Reklama

Reklama

Film Rio je příběhem vzácného papouška jménem Blu, který žije na malém městě se svoji paničkou Lindou, s níž tvoří nerozlučnou dvojku. Linda ho před léty zachránila před pašeráky, kteří ho ještě jako papouščí miminko ulovili uprostřed brazilského pralesa a odvezli do zasněžené Minessoty. Blu se kvůli tomu sice nikdy nenaučil létat, ale v bezpečí a pohodlí Lindina domova se natolik zabydlel, že pro něj není problém uvařit kávu, připravit snídani, vyčistit si zuby nebo posloužit Lindě jako její osobní budík. Když jednoho dne Linda a Blu zjistí, že Blu není posledním papouškem svého druhu na světě, jak si až doposud mysleli, neváhají a vydají se na cestu do exotické Brazílie za papoušicí Perlou, která žije v samotném srdci Rio de Janeira. Krátce po jejich setkání jsou ale Blu a Perla uneseni skupinou obchodníků se zvířaty. Za pomoci chytré a životem na ulici zocelené Perly a partičky upovídaných městských ptáků se jim sice podaří uprchnout, ale vyhráno rozhodně nemají. Dokáže Blu s pomocí nových přátel najít odvahu, aby se naučil létat, zmařil plány únoscům, kteří jsou jim stále v patách, a vrátil se zpět ke své milované paniččce Lindě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (537)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Mě se film velmi líbil. Sám doma mám papouška, a tak možná právě proto mě i tento (dle mě dost vydařený) animák zaujal. Scénář jako takový mi stačil, myslím, že kdyby to bylo více rozvinutější, či složitější, už by to nemělo asi takové kouzlo, a přeci jen, jedná se o animák, takže je to především pro děti, ale i tak jsem se u filmu nijak nenudil, a film jako celek mě bavil. Jak jsem v některých komentářích četl, ano, příběh je předvídatelný i pro pětileté dítě, ale mě to třeba nevadilo. Možná protože jsem při filmu ani neměl pořádně šanci nad něčím přemýšlet, protože děj byl tak vyplněný, že jsem nenašel ani jedinou "pozvolnější" scénku. Jako celek, super film, super animák. Za mě 90% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale nejroztomilejší a nejhezčí mi přišla úvodní hudební scéna, kdy byl Blu ještě malé miminko. Od té doby dojde přesně k tomu, co člověk čeká, jen je ta banální zápletka o papouškovi, který by se měl naučit létat a který by měl získat lásku svého srdce, natažená na hodinu a půl. Pár vtipů, hezká grafika a příjemný anglický dabing tohle nezachrání, tedy rozhodně ne, pokud je vám víc jak deset let. ()

Reklama

khedy 

všechny recenze uživatele

Když už se natočí animáč, málo kdy se stane, že by to byl vyloženě průšvih. A i když Rio patří mezi ty slabší, tak za zhlédnutí určitě stojí a své příznivce si najde. Odjakživa mám rád papoušky, takže příběh i zpracování hodnotím vcelku kladně. Jediné s čím sem měl problém je to, že mi ty lidské postavičky byly vyloženě nesympatické a pro toho "sjetýho" ptačího blázna to platí dvojnásob. Jinak jsem si jistý, že malým dětem se to bude určitě líbit, za mě však 55%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nemám páru, o co tu jde.." ;) Tak ono tu přeci jen jde zejména o ten fantastický vizuál, že ?! Nicméně ačkoliv lze ocenit i to časté cíleně vtipné, velmi nedětské a v rámci žánru nepříliš obvyklé, trapno, ve všech ostatních ohledech naopak Rio vypadá až příliš šablonovitě a rutinně, což v kontrastu k mistrovské a vypiplané animaci, choreu i Powellovu soundtracku opravdu bije do očí, o to víc otravuje ta ekoagitační linie, či spíš podtext.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja nevim no. Vsechno se zda bejt v poradku. Na animak obstojnej a predvidatelnej pribeh. Sem tam nejaka chytlava pisnicka, sympaticky postavy, dobry dabingovy obsazeni a povedena animace. Obcas dojde i na nejakou tu akci a prostredi karnevalu v Riu neni moc okoukany. Ale i kdyz ma film jen 90 minut a v sviznym tempu utika, proste me to nedokazalo vylozene strhnout. Jasne, sem tam sem se zasmal, docela sem se bavil a nenudil, ale na vic nez 3* mi to neprijde. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (15)

  • Vo filme sa nachádzajú odkazy na filmovú sériu Doba ľadová (od r. 2002), ktorá je taktiež z dielne štúdia Blue Sky. (patrik1177)
  • Animátoři, kteří na filmu pracovali, zkoumali chování ptáků v brooklynské a newyorkské zoo, aby co nejlépe odpozorovali ptačí chování. (M.B)
  • Vzácny párik papagájov ary sivomodrej je naozaj ohrozeným druhom a vo voľnej prírode už celkom vyhynul. (ash99)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama