Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (855)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Koukatelná jednorázovka, která splácala do guláše až přehnaně přiblblého hrdinu, fekální humor a drsné scénky, z nichž se některé celkem povedly. Yep, Downeyho podpásovka malýmu bastardovi mi udělala radost, obdobné tendence ve mně vyvolával Ethan Tremblay až do závěrečných titulí. S tím týpkem může doopravdy sympatizovat snad fakt jen retard, nebo vyhulenec (ale věřím, že se i vyjímky najdou). Ubrat trošku na přehnanostech (a že tenhle film je přeháňka v jednom kuse) a udělat z Tremblaye blázna v míře né nepodobné Billu Murraymu v A co Bob?, mohlo to dopadnout lépe. PS: Nejvíc mě ale rozčilovalo to psisko. 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Road movie je veľmi špecifický druh filmového žánru. Príbeh o ceste. Točí sa to predovšetkým v USA, vďaka rozľahlosti ich krajiny. Road movie môžu byť dramatické (Thelma a Louise), rebelské (Bezstarostná jazda), psychedelické (Strach a hnus v Las Vegas), komediálne (Divé svine), akčné (Polnočný beh), horrorové (Stopár), alebo aj vianočné (Na Vianoce budem doma). A aká bola road movie "Nadoraz" (Deadline), ktorú v roku 2010 natočil režisér Todd Phillips? Dvoma slovami by som to zhrnul, že bola jednoducho zábavná, simply funny. Nie je to filmový klenot, nekonal sa ani žiadny herecký koncert, a nie je to ani nijak zvlášť originálne dielo, ale nenudil som sa pri tom a občas som sa aj z chuti zasmial. Cesta s dvoma typovo rozdielnými maníkmi naprieč Spojenými štátmi americkými, z Atlanty do Los Angeles, mi ubehla ako nič. Bola to fajn jazda. *** ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Teraz ti niečo poviem. Nechám ťa tu. Nie preto, že ma kvôli tebe vyhodili z lietadla. Ani preto, že ma kvôli tebe strelil federálny agent gumovým projektilom. Ani preto, že si nás takmer zabil pri úplne zbytočnej autohavárii. Dokonca ani preto, že mi kvôli tebe dal nakladačku chlap na vozíku a ty si mi nepomohol. Nechám ťa tu preto, lebo sa mi HNUSÍŠ.“ Ak by som od večera stráveného v kine nechcel nič, len relaxovať pri dobrej americkej komédii s fajn hercami, dobrými dialógmi a vtipnými scénami a absurdnými hláškami ("Neznášam wafle."), zvolil by som tento film. Robert Downey a „tučný Ježiš“ tomu veľa dávajú i v pasážach, v ktorých tomu naopak veľa nedáva scenár. Iste, celé je to dosť neoriginálne (9 z 10 divákov vedelo hodinu dopredu, že skôr či neskôr dôjde na „varenie kávy“) a niektoré nápady nie sú uspokojivo dokončené (Jamie Foxx), ale podľa mňa to šliape tak, ako má. 70%? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zadna komedie roku nebo neco takovyho se ani omylem nekona. Proste stokrat omletej pribeh o nesourody dvojce, v tomhle pripade vecne zamracenej architekt a vymletej herec s coklem, ktery jsou donuceny nekam cestovat a samozrejme se musi postupne sblizit. Takze je to takovej sled scenek ultimatni kokotina, hadka, udobreni a tak furt dokola. A popravde receno, celkove tu tech foru zas tak moc neni a tech ultimatnich jeste min. Film se ale nastesti muze oprit o skvelou dvojku, Downey se k Galifianakisovi dobre hodi a skvele si nahravaj na jednotlivy fory. Takze ackoliv sem se nijak zvlast nenasmal, tech 90 minut se u toho da v pohode zabavit. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Vím, že jsme vykročili špatnou nohou… Jsem dobrák, kterého je třeba pořádně poznat…NO TAK, BUDE SRANDA!!“..... A tak R.Downey Jr., uhlazenej týpek s kurevským sebeovládáním prožije spolu s vousatým Z.Galifanakisem, chlápkem, kterej se dokáže dostat pod kůži, pár šílených dní. A zároveň vytvoří nejzajímavější dvojici poslední doby! Samozřejmě, že série nepatrných incidentů povede Petera k zapracování na své osobnosti, ale hlavně to je často docela prča. Rozhodně větší, než poslední romanťárny. Pařba ve Vegas však byla jiný kafe! A přiznávám, že taky ten druh humoru byl někdy ,,nevybíravej“. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem chlápek s trvalou. 2.) Chci se seznámit s chlápkem, kterej mě dokáže postřelit a pozvracet zároveň. 3.) Proč nedat dítěti jméno Sunny? 4.) Libuji si v drsnějším humoru a trapnějších situacích. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Na řidičském průkazu Ethana je datum narození 1. září 1969. Ve stejný den se narodil i jeho herecký představitel Zach Galifianakis. (HellFire)
  • Mezi oběma hlavními představiteli panovala už od prvního setkání dokonale trapná chemie jako ve filmu. "Zabloudil jsem na kole k Robertovi domů a přišel jsem pozdě a zpocený," vzpomíná Zach Galifianakis (Ethan Tremblay). "Pak jsem se hanlivě vyjádřil o herečce, se kterou kdysi žil. Bylo to divné." (movieband)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama