Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedená Mary Kee je vystrašená telefonáty od neznámé ženy. Když neznámá sdělí, že je z minulosti, Mary se pokouší kontakt ukončit. Volající se však nedá odbýt a chystá děsivou pomstu. (LIVINGDEAD)

Recenze (63)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I když námět sliboval celkem originální hororovou podívanou, rozhodně jsem čekal větší zábavu. Víc než půlka filmu je nudná výplň, kterou jsem prozíval. Obzvláště bych ze scénáře vyškrtal všechny výstupy s tyranizujícím exmanželem, které tu byly jenom proto, aby se stopáž natáhla do celovečerní délky. Naopak výborných je posledních 10 minut. Konečně nakopnou to bídné tempo a gradují do skvělého, překvapivě úderného finále. Právě za to přidávám hvězdu navíc, jinak když snímek vynecháte, o nic nepřijdete. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

MOŽNÉ SPOILERY 3/4 filmu je to nějaká pošahaná verze Frekvence (+ jiných filmů), kterou to připomíná fakt hodně, jenže je to podané chladně, nudně a bez atmosféry. Ta poslední čtvrtina sice pořád připomíná Frekvenci, ale o něco míň a spíš tam rozjíždí jiný a poměrně zajímavý nápad. Sice bych se vsadil, že i ten Parkhill odněkud sebral, ale aspoň to ten film konečně oživilo. Ale taky je nutné přiznat, že má Parkhill štěstí v tom, že si nemůžu vybavit odkud, jinak bych byl asi kritičtější. Ačkoli to má mrazivé momenty a ten závěr je jakž takž napínavý, stejně tomu nedám 3*. Ani slabé. Když se nad tím zpětně zamyslím, nechápal jsem (a nelíbil se mi) ten divný temný filtr a navíc se obávám, že i The Caller bude tím hororem, na který si za čas už ani nevzpomenu. Btw bůhvíjak psychologický ten film není a ten žánr by tu rozhodně neměl být na první místě - kvůli tomu jsem tak trochu naletěl. Lepší 2* ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad vcelku originálny hororový thriller... naozaj však iba na prvý pohľad, lebo to, čo sa spočiatku javilo ako ďalšia z nekonečnej plejády novodobých duchárin sa po chvíľi vyvinulo v jasnú vykrádačku výbornej Hoblitovej Frekvencie z roku 2000, v ktorej sa James Caviezel prostredníctvom starej vysielačky rozprával so svojím, 30 rokov mŕtvym otcom a tým, že spoločnými silami menili minulosť sa pozmeňoval aj vzhľad prítomnosti, pričom na päty im šliapal nebezpečný šialenec. The Caller je de facto presne to isté, len v trochu inom obale, pričom sa tu objavujú aj niektoré takmer navlas rovnaké (okopírované) momenty, ako je napríklad hlavná hrdinka, rozprávajúca sa cez aparát so sebou samou v detskom veku. Napriek nulovej osobitosti a invencii mi však The Caller v danej chvíľi padol celkom vhod a objektívne vzaté ide o jeden z najlepších hororov roku 2011. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Já bych netvrdil, že tenhle film něco přímo kopíruje, i když samozřejmě námět mimočasové komunikace už několikrát zfilmován byl (vzpomeňme třeba výbornou Frekvenci). Tenhle snímek jde ale vlastní cestou, ten mimočasový prvek v něm působí velmi nenuceně, přestože se jedna o docela těžký kalibr. Film je dobře natočený, má spád a doprovází ho podmanivá hudba, takže děj diváka vtáhne naplno, na čemž má zásluhu i skvělé herecké obsazení (především Stephen Moyer se před kamerou doslova vyjímá :-)). Film obsahuje i několik silných scén (pozor SPOILER – potrestání Mary Lee opařením horkou vodou) a i samotné finále je navýsost delikátní. Mně se to prostě líbilo. A hodně. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborný mysteriózny thriller s originálnym nápadom, nechápem to podhodnotenie. Volať niekomu z minulosti a tým, že dotyčný má všetky časové vlákienka vo svojej moci môže svoju obeť z budúcnosti vydierať, je naozaj nevídané a nie je veľa podobných filmov. Mám rád "hrátky s časom" takže tu som si pekne zgustol. Nechýba ani napätie, gradácia atmosféry, zaujímavý dej a na hlavnú herečku sa neskutočne dobre pozeralo, preto u mňa spokojnosť. 75/100 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • S rolí filmové Mary Kee (Rachelle Lefevre) byla v počátcích spojována herečka Britany Murphy. (Conspi)

Reklama

Reklama