Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (855)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe znova príjemný kúsok, ktorý sa nesnaží byť totálne šialená, úchylná, nechutná ani iným spôsobom divákovi nepríjemná hovadina. Namiesto toho ponúka v tomto žánre pomerne inteligentnú zábavu na akýkoľvek deň, keď sa človek potrebuje odreagovať, spestrenú výborným obsadením, príjemným scenárom a výkonmi. P.S.: Trápnosti treba hľadať na inej adrese, tu je ich minimum. 75% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alan R. Cohen, Alan Freedland, Adam Sztykiel, Todd Phillips .. Taková přesvědčivá sedmdesátka, kterou rád zaokrouhluji nahoru - jelikož jsem Due Date viděl v dvojbloku se sedmým HP, který mne opravdu znechutil a znudil, takže tohle přišlo jako svěží, zábavný a vtipný vyproštovák! A tím také po většinu času je, byť Downey nejde tak na drsno jako Galifianakis a občasným momentům by slušelo dopracování. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Inteligentná a civilná road-movie buddy komédia, ktorá vie byť bláznivo WTF a súčasne sa pevne držať na zemi a byť ľudskou. Jadrom vydareného scenáru sú na telo napísané postavy pre Downeyho a Galifianakisa a skvelo fungujúca chémia medzi nimi. Galifianakis tu už nie je iba tichou smiešnou postavičkou, akou bol v Pařbe vo Vegas. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nikdy by ma ani vo sne nenapadlo, že po takej pičovine akou bola Opica s tým nesympatickým Grékom Kokotpulkisom , bude toto taká šupa! Tento road trip je plný neustále grádujúcich sa prekvapení a po tom, čo chlapi zdrhnú z Mexika, mi Kokotpulkis začal byť sympatický až tak, že som si ho nenormálne obľúbil ! (To ale neznamená, že s ním od teraz začnem vyhľadávať filmy!) No nič, je piatok a mne ostáva necelá hodinka do odchodu do rachoty na nočnú šichtu. Tento filmový zážitok mi ju rozhodne spríjemní, ako i to utrpenie byť medzi samými vidlákmi a kokotmi ! Už aj za to si to u mňa vyslúžilo jednu extra hviezdičku naviac. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $100,539,043Tržby Celosvetovo $211,739,043Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,991,625Tržby za predaj DVD v USA $29,577,776 ║ Todd Phillips je strašne neobratní režisér, čo mi dokázal zo svojimi počinmi už niekoľko krát, lebo za každým má dobrý námet ale nedokáže ho naplno využiť, nuž tu mal šťastie na to že si dvojica Robert Downey Jr. a Zach Galifianakis si dobre zapasovali a že scénaristi vymysleli dosť dobrých frkov, ktoré sú fakt úderné. /videl v kine: 60%/ ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Mezi oběma hlavními představiteli panovala už od prvního setkání dokonale trapná chemie jako ve filmu. "Zabloudil jsem na kole k Robertovi domů a přišel jsem pozdě a zpocený," vzpomíná Zach Galifianakis (Ethan Tremblay). "Pak jsem se hanlivě vyjádřil o herečce, se kterou kdysi žil. Bylo to divné." (movieband)
  • Přibližně v čase 54:08 si lze v odrazu boční karosérie Range Roveru všimnout ramena, které drží kameru. (imagoo)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama