, že lidi budou raději, když přijde Pixar s něčím novým, ovšem mě vyhovuje, když se dočkáme i nějakého sequelu (v tomto případě dokonce prequelu), obzvláště když je to jednou za 10 let. U filmu jsem se navíc skvěle bavil a je prostě skvělé po tolika letech vidět znova staré známé. Co se týče mě, tak to bavilo více než loňská Rebelka...90%...[06.07.2013_Kino Šumava_Klatovy] ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Je možné všimnout si, že Mike Wazowski (Billy Crystal) pokaždé, když někam vkročí, tak jen pravou nohou. (TheStitch630)
  • Vo filme sa mali pôvodne objaviť aj Mikeovi (Billy Crystal) rodičia, ktorí ho mali doviesť na prvý deň v Monsters University. Napokon sa ich však režisér Dan Scanlon rozhodol vynechať s úmyslom vytvoriť ešte silnejší dojem Mikeovej zraniteľnosti. (Dado)
  • Keď Mike (Billy Crystal) jazdí na prasati v dome bratstva, na stene v pravom rohu môžeme vidieť plagát skupiny KISS z roku 1976 "Rock And Roll Over". (chesterko)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama