Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Natašu Gollovou mám rád. Její rozpustilost a hlas, který by člověk poznal na míle daleko. Drahé tety a já je film nabitý (dle mého názoru) hvězdami. Nikdo ale nestačí na Jiřího Hrzána. Na toho zde prostě nemá nikdo. Jeho přirozené charisma, pohybové nadání, sebedůvěra...on dokáže utáhnout film úplně sám:-) Co se týče scénáře, jsem lehce na rozpacích z urychleného konce. Celý příběh plyne pěkně pomaloučku, vyšetřování se blíží ke konci a je proplétáno nehoráznou spoustou vtipných scén, ale onen zatraceně rychlý a uspěchaný konec nechápu. Kdyby z posledních 10 minut udělali tvůrci další půlhodinu, rád bych se bavil dál. Scénář: ****; Režie: ****; Herci: *****; Hudbu tentokrát hodnotit nebudu. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Zasmála jsem se a písničky mi kupodivu nevadily. Písnička "tam dole u tét ..." (ve vesternovém kabátě) byla skvělá. Jde vidět že když se komedie točí z citem a přirozeně, vypadá 100x líp než ty křečovité pokusy bavit lidi padáním, prděním a vtipem tlačeným až z paty. Hezká komedie na lehnutí k telce. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Film se natáčel ve Vlachově Březí, kam jsem jezdil jako kluk. Pochválen buď Zdeněk Podskalský za to, že jako jeden z mála režisérů ve svých filmech nezapomněl na Jižní Čechy. Tahle komedie je sice trochu průměrnější, ale i přes určité výtky (vždycky mě trochu štvaly ty Hrzánovy písničkové parodie, chvílemi jsou postavy až příliš praštěné) ji mám rád. 65%. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia s dvoma popletenými tetami, temperamentnou neterou, jej ženíchom a psom. Okrem dobre stvárnených komických postáv má vtipný scenár s detektívnou zápletkou, tety samozrejme poriadne zamotajú. Hoci sa všetci herci snažia, Hrzán dokonca v jednej chvíli napodobuje Funesa a jeho spievané vsuvky sú výborné, nevyhnú sa drobným chybám. Podobne aj príbeh má drobné medzery. 70% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zjevení. Normalizační komedie, která někam směřuje, není nudně nasnímána (kamerou hýbal Miroslav Ondříček), agresivně nám nepodsouvá, jak fajnově se v reálném socialismu žilo (na konci se sice všechno vrátí k naprosté harmonii, ale z hrdiny je magor) a své občasné výlety k muzikálu nebo černé komedii dokáže obhájit převažujícím střeleným tónem. Teprve v poslední třetině film vyjevuje pár výraznějších nedostatků. Tempo vinou nadbytku slov slábne, Hrzánovo chování pozbývá posledních znaků lidskosti, vychází najevo, jak zbytečnou postavu hraje Janžurová a kriminální podzápletka je vyřešena příliš zbrkle. Tety jsou ovšem, po vzoru jejich vrstevnic z Jezinek a Bezinek nebo Pěti lupičů a staré dámy, neodolatelně nesnesitelné od začátku do konce. 70% Zajímavý komentář: Marthos ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Během natáčení scénky, kdy Gollová se Svobodovou táhnou vozík, krásně svítilo sluníčko, nikde ani mráček. Jenže najednou se z ničeho nic spustily z nebe provazy vody. Paradoxně to bylo pouze na místě, kde se filmovalo. Herečky byly doslova „durch“. Okamžitě je štáb odvezl, osušil a muselo se čekat, až se zase udělá hezky. (SONY_)
  • „Drahé tety“ Nataša Gollová a Eva Svobodová se setkaly již za války v komedii Roztomilý člověk (1941). Společně také působily v Městských divadlech pražských a pojilo je celoživotní přátelství. (Olík)
  • Iva Janžurová (Hermínka) je známá tím, že čekací pauzy při natáčení vyplňuje pletením či háčkováním. O jedné takové pauze si háčkovala šaty pro filmový festival a když je viděla výtvarnice filmu Irena Greifová, nadchli ji tak, že byly použity ve filmu. (sator)

Reklama

Reklama