Reklama

Reklama

Žraločí invaze

Trailer

Vlna cunami zasiahne pokojné pobrežie, kde zničí a zaplaví celé mesto. Skupina ľudí sa ocitne uzväznená v podzemnom poschodí supermarketu spoločne s ozbrojeným šialencom. Medzitým začne v supermarkete stúpať hladina vody. Vydesená skupina sa snaží skryť a zároveň si uvedomí, že nebezpečenstvo na nich číha aj pod vodou. Spoločně s nimi je ve vode totiž uveznených aj niekoľko hladných žralokov. Kto v tomto trileri prežije nebezpečného zabijaka a kto unikne žralokom? (TV JOJ)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (138)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo ví, proč jsou filmový tvůrci tak přesvědčení, že se žralok nutně musí chovat jako agresivní predátor, který zblajzne každého na potkání...ehm...na potopení. Ani v tomto hororu to není jiné, ale registruji zlepšení v realistickém vyobrazení dravce. Pod vodou sice pokaždé nevypadá tak monstrózně, jak se nám hrstka přeživších v ohrožení snaží namluvit, občas i podivně zploštěle, ale hlavní je, že tentokrát žralok bílý neudělal fatální (digi) ostudu. Ve filmu jsou vlastně dva. Po obřím tsunami, které na film s nízkým rozpočtem také zaperlí ve své katastrofické kráse, se jeden usadí v zaplaveném supermarketu a jeho "kolega" si své teritorium vybuduje jen o něco dál, a sice v podzemních garážích. A spolu s nimi pochopitelně nejrůznější přeživší, které vlna nesmetla. Film občas tímto výběrem různorodých lidí spadne do intencí, kdy nevíte, jestli se máte smát, nebo napětím ani nehlesnout, což ani v jednom případě není vždy stoprocentní. Nešlo ani tak o herecké výkony, jako o typy, které sem zapadnou. Namátkou se zde vyskytuje blondýnka se svým ozdobným psíkem, co mnoho rozumu nepobrala, která o snědeného přítele ani slzičku neuroní, kdežto pro svého psího mazlíčka by se i rozkrájela, dva lupiči zase nejsou příliš sympatičtí, ačkoliv jeden z nich není tak úplně bezcharakterní, spravedlivý a přiměřeně drsný policista se svojí sličnou a trochu problémovou dcerou a záchranář, kterého už přes rok trápí tragická ztráta kamaráda a kolegy z práce, kterého rozkousal žralok v úvodní a ne zrovna trikově nejpodařenější sekvenci. Ohlodaná, rozkousaná, případně jinak zdeformovaná těla však vypadají realisticky. Na moje gusto těch přeživších však bylo v závěru až moc. Žraloci to tam měli vyplenit důsledněji a mohlo se jich do filmu nasadit i víc. Trochu mně scházel větší extrém, i když se dá napsat, že ve filmu se většinou pořád něco dělo a žraločích útoků a výpadů bylo tak akorát. Film scenáristicky i produkčně zaštítil známý režisér Russell Mulcahy. Možná z té extrémně vyhrocené situace se mohlo vytěžit ještě víc, ale jsem rád, že po delší době přišel nějaký režisér, který žraloka neztrapnil a nabídl z větší části dynamickou, a v rámci svých možností, i technicky na úrovni natočenou hororovou show. Ano, show je to pravé slovo. Kdo ví, jak by se žralok a člověk pod vlivem stresové situace choval ve skutečnosti. To je tomuhle filmu celkem fuk. 70% ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k poměrně zajímavým jménům se neměla čekat až taková konina, jakou byla nedávná Noc Žraloka 3D. A pravdou je, že Bait sice efekty rozesměje podobně, stejně jako demencí postav ale vše ostatní je o třídu, leckdy i o dvě výše. Prostředí supermarketu dává zajímavé scénáristické možnosti a několik mordů je skutečně vydatných ;-). Vlažných 50%, ale za poslední řadu let asi nejlepší horor se žraloky, jen na můj vkus přežilo až příliš potencionální potravy :-). ()

Reklama

topr harley 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné efekty. Žraloci nyli povedení, jen je škoda toho, že film neměl žádné silnější dějové momenty. Něco více zábavného. Ta hodina a půl uběhla celkem rychle a bez toho aniž bychom se dočkali nějakého zvratu v ději. Téměř celý film se odehrává v jedné nebo ve dvou místnostech. Další mínus tohoto filmu je místy značně nelogické a ukvapené chování postav, které je ale takovým filmům vlastní. Na druhou stranu je velkým plusem, že se snažili přijít s něčím novým a udělat film o žralocích na jiný způsob. Takové zpracování tu myslím ještě nebylo. Kdyby to pojali jako většinu žánrových filmů, tak by se moje hodnocení pohybovalo kolem jedné hvězdy. Takhle je to pro mě nadprůměr, co se týká žraločích horrorů. ()

Kosmik 1 odpad!

všechny recenze uživatele

Blbější film s vraždícím zvířetem jsem už dlouho neviděl. V tomto případě je to tedy žralok, prej čtyřmetrový bílý, který neustále krouží kolem, doráží a má pořád hlad. K tomu přidejte digitální tsunami až to bolí, pár figurín jako někde z vitríny a máte vystaráno. Do toho partičku pakošů, jenž řeší totální nesmysly, chovají se jako by byli právě propuštěni z detenčního zařízení a aby toho nebylo málo, tak přidejme opět starý známý jiskřící elektrický kabel nad hladinou, to přeci vystraší i mrtvého. :D Hromy, blesky, to by byl čert dlužen, aby z toho nebyl odvar jako prase. Ale chlapci trochu zaspali dobu. Před 20 lety by to byl možná trhák, ale dnes to působí děsně amatérsky, komicky, neherecky, vyumělkovaně, směšně, ale hlavně pitomě. 10% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Typický příklad čtyř metrové ptákoviny, která svou digitální facce liftovou úpravou vzbuzuje strach, ehm. Když nás náhodou zalije Tsunami, jakože je to hodně reálné, ale fakt hodně (určitě) a jste náhodou v Kauflandu, či Tescu nebo iném žracím (já zvracím) landu jste tzv. v piči! Proč? No protože taková velká vlna sebou veze velké příležitosti. Mistr Verbal (promiň, že tě beru zase jednou do huby) má opět jednou pravdu, těma chujovinama (že příběhem) bych opravdu nejraděj nakrmil velkou bílou svini a nejenom jednu. Já z bůže vůle král, hlava pomazaná (jo jo) to srovnám z "Útokem z hlubin" co byl teprve nářez (doporučuju, když už tohle se Vám uchyloprdelníci líbilo). Mně tenhle velký, bílý, "vychytralý" krocan za koule naštěstí nechytil. 1/10 ()

Galerie (116)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v austrálskom štáte Queensland, ktorý leží na východnom pobreží kontinentu. (MikaelSVK)
  • Na palubnej doske dodávky v zatopenej podzemnej garáži leží kniha od Stephena Kinga. (Kadas97)

Reklama

Reklama