Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (855)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe znova príjemný kúsok, ktorý sa nesnaží byť totálne šialená, úchylná, nechutná ani iným spôsobom divákovi nepríjemná hovadina. Namiesto toho ponúka v tomto žánre pomerne inteligentnú zábavu na akýkoľvek deň, keď sa človek potrebuje odreagovať, spestrenú výborným obsadením, príjemným scenárom a výkonmi. P.S.: Trápnosti treba hľadať na inej adrese, tu je ich minimum. 75% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že moderný, konzumný a nezasvätený divák asi určite popri všetkých tých mainstreamových brainwashingových filmoch nestihol zhliadnuť skvost, akým je film 'Planes, Trains & Automobiles', z ktorého tento, jeho kvázi-remake čerpá najväčšiu inšpiráciu. Todd Phillips však diváka vezme do parády a svojim citom pre detail a pre moment dokonale vystihne pointu každej scény, a robí tak z filmu samostatnú jednotku. Každým uplynutým kilometrom tohto road-movie sa na diváka rúti priam buldozér vtipov a výbuchy smiechu otriasali kinosálou viac, než keď Optimus Prime zasadil finálny knockout Megatronovi. Piatu hviezdičku nedám len kvôli predvídateľnosti a jednoduchosti hlavnej línie príbehu. Inak všetky hlášky by si zaslúžili zarámovať, jednotlivé odbočky v scenári a miniroličky boli až neuveriteľne originálne, a boli aj vkusným doplnením minutáže. Miestami akčné, inokedy zas jemne dramatické momenty perfektne dopĺňala úderná hudobná zložka. Takže zajtra brucho vo fitku necvičím, hodina a pol neustáleho smiechu mi to bohate nahradila. 85%. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie mi přišla jako taková opatrná sázka na jistotu. Vzalo se něco z Pařby ve Vegas a smíchalo se to dohromady s filmem Letadla, vlaky a automobily. Z týhle kombinace snad ani nemoh vzniknout vyloženě propadák. Todd Phillips pořád točí jedno a to samý, Zach Galifianakis taky hraje dokola pořád jedno a to samý a mě to (zatim) baví. Celou dobu jsem si akorát řikal, že "tohle" už jsem někde viděl. Film mě pobavil, nicméně je to spíš taková směs recyklovanejch vtipů, který většinou zafungovaly. Stačilo vidět jednou. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Teraz ti niečo poviem. Nechám ťa tu. Nie preto, že ma kvôli tebe vyhodili z lietadla. Ani preto, že ma kvôli tebe strelil federálny agent gumovým projektilom. Ani preto, že si nás takmer zabil pri úplne zbytočnej autohavárii. Dokonca ani preto, že mi kvôli tebe dal nakladačku chlap na vozíku a ty si mi nepomohol. Nechám ťa tu preto, lebo sa mi HNUSÍŠ.“ Ak by som od večera stráveného v kine nechcel nič, len relaxovať pri dobrej americkej komédii s fajn hercami, dobrými dialógmi a vtipnými scénami a absurdnými hláškami ("Neznášam wafle."), zvolil by som tento film. Robert Downey a „tučný Ježiš“ tomu veľa dávajú i v pasážach, v ktorých tomu naopak veľa nedáva scenár. Iste, celé je to dosť neoriginálne (9 z 10 divákov vedelo hodinu dopredu, že skôr či neskôr dôjde na „varenie kávy“) a niektoré nápady nie sú uspokojivo dokončené (Jamie Foxx), ale podľa mňa to šliape tak, ako má. 70%? ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Říká se, že jedna z těch horších věcí, co se vám může přihodit, je srážka s blbcem. A tenhle film dokazuje, že to je naprostá pravda. Robert Downey Jr. nechce na začátku filmu nic jiného, než v klidu odletět do Los Angeles za svou manželkou, která bude za pár dní rodit. Jenže to by nesměl potkat Zacha Galifianakise, který zrovna příliš intelektu nepobral a díky němuž má zákaz létání a s nímž je nucen nedobrovolně absolvovat cestu autem, chce-li být u narození svého prvního potomka včas. Komedie je to zajisté zajímavá, občas se i nějaký ten vtípek docela vyvedl a vůbec celkově je to docela milá komediální road movie, která má zajisté co nabídnout, nicméně příliš originální tenhle film není, navíc Zach Galifianakis zde má stejně dementní úlohu jako v Pařbě ve Vegas a já zjišťuji, že už tohoto jeho herectví ve stylu "myslím pomaleji a nejsem nejchytřejší, ale jsem přátelský" začínám být hodně přesycen. V Pařbě ve Vegas to fungovalo, ale zde už mi to příliš originální nepřišlo. Ovšem s filmem jako celkem jsem relativně spokojený, potěšily scény z hranice s Mexikem a závěrečná scéna se seriálem "Dva a půl chlapa", ve vedlejší roli mě potěšil Danny McBride jako vozíčkář, který zmlátil Roberta Downeyho Jr., zkrátka pár věcí se povedlo a já nakonec uděluji tři hvězdy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Natáčení probíhalo v Las Cruses v Novém Mexiku a v Atlantě v Georgii. Úvodní scény na letišti vznikly na několika různých lokacích. Maketa kokpitu letadla byla postavena ve studiích Warner Bros., chodník, u kterého Peter (Robert Downey Jr.) i Ethan (Zach Galifianakis) zaparkují svá auta, byl natočen na letišti Ontario v Kalifornii a letištní kontrola a interiérové scény z letiště byly natáčeny uvnitř Světového kongresového centra v Atlantě v Georgii. (Matt007)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama