Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cyril, Bruno a Aneta jsou sourozenci ve středním věku. Když byli Aneta s Brunem ještě malé děti, jejich rodiče se zabili při autonehodě a nejstarší Cyril se o ně postaral. Tato skutečnost vytvořila mezi nimi silné pouto. Cyril je soudce, který v tom takzvaně umí chodit. Má přátele mezi politiky, je bohatý a korupce je jen slovo. Aneta je svobodná televizní reportérka, která je právě zamilovaná do svého nového přítele Alana, a protože má skoro naivní představu o tom, jak by svět měl fungovat, nelíbí se jí jak Cyril zneužívá svého postavení. Bruno, naopak, je poněkud zakřiknutý. Jako jediný z nich žije v manželství a vychovává pubertální dceru. Ve volných chvílích sleduje na internetu striptýzovou tanečnici Tali. Sourozenci každoročně společně jezdí na hory. Ani letos tomu nebude jinak, ale přeci jen něco jinak je. Bruno se nedávno dozvěděl, že trpí nevyléčitelnou chorobou a moc života už mu nezbývá. Cyril se tedy rozhodne jejich každoroční výlet pojmout trochu jinak. Má to být něco jako dárek na rozloučenou pro umírajícího Bruna. Cyril se rozhodne, že pojedou do nejluxusnějšího hotelu v Tatrách a jako bonus pro Bruna zaplatí i striptérku Tali a doufá, že si to s ní bratr užije. Nesmělý Bruno z toho evidentně není ve své kůži, ale Cyrilovi se neodporuje. To vědí všichni tři. I když to Cyril asi myslí dobře, jeho povýšené chování sourozenci těžko snáší. Bruno se nedokáže chovat podle Cyrilových představ, a tak se Cyril jednoduše rozhodne, že si Tali nechá pro sebe. Nakonec si ji vlastně zaplatil, takže co by řešil. Tali to není proti mysli. Je jí vlastně jedno, kdo jí dopomůže k životu, jaký si představovala. Po telefonu se rozchází se svým přítelem Reném, který s Cyrilem tento obchod uzavřel. René si to však nechce nechat líbit a rozhodne se, že dá Cyrilovi za vyučenou. Dokonce ho chce zastřelit... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (773)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Je to komedie, ktera neni vtipna. S obvykle charismatickymi herci, kteri zde prisli o veskere osobni kouzlo. S vulgarismy, ktere tak nejak nefunguji. Miroslav Donutil vypada presne jako ten herec, ktery miluje role starnoucich sexy chlapku, co maji vsechno pod kontrolou a zenam z nich vlhnou kliny (priklad za vsechny: Jack Nicholson). Jenze tak nejak mu to nevychazi, scenar je utahany a nakonec jedinou zachranou tehle pseudo-komedie je vedlejsi linka, bez niz by se film, co se deje tyce, teoreticky obesel (Jan Budar & Filip Capka v rolich trochu nablblych kamaradu). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mám tu jeden vztyčený ukazováček pro všechny, kteří nemají v lásce tvorbu Michala Viewegha. Stejně, jako já. Román pro muže jsem sice bohužel nedokoukal, protože šofér autobusu záhadným způsobem během zastávky ztratil DVD (...), ale z těch dvou třetin, které jsem viděl, mohu s klidným svědomím prohlásit, že se jedná o neporovnatelně zábavnější a hodnotnější snímek, než jakým je kupříkladu Román pro ženy, taktéž z dílny našeho komerčně nejúspěšnějšího spisovatele. Zásluhu z největších na tom má Miroslav Donutil, který si roli zazobaného a arogantního státního zástupce užívá podobným způsobem, jakým exceluje v divadelní hře Sluha dvou pánů. Nerozumím proto zdejší kritice. Ne všechno české je blbé, páni a paní kritici s kritičkami. Kruh tohoto komentáře bych mohl uzavřít vzkazem pro zmíněné kritiky; mám tu jiný vztyčený prst... P.S: 14. srpna 2011 pokojně dokoukáno v letním kině (i když vyhořela promítačka...), tudíž udílím zasloužené hodnocení. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: XX/10] | me: Žiadna pohroma ako tu bolo popísane sa nekoná. Ale nejde ani o žiaden prevrat v Česko - Slovenskej tvorbe. Tento film ma od drámy veľmi ďaleko, seriózne témy zanikajú v povýšenecko-naivnom humore v podaní Donutil-Pauhofová. ... Donutil je podľa mňa výborný, s rolou Pauhofovej som sa nevedel dlhšie stotožniť, ale čert to ber. Škoda zbytočných bočných línii, ktoré mali akože obohatiť dej. Radšej by som investoval viac času a myšlienky do hlavného dejového smerovania. No však netreba sa tohoto filmu báť. Moje očakávania neboli žiadne a celkom dobre som sa pobavil. Nie je to vôbec taká katastrofa. Nech už tvorcovia plánovali akýkoľvek žáner, jediné čo sa podarilo je jednoduchá komédia bez hĺbky, ... ktorá však celkom pobaví. Stačí si nerobiť ilúzie. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to není tak špatný film, jak bych čekal. Nenáročná příjemná jednorázovka, na kterou člověk rychle zapomene. Čistě konzumní zboží, asi jako Vieweghovy romány. Jen nutno podotknout, že nebýt Donutila, mohla to být docela nuda. Film funguje i jako dobrá reklama na BMW. Milovníci této značky jistě ocení. 60% Podobný film: Muži v naději ()

PinokKio odpad!

všechny recenze uživatele

Je už knížka takhle špatná? Ne, promiňte, takhle PŘÍŠERNÁ? Jasně, kamera i výprava je v tomhle filmu skvělá, to bez debat, a já díky ní celou dobu byl v hodnocení na jedné hvězdičce, jenže když je ve filmu tolik věcí nakousnuto a v podstatě se ani jedna nedovede k nějakému konci, tak to pardon. Ve filmu se mihne tolik zbytečných figur a načrtne tolik situací bez nějakého smyslu, že to celé mohu s klidným svědomím brát jako sled skečů od Monty Pythons, ale .. proč jsem se teda za celou dobu vůbec ničemu nezasmál, z jakého důvodu je tohle avizováno jako komedie? Tohle fakt ne. To už není filmařina, to je obehraná story o mizerném scénáristovi a ještě horším dramaturgovi. Škoda výborného otloukánka Vladyky, přál bych mu lepší role. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Hlavní roli měl Donutil slíbenou už dávno předtím, než Michal Viewegh napsal román. (zdeny99)
  • Na steak, který byl opravdu připravený šéfkuchařem, odmítla Vanda Hybnerová plivnout, tak se toho musel ujmout asistent režie. (c.tucker)

Reklama

Reklama